بررسی چگونگي شکلگیری، اهداف و خط مشی پژاک - بخش اول
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ ممنوعیت ازدواج در پژاک، اما داشتن روابط نامشروع مخفی امری رایج است. «پ. ک. ک» و پژاک ادعا می کنند که اعضاي اين گروه نباید ازدواج کنند، در حالي كه یکی از شعارهای اصلی این فرقه توجه خاص به حقوق زنان و احترام به آنهاست.
تلاش براي ناكارآمد نشان دادن نظام، ايجاد ناامني و بيثبات سازي در مناطق مرزي شمال غرب كشور از مدتها پيش در دستور كار ضدانقلاب و بيگانگان قرار گرفته است و در اين راستا اخيرا گروه تروريستي پژاك با شرارت و مزاحمت، امنيت مردم را به مخاطره انداخته كه نيروهاي اطلاعاتي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به منظور تداوم امنيت پايدار و مطمئن با كار دقيق و پيچيده اطلاعاتي مواضع استقرار و فعاليتهاي اين گروهك مزدور را شناسايي و عملياتي آفندي خود را در جدار مرزي به اجرا درآورند.
بدین منظور در این یادداشت سعی شده است تا اصول، عقاید و مشی حاکم بر گروهک تروریستی پژاک که بخشی و شعبه ای از «پ.ک.ک» است، تیتر وار بررسی می شود تا خوانندگان بیشتر با ماهیت این گروهک آشنا شوند.
پژاک چیست؟
پژاک یا pjak مخفف: Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê : پارتیا ژیانا ئازادا کوردیستانێ (حزب حیات آزاد کردستان) از احزاب ملیگرا و تازه تأسیس کرد در کردستان ایران است.
فعالیت این حزب بیشتر در مرز بین ایران و ترکیه و منطقه قلعهرش در استان آذربایجان غربی و کوهستان قندیل در کردستان عراق میباشد؛ این حزب از نزدیکان حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) ترکیه است و خواهان سیستم کنفدرالیسم برای خاورمیانه و مناطق کردنشین کشورهای منطقه می باشد.
تشکیل پژاک و ارتباط آن با «پ. ک. ک»
پژاک عملاً شاخهای از حزب کارگران کردستان ترکیه یا PKK است که وابستگی فکری و عقیدتی خود به عبدالله اوجالان را هیچ گاه پنهان نمیکند.
در حال حاضر، پژاک مهمترین گروه مسلحی است که در داخل ایران مخصوصاً در استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی فعالیت میکند و تا کنون چندین عملیات تروریستی را در خاک ایران سازماندهی و اجرا کرده است، که طی آن تعدادی از غیرنظامیان در این کشور کشته شده اند.
«پ. ک. ک» و پژاک، هر دو یکی است؛ فرقه پژاک - به سرکردگی عبدالرحمن حاج احمدی - در سال ۲۰۰4 زیر چتر «پ. ک. ک» تاسیس شد. این گروه با سرمایه گذاری مستقیم یک پیمانکار آمریکایی به نام ساموئل گاردینر که یک افسر اطلاعاتی نظامی آمریکاست و فرد شماره 1 عملیات های ایجاد ناامنی در مرزهای ایران اسلامی به شمار می رود، فعالیت می کند.
از طرفی گر چه اين دو گروه همیشه ادعا کرده اند که جدای از همدیگرند و هیچ ارتباطی با هم ندارند، اما تمامی شواهد خلاف این امر را ثابت می کند.
دلایلی متعددی برای این اثبات اين موضوع وجود دارد:
1. تمامی اعضای هر دو فرقه بر این واقعیت صحه گذاشته اند که هر دو فرقه یکی است و تبادل اعضا در میان این دو امری متداول.
2. در سال 2004 پژاک به صورت شاخه ای از «پ. ک. ک» با هدف ایجاد خشونت و ترویج ترور در کردستان ایران تاسیس شد و تمامی اسناد و مدارک و بیانیه های این فرقه نشان می دهد که اعضای اولیه تشکیل دهنده آن همان اعضای «پ. ک. ک» و بیشتر از کردهای ایرانی هستند.
3. پژاک و «پ. ک. ک» همیشه بر شخص اوجالان به عنوان رهبر مطلق و بلامنازع خود تاکید داشته و دارند؛ پژاک و «پ. ک. ک» یک فرقه با دو نام متفاوتند، با وجود ادعای فرقه پژاک و چتر حامیش، «پ. ک. ک» به رهبری عبدالله اوجالان که همیشه با بوق و کرنا اعلام آتش بس می کنند و خود را طرفدار دموکراسی و آزادی مردم کرد می دانند، هر روز شاهد خشونت و ترور توسط این فرقه هستیم که بعد خود رسما مسئولیت آن را برعهده می گیرند؛ پژاک و «پ. ک. ک» مخل امنیت مردم کرد شده اند.
4. تامين دارايي پژاك از كميته مركزي بودجه و دارايي «پ.ك.ك» صورت مي گيرد؛ هر كدام از احزاب هر چقدر درآمد ماهيانه داشته باشند بايد در نشست كميته مركزي بودجه و دارايي تحويل داده و آنان بودجه ماهانه گروه را مشخص و تحويل دهند؛ وابستگي فكري، سياسي، مالی و لجستيكي به «پ.ك.ك» آيا نشانه استقلال پژاك است؟
5- جابهجايي اعضا در بين هر دو گروه؛ معمولا افراد جذب شده مستقيما در كمپهاي HPG (شاخه نظامي «پ.ك.ك») آموزش ميبينند و بعد از اتمام دوره با مدنظر گرفتن نكات امنيتي، سياسي و فكري تعدادي را براي كار در پژاك اعزام ميكنند؛ در واقع اين دو گروه سيستم آموزشي واحدی را دارا هستند.
6- ايدئولوژي ماركسيست – لنينيستي - ريشه فكري و كاري پژاك و «پ.ك.ك» است که خود آن را ايدئولوژي آپوچيتي مينامند.
7. اساسنامه و برنامه كاري همسان بر مبناي كنفدراليزم دموكراتيك؛ اين اساسنامه از جانب اوجالان بعنوان خط مشی فكري تماميه احزاب منشعب از «پ.ك.ك» ارائه شده كه پژاك هم بدون هيچ كم و كاستي خواهان اجرای آن در ايران است؛ یعنی استراتژي سياسي هر دو براساس اجراي سيستم كنفدراليزم دموكراتيك در هر چهار بخش كردستان است.
مواد مخدر، منبع عمده مالی «پ. ک. ک» و پژاک است؛ زیرا سازمان های تروریستی بر دو پایه استوارند؛ ایدئولوژیکی – سیاسی و دومی اقتصادی.
به هر حال در جاهایی که خلا قدرت دولت ها وجود دارد، این سازمان ها خیلی زود رشد می کنند. آنها برای خرید اسلحه، مواد منفجره و نیازهای روزانه خود به پول نیاز دارند.
در بین روش های درآمدزایی، قاچاق مواد مخدر بهترین آنهاست؛ یکی از مهمترین مناطق حوزه پخش مواد برای «پ. ک. ک» اروپا می باشد که 80 درصد پخش را در آن بر عهده دارد. «پ. ک. ک» به یکی از اربابان واقعی مواد مخدر تبدیل شده که در میان هلال طلایی از پاکستان، افغانستان، ایران و ترکیه تا اروپا رقیبی ندارد.
هزاران هواخواه «پ. ک. ک» در اروپا شبکه بزرگ پخش مواد مخدر را بر عهده دارند؛ در این دو فرقه واحد «گمرک» وجود دارد که وظیفه دارند در نقاط مرزی و محل تردد قاچاقچیان مواد مخدر مستقر شود و تضمین ترانزیت مواد مخدر را برعهده بگیرند، یعنی نگهبانی دهند تا قاچاقچیان عبور کنند.
البته آنها از قبل با قاچاقچیان هماهنگ هستند؛ هنگامی که محموله به نقطه مرزی محل عبور می رسد واحد گمرک پس از ارزیابی و بازرسی، متناسب با ارزش و میزان بار، به صورت علنی «حق گمرک» دریافت می کند و کردهای مناطق مرزی از این موضوع مطلع هستند.
ترانزیت مواد مخدر از طریق عوامل «پ. ک. ک» هم در ترکیه ادامه می یابد تا به اروپا می رسد. عوامل این فرقه در اروپا، بویژه در میان کردهای آلمان و بلژیک وظیفه فروش مواد به اروپايیان را بر عهده دارند.
اعتقادات و مشی گروهک پژاک
الف- پژاک و زن:
۱. نفی نظام خانواده مبتنی بر شوهر و زن.
۲. اعتقاد به اشتراک جنسی در جامعه (بی بند باری جنسی) و نفی سنت ها و آدابی که اخلاق جنسی را تایید میکند.
۳. نفی قیود خانواده از زن و جامعه مبتنی بر زن سالاری و نفی اخلاق و نسبی شمردن آن در رفتارهای خانوادگی.
ب - پژاک و صهیونیسم:
1 ـ پژاک معتقد است قرابت و نزديكي خاصي بين برگزيدگان فرزندان بني اسرائيل و كرد وجود دارد.
2 ـ پژاک معتقد است كرد نژاد برگزيده و همراه كرد صهيونيزم و فرزندان بني اسرائيل مي باشد.
3 ـ پژاک با همانندسازي ايدئولوژي صهيونيزم نقشي مانند يهود براي كرد قايل است.
4ـ پژاک معتقد است آنچه كه تا كنون ماموريت صهيونيزم بوده بايد به كرد واگذار شود.
5- در تفكر آپوئيسم نوعي قرابت و همساني بين تفكر صهيونيزم و كرد گرايي مبتني بر برگزيده بودن اين دو نسل و آينده ساز بودن آن و رسالت تاريخي اينها و قرابت سرنوشت مشترك آنها وجود دارد.
ج - پژاک و دين:
1- دین به طور عام و اسلام به صورت خاص مظهر عقب ماندگی خاورميانه است.
۲. دین به طور عام و اسلام به صورت خاص عامل نظام طبقاتی، افیون جامعه و عامل ای است تمدنی و عامل دیکتاتوری و بردگی زن است.
3- در يك ديد كلي دين به طور عام و اسلام به طور خاص را عامل عقب ماندگي و عدم تحول در مشرق زمين و بويژه در ايران و خاورميانه می دانند و اعتقاد دارند به منظور رسيدن به هدف مطلوب بايد تمام مظاهر دين و حاكميت هاي مبتني بر دين از عرصه فردي و اجتماعي حذف شود.
پژاک و جذب جوانان
یکی از اساسی ترین استراتژی های پژاک جذب جوانان است، از این رو سیاستگذاران این گروه برای جذب جوانان به ترفندهای مختلفی از جمله چند مورد ذیل توجه خاص دارند.
لازم به یادآوری است که این سیاست ها پیش از این از سوی گروه مجاهدین خلق (موسوم به منافقین) نیز عملی می شد که گر چه در سال هایی توانست جذابیت آفرین باشد، اما پس از مدتی به دلیل افشای چهره واقعی آنها تمامی این سیاست ها به شکست انجامید.
1. اختلاط دختر و پسر جوان در سن ازدواج است، از این رو وجود محیطی که در آن دختران و پسران بدون محدودیت باشند برای جوانانی که نسبت به ارزش های دینی و قومی خود بی اعتنا هستند جذابیت دارد، اما غافل از آن که در این راه جان خود را از دست خواهند داد.
مسئولان پژاک برای توجیه این اقدام خود که در مخالفت آشکار با آموزه های دین اسلام است عنوان می کنند که این امر به دلیل مخالفت آنها با تبعیض جنسیتی و دفاع از حقوق زنان است.
هیجان طلبی جوانان یکی از ویژگی های هر جوانی هیجان طلبی است؛ نسل جوان ایران در زمان شاه هیجان خود را در مبارزه با شاه تخلیه می کرد و در زمان جنگ با عراق نیز جبهه ها محلی برای بروز این حس فطری جوانان ایران بود. اکنون پژاکیان با استفاده از این خصلت جوانان آنها را روانه میدان جنگ و درگیری می کنند.
يکی دیگر از ویژگی های یک جوان، شخصیت طلب بودن اوست. او انتظار دارد در نگاه دیگران دارای موقعیت باشد. پژاک با توجه به این مسئله اقدام به ایجاد گروه های فرعی بسیاری در درون تشکیلات خود کرده است. بعضی از این گروه ها دو نفره اند اما عنوان هایی را که به آنها می دهند به گونه ای است که آنها بشدت احساس شخصیت مي کنند.
به عنوان مثال به این دو نفر این عنوان های فریبنده را می دهند: یکی فرمانده گروه عملیاتی آپو (1) و دیگری معاون گروه عملیاتی آپو (1) است. این عنوان ها برای جوانی که در سطح فکری مناسبی نباشد فریبنده است.
یک جوان بشدت آرمانگراست و در صورتی که احساس کند یک هدف حق است هر چند رسیدن به آن دارای عواقبی باشد حاضر است برای آن هدف تلاش کند.
کردستان بزرگ عنوانی است که از سوی پژاک به عنوان یک هدف معرفی می شود و در کنار آن بیان درد و رنج هایی که ملت کرد در طول تاریخ متحمل شده اند (شبیه آنچه صهیونیست ها برای تحریک احساسات یهودیان به کار می برند.)
برانگیختن حس آرمانگرایی جوانان کرد در نتیجه تفكر پژاک که از افکار و اندیشه های سرکرده آن (عبدالله اوجالان - معروف به آپو ) ناشی است با شاخه ها و جهت گيري ها و نگاه تحليلي خاص به تاريخ و آنچه در آينده واقع خواهد شد، ترسيم كننده واقعيتي تلخ در آينده خاورميانه مي باشد؛ بدين مفهوم كه با تكيه بر قرابت و نزديكي نژادي با صهيونيزم و ترسيم سرنوشت مشترك با قوم يهود و اعتقاد به برتري قوم كرد حتي نسبت به قوم يهود نوعي نژاد پرستي پان كرديسم را دنبال مي كند كه ضمن نفي اصول ثابت و پايه دار نظام اجتماعي در سطح خاورميانه از جمله دين به طور عام، اسلام به طور خاص و شيعه به طور اخص، مليت و غيرت ملي، نفي نظام خانواده و ترويج نوعي بي بند و باري جنسي به نام دفاع از حقوق زن در صدد است با توجه به تحولات خاورمیانه به اهداف شیطانی خود تحت پوشش دفاع از مردم کرد دست یابد .
راستی نظام سلطه و در راس آن آمریکا، به چه منظوری از چنین گروهک هایی حمایت و پشتیبانی می کنند؟ و چه ارتباطی با طرح خاورمیانه بزرگ و رویش این گونه گروهک ها وجود دارد؟