هر ۴ دقیقه یک خودرو در فرانسه به سرقت می‌رود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۶۷۶۸۲

هر ۴ دقیقه یک خودرو در فرانسه به سرقت می‌رود

آمار وزارت کشور فرانسه از سرقت یک خودرو در هر چهار دقیقه حکایت دارد؛ آماری که تغییر چندانی نسبت به سال گذشته ندارد، اما از ورود بیشتر آنها به بازار خودرو‌های کارکرده حکایت دارد.
هر ۴ دقیقه یک خودرو در فرانسه به سرقت می‌رود

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجواز تارنمای روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، آمار وزارت کشور فرانسه از سرقت یک خودرو در هر چهار دقیقه حکایت دارد که به این ترتیب تعداد موارد سرقت در سال ۲۰۲۵ میلادی دست‌کم ۱۲۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه خودروست. این آمار نشان می‌دهد که نرخ سرقت خودرو در فرانسه تقریبا مشابه سال پیش از آن یعنی سال ۲۰۲۴ میلادی است، اما تحول جدید و قابل توجه در این پدیده مربوط به فعالیت شبکه‌های جنایی در «دستکاری» خودرو‌های مسروقه در آلمان و بلژیک برای عرضه آنها به بازار خودرو‌های دست دوم اروپا است که گویا ساختاریافته‌تر و حرفه‌ای‌تر شده‌اند.

بنابر گزارش سالانه «کایوت سکیور» (Coyote Secure) مربوط به رصد سرقت که امروز منتشر شد، خودرو‌های مسروقه به طور فزاینده‌ای در بلژیک یا آلمان برای فروش مجدد در سراسر اروپا «دستکاری» می‌شوند.

این تکنیک پاک کردن تمام ویژگی‌های شناسایی خودرو (شماره‌های حک شده، شماره سریال و...) و اختصاص یک شماره ثبت جدید به آن را شامل می‌شود که فروش قانونی آن را طوری که گویی سرقتی نیست، ممکن می‌کند.

گزارش کایوت سکیور بر اساس «صد‌ها عملیات انجام شده توسط کارآگاهان آن در کنار نیرو‌های انتظامی» صورت گرفته است.

استفان کرتلین (Stéphane Curtelin) مدیر محصول و بازاریابی کایوت در این باره گفت: پیش از این، وسایل نقلیه بیشتر برای قطعات یدکی دزدیده و اوراق می‌شدند، یا از مسیر بنادر «لو آور»، «روتردام» یا بنادر اسپانیا، به سمت اروپای شرقی یا آفریقا فرستاده می‌شدند.

کارگاه‌های مخفی برای جعل

کارآگاهان کایوت در ردیابی خودرو‌های مسروقه سال ۲۰۲۵ دو مقصد اصلی را شناسایی کرده‌اند: ۴۰ درصد خودرو‌های مسروقه به کارگاه‌های مخفی تغییر برند، عمدتاً در بلژیک و آلمان، فرستاده می‌شوند و آنجا پس از عملیات جعل، دوباره در اروپا فروخته شوند. ۳۰ درصد دیگر خودرو‌ها در مسیر‌های صادراتی، به ویژه در بندر روتردام، در انتظار ارسال به مقاصد دورتر (آفریقا، اروپای شرقی) کشف می‌شوند.

کرتلین، این روند را بازتابی از بازار خودرو دانست و افزود: شرایط اقتصادی عمومی کمی پیچیده‌تر است. مردم کمتر خودروی جدید و بیشتر خودروی دست دوم می‌خرند. مجرمان از این الگو برای تأمین بازار خودرو‌های دست دوم سوءاستفاده می‌کنند.

خودرو‌هایی که بیشتر سرقت می‌شوند

این گزارش با اشاره به اینکه «این شبکه‌های خلافکار خودرو‌های پرفروش از جمله پژو ۵۰۰۸، رنو کلیو، پژو ۳۰۰۸ و تویوتا RAV ۴ را هدف قرار می‌دهند»، به نقل از گزارش کایوت افزود: مجرمان به تقاضای بازار پاسخ می‌دهند. به گفته کایوت، سهم خودرو‌های شاسی‌بلند در این سرقت‌ها تقریباً ۷۰ درصد است و از هر دو سرقت، یک مورد مربوط به خودرو‌های هیبریدی است.

این گزارش حاکی است: کارآگاهان کایوت خودرو‌های سرقتی را در کارگاه‌های مخفی، در انباری در حومه شهر یا فضای پشتی یک گاراژ معمولی می‌یابند.

عملیات سرقت خودرو با هدف برای فروش مجدد آن در بازار خودرو‌های دست دوم مبتنی بر نوعی از سرقت است که به خودرو آسیب فیزیکی نمی‌رساند. تقریباً ۹ مورد از ۱۰ خودروی سرقتی اکنون با استفاده از تکنیک‌های الکترونیکی سیستم‌های امنیتی داخلی را غیرفعال می‌کند، صورت می‌گیرد.

پربازدیدترین آخرین اخبار