آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۲۹۰۸

درخواست سیاستمداران سوئیسی برای لغو توافق خرید اف-۳۵ از آمریکا

سیاستمداران سوئیسی خواستار لغو توافق خرید جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی در واکنش به اعمال تعرفه‌های ۳۹ درصدی بر کالا‌های این کشور از طرف آمریکا شدند.
درخواست سیاستمداران سوئیسی برای لغو توافق خرید اف-۳۵ از آمریکا

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از روزنامه هندلزبلات، سیاستمداران سوئیسی از احزاب مختلف می‌خواهند طرح سفارش ۳۶ فروند جنگنده اف-۳۵ از آمریکا را لغو کنند. این درخواست به دلیل تعرفه‌های ۳۹ درصدی اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بر واردات کالا از سوئیس مطرح شده است.

بالتازار گلتلی، نماینده بلند پایه حزب سبز سوئیس در این باره گفت: کشوری که در تجارت به ما سنگ پرتاب می‌کند، نباید هدیه دریافت کند.

سدریک ورموث، رئیس مشترک حزب سوسیال دموکرات سوئیس هم گفت که خواستار برگزاری همه‌پرسی دیگری شده است تا مردم بتوانند جلوی ورود این تدارکات را بگیرند.

بحث‌ها درباره خرید این هواپیما‌ها مدتی است که در محافل چپ‌گرا داغ شده است - به ویژه پس از آن که در ماه ژوئن مشخص شد که ایالات متحده خواستار قیمت بالاتری برای این جت‌ها است. سوئیس این جت‌های جنگنده را همانطور که در ایالات متحده رایج است مستقیماً از سازنده آن، لاکهید مارتین، خریداری نکرد، بلکه از طریق دولت ایالات متحده خریداری کرد.

سوئیس در ابتدا حداکثر شش میلیارد فرانک سوئیس (تقریباً ۶.۳۸ میلیارد یورو) را برای این تدارکات تخمین زده بود. اکنون، هزینه‌های اضافی تا ۱.۵ میلیارد فرانک سوئیس در راه است. توجیه آمریکا برای افزایش قیمت‌ها این است که هیچ قیمت ثابتی مورد مذاکره قرار نگرفت.

دولت اسپانیا هم اخیرا با این استدلال که بودجه نظامی این کشور باید عمدتاً در اروپا سرمایه‌گذاری شود طرح خرید جنگنده‌های اف ۳۵ آمریکایی را برای زمان نامحدودی به تعویق انداخت.

همچنین درخواست‌هایی برای اولویت دادن به راه‌حل‌های اروپایی و بررسی انتقادی توافق‌نامه‌های موجود، به‌ویژه با توجه به موانع تجاری جدید آمریکا و افزایش قیمت‌ها، وجود دارد.

همزمان، اتحادیه اروپا هم تصمیم گرفته است که در آینده خرید تسلیحات در اروپا را در اولویت قرار دهد. اتحادیه اروپا قصد دارد حداکثر تا سال ۲۰۳۰ حداقل نیمی از بودجه دفاعی خود را در شرکت‌های دفاعی اروپایی سرمایه‌گذاری کند.

به طور خاص، منتقدان خرید جنگنده اف-۳۵ در سوئیس استدلال می‌کنند که هزینه‌های اضافی و وابستگی فزاینده به ایالات متحده با تصمیم مردم سوئیس و استقلال مطلوب از نظر سیاست امنیتی مغایرت دارد.

سوئیس در حال آماده شدن برای یک درگیری طولانی مدت در اختلاف گمرکی با ایالات متحده است. کارین کلر-ساتر، رئیس جمهور فدرال، پس از سفری کوتاه به ایالات متحده اعلام کرد که این کشور قصد دارد به شرکت‌های داخلی اجازه دهد تا کار‌های کوتاه مدت را تا ۲۴ ماه انجام دهند.

دولت پس از یک جلسه فوق‌العاده در عین حال اعلام کرد: دولت همچنان قاطعانه به ادامه گفت‌و‌گو‌ها با ایالات متحده برای دستیابی به کاهش این تعرفه‌های اضافی بر کالا‌های سوئیسی در اسرع وقت متعهد است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار