در جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام بررسي سياستهاي كلي نظام پيرامون روابط خارجي در دستور كار قرار گرفت.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پايگاه خبري تشخيص مصلحت نظام، مقرر شد ادامه بررسي موضوع اختلافي ميان مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان در مورد لايحه ارتقاي سلامت اداري و مقابله با فساد به دليل آماده نبودن گزارش كميسيون مربوطه در مجمع در جلسات آتي پيگيري شود.
در ابتداي اين جلسه، آيتالله هاشمي رفسنجاني، با تبريك پيروزي درخشان جهاني تيم ملي وزنهبرداري كشورمان گفت: عليرغم تلاطم و بيوزني در مديريت ورزشي، موفقيتهاي جهاني تيمهاي ورزشي كشورمان موجب نشاط و شادابي جامعه به ويژه جوانان و ورزشكاران ميشود واميدواريم با رفع مشكلات مديريتي در اين بخش، شاهد موفقيتهاي بيشتر در همه رشتههاي ورزشي و توسعه ورزش همگاني در كشور باشيم.
در ادامه بررسي سياستهاي كلي پيرامون روابط خارجي با حضور اكثريت اعضا در دستور كار قرار گرفت.
در كليات اين سياستها آمده است:
موضوع اولويت و تقدمهاي همكاري (روابط خارجي) يكي از موضوعات سهگانه در حوزه سياست خارجي ميباشد كه در فروردين ماه سال 1377 توسط رهبري معظم انقلاب جهت تدوين سياستهاي كلي معطوف به آن، به مجمع تشخيص مصلحت نظام ابلاغ شده است.
اين موضوع از سال 83 در دستور كار كميسيون سياسي، دفاعي و امنيتي دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفت و طي بيش از 200 جلسه و 4000 نفر ساعت كار كارشناسي با حضور نخبگان دانشگاهي، نهادها و وزارتخانههاي ذيربط و ساير كارشناسان مستقل، سياستهاي پيشنهادي مربوط به آن در سال 1386 تهيه و متعاقباً جهت روزآمد نمودن آنها، مورد بازنگري قرار گرفت و به رؤيت 20 نفر از متخصصين امور بينالمللي و سياست خارجي نيز رسيد و در نهايت پس از جرح و تعديلهاي لازم به كميسيون اصلي سياسي، دفاعي و امنيتي ارائه گرديد.
براساس سند چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران، ايران كشوري است توسعهيافته با جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه با هويت اسلامي و انقلابي، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بينالملل.داراي تعامل سازنده و مؤثر با جهان براساس اصول عزت، حكمت و مصلحت.
در ادامه گزارش كميسيون سياسي، دفاعي و امنيتي مجمع در خصوص سياستهاي كلي روابط خارجي به صورت مصوّر به اطلاع اعضا رسيد و اعضا نظرات و ديدگاههاي خود را درخصوص سياستهاي پيشنهادي را به صورت مبسوط ابراز داشتند و در مورد كليات آن رأيگيري شد كه اكثريت اعضا كليات اين سياستها را به تصويب رساندند.