فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: كشورهاي ديگر انتظار ندارند كه ما ناوشكن ساخته باشيم اما ما به آنها پاسخ داديم كه ما ناوشكن ساخته ايم و شما مي توانيد ببينيد كه اين ناوشكن الگوبرداري شده نيست؛ زيرا تمام ناوهاي دريايي جهان با شماره در كتاب جيمز ثبت شده است.
سياري در ادامه گفت و گو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص فعاليت دزدان دريايي عنوان كرد: در چهار ماه گذشته تا به امروز 18درگيري با دزدان دريايي داشتيم كه به كشتي هاي ما حمله كردند؛ اما اگر تمام فوايد دريا اعم از تجارت كالا، غذا، موقعيت سوق الجيشي، جا به جايي كالا، انرژي و غيره را كنار هم گذاشته و با مسئله دزدان دريايي مقايسه كنيم، خواهيم ديد كه حضور در دريا براي ما تا چه اندازه اهميت دارد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: اگر ما در درياهاي آزاد حضور نداشته باشيم خط قرمزي روي اسم جمهوري اسلامي كشيده و مي گويند كه ما اهل دريا نيستيم، در حالي كه امروز بيش از دو سال است كه پرچم جمهوري اسلامي ايران در اقصا نقاط جهان بالاست و به فرموده رهبري اين حركت عزت ملت را در جهان به نمايش گذاشته است.
وي در ادامه به وظايف دانشجويان و استادان به عنوان توليدكنندگان علم اشاره و تاكيد كرد: خواسته ما اين است كه دانشجويان براي توسعه پايدار كشور و توسعه دريامحور در افق 1404 و بالاتر، توليد علم و دانش كنند.
سياري با بيان اينكه كشور نيازمند علم براي اشتغال زايي است، گفت: امروز كشتي هاي ما را كره جنوبي مي سازد؛ اين يعني ما براي ده ها هزار انسان در كره جنوبي كار توليد مي كنيم، در حالي كه بسياري از جوانان كشورمان فاقد شغل هستند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ما نياز به همت دانشجويان و دانشگاهيان داريم تا ضمن ساخت كشتي هاي نفتكش و تجاري، تعمير و نگهداري اين كشتي ها را نيز در داخل كشور انجام دهيم.
در سواحل درياهاي جنوب شرق كشور محرومترين مردم زندگي مي كنند
وي در ادامه به ضرورت توجه به شهرهاي حاشيه درياها اشاره و تاكيد كرد: مهمترين شهرهاي دنيا كنار دريا هستند؛ به طوري كه دو سوم جمعيت دنيا يا كنار دريا هستند و يا در200 كيلومتري آن زندگي مي كنند.
سياري ادامه داد: اما در سواحل درياهاي جنوب شرق كشور محرومترين مردم زندگي مي كنند كه بايد به مهمترين مناطق تبديل شود؛ زيرا به آب هاي اقيانوسي اشراف دارند.
فرمانده نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران در ادامه عنوان كرد: اشتغال زايي در سواحل جنوب شرق به خاطر نعمت هاي خدادادي در اين منطقه، نگهداري و تعمير انواع و اقسام كشتي ها، ساخت انواع كشتي ها، استفاده از منابع غذايي و انرژي كه مي تواند براي كشور يك افق وسيع و گسترده ايجاد كند با تكيه بر علم و دانش و انسان هايي كه آينده اين كشور را مي سازند، ميسر مي شود.
وي به ابعاد نظامي و دفاعي درياها پرداخت و گفت: امروز براي دفاع از كشور در برابر دشمن نبايد منتظر ماند كه دشمن نزديك آمده و با او مبارزه كنيم.
سياري افزود: امروز زيردريايي از كف اقيانوس هند و موشك «تام هاك» از درياي مديترانه پرتاب مي شود، بنابراين دفاع طوري نيست كه دشمن نزديك آمده و او را بزنيم؛ ما بايد دست بلند داشته باشيم كه اين با علم محقق مي شود.
تجهيزات و آگاهي لازمه دفاع از كشور در آبهاي آزاد
فرمانده نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران افزود: بايد آگاهي و تجهيزات داشته باشيم تا بتوانيم در درياهاي آزاد هر كجا كه لازم شد، از منافع خود دفاع كنيم.
وي با اشاره به اينكه ما در درياهاي آزاد به دنبال درگيري نيستيم، افزود: همان طور كه مقام معظم رهبري بارها فرموده اند و در سفر اخير خود نيز تاكيد كردند، ما اهل درگيري نيستيم و هيچ درگيري حساب شده و يا تصادفي را دنبال نمي كنيم، ما ملت صلح طلب هستيم، اما بايد در دريا حضور داشته تا هر كجا لازم شد از منافع خود دفاع كنيم؛ همان طور كه در برابر دزدان دريايي از منافع خود دفاع مي كنيم.
سياري در ادامه گفت: زماني كه زيردريايي ايران به اعماق اقيانوس ها مي رود، نشان مي دهد كه ما از توان علمي خودمان استفاده كرديم و دشمن هم مي فهمد كه ما از نظر علمي رشد داشتيم.
فرمانده نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: بايد به زيردريايي هاي تحقيقاتي كه در دانشگاه ها و در ابعاد بسيار كوچك ساخته مي شود، توجه كرد؛ زيرا ساخت اين گونه تجهيزات اهميت فوق العاده اي دارد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه در حوزه دفاعي به علم و دانش نياز داريم، گفت: علم و دانش، كارسازي و اشتغال زايي در حوزه دفاعي براي حضور در درياها اهميت فوق العاده اي دارد.
سياري افزود: بايد در مسيري حركت كنيم كه مطابق فناوري هاي روز از امكانات لازم برخوردار شده و در دريا به لحاظ علمي حرف اول را بزنيم.
فرمانده نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران گفت: براي حضور مستقيم و طولاني مدت در فواصل چندين هزار كيلومتري از مرزهاي خودي نياز به يك توانمندي علمي بالا داريم كه با تلاش دانشجويان و استادان دانشگاه ميسر مي شود.
حضور در درياهاي آزاد بسياري از كشورها را حساس كرد
وي در ادامه نسبت به بازخورد حضور ايران در آب هاي آزاد گفت: حضور ما در درياهاي آزاد حساسيت بسياري در كشورها ايجاد كرد. سياري افزود: بعد از آن كه به درياي مديترانه رفتيم، رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه ايرانيان آمدند تا اعتماد به نفسشان را به ما نشان دهند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: سال گذشته در نشست فرماندهان نيروي دريايي كشورهاي حاشيه اقيانوس هند در ابوظبي، فرمانده نيروي دريايي هند از ما سوال كرد كه آيا شما واقعا ناوشكن ساختيد؟ مي گويند چيزي كه شما ساخته ايد تنها يك ماكت است.
وي گفت: كشورهاي ديگر انتظار ندارند كه ما از نظر علم و فناوري چنين حركت بزرگي انجام دهيم، اما ما به آنها پاسخ داديم كه ما ناوشكن ساخته ايم و شما مي توانيد ببينيد كه اين ناوشكن الگوبرداري شده نيست؛ زيرا تمام ناوهاي دريايي جهان با شماره در كتاب جيمز ثبت شده است.
سياري در بخشي ديگري از سخنان خود به سفر بندر جيبوتي اشاره كرد و افزود: در سفري كه به بندر جيبوتي داشتيم، بعد از پهلوگيري در اين بندر، مراسم رسمي برگزار كرده و از فرمانده نيروي دريايي جيبوتي دعوت كرديم كه در اين مراسم شركت كند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در ادامه افزود: در اين مراسم در فاصله 50 متري ما ناوهاي آمريكايي ايستاده بودند و در اين مراسم رسمي، حضور ما را در درياها مي ديدند.
وي گفت: حضور ما در دريا نشانه توانمندي علمي و صنعتي كشور است؛ همين مسئله باعث مي شود كه كشورهاي ديگر نسبت به ما حساسيت نشان دهند.
عبور از كانال سوئز بعد از سقوط نامبارك
سياري در ادامه به عبور نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از كانال سوئز اشاره و تاكيد كرد: عبور ما از كانال سوئز به دو دليل حساسيت به وجود آورد؛ ابتدا اينكه ما پا را فراتر گذاشتيم و به طرف درياهاي آزاد حركت كرديم، در حالي كه كشورهاي ديگر نمي توانستند ببينند كه ما بعد از 33 سال تحريم توانستيم روي پاي خود ايستاده و وارد آب هاي آزاد شويم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: تصور آنها اين است كه كشتي هاي ما تا فاصله 50 متري را هم نمي توانند بپيمايند، در حالي كه ما اثبات كرديم كه اين توانمندي را داريم.
وي در ادامه به حساسيت و اهميت كانال سوئز اشاره و تاكيد كرد: كانال سوئز در اختيار كشور مصر است از اين رو مي توانستند به ما مجوز خروج ندهند؛ اين كانال براي آنها منبع درآمدي است و ساليانه 7 تا 8 ميليارد دلار از رفت و آمد در اين كانال درآمد كسب مي كنند.
سياري گفت: براي عبور از كانال سوئز از كشتي هاي تجاري پول دريافت مي كنند و به آنها اجاز ورود مي دهند، اما مي توانند به كشتي هاي نظامي اجازه ورود ندهند؛ كما اينكه به ما نيز اجازه ورود نمي دادند.
سه تا چهار روز پشت كانال سوئز مانديم
فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: ما سه تا چهار روز پشت كانال سوئز مانديم، اما از آنجا كه خدا مي خواست كه به اين موفقيت دست پيدا كنيم، طي همان چند روز، نامبارك سقوط كرد و مجوز عبور به ما داده شد.
وي ادامه داد: رژيم صهيونيستي تا زمان حضور مبارك فشارهاي بسياري وارد مي كرد كه مجوز عبور به ما داده نشود، اما بعد از نامبارك ما از كانال سوئز عبور كرديم؛ اين كاري بود كه پس از پيروزي انقلاب انجام نشده بود.
سياري افزود: ما براي اولين بار از كانال سوئز عبور كرديم تا فقط توانمندي ها و اعتماد به نفسمان را نشان دهيم و همه جا بگوييم كه حامل پيام صلح و دوستي هستيم.
در منطقه كسي توانمندي هاي دريايي ما را ندارد
فرمانده نيروي دريايي ارتش در ادامه به مقايسه تكنولوژي هاي دريايي ايران با كشورهاي ديگر پرداخت و گفت: ايران از نظر تكنولوژي هاي دريايي در منطقه مقام اول را دارد؛ يعني در منطقه كسي توانمندي هاي دريايي ما را ندارد.
وي افزود: در بحث ساخت و ساز تجهيزات دريايي همچون ناو جماران و قبل از آن، ناوهاي موشك انداز همچون پيكان، جوشن، درخش و غيره نيز ايران در منطقه برتري داريم.
ناوشكن جكاران نمونه اي از توانمندي نيروي دريايي
سياري ادامه داد: ناوشكن جماران نمونه اي از عملكرد نيروي دريايي بود كه بايد براي حفظ توانمندي نيروي دريايي ساخت اين گونه تجهيزات ادامه داشته باشد. فرمانده نيروي دريايي ارتش در خصوص تجهيزات اوليه ساخت كشتي و ناوشكن گفت: حضور در دريا نيازمند تجهيزات لازم است كه براي بهره مندي از آن يا بايد خودمان بسازيم يا بايد آن را خريداري كنيم.
وي گفت: تا قبل از پيروزي انقلاب تمام اين تجهيزات خريداري مي شد، اما بعد از انقلاب خودمان آنها را ساختيم؛ زيرا متوجه شديم كه در شان ما نيست دست نياز به سمت كسي دراز كنيم.
نيروي دريايي سپاه و ارتش مكمل هم هستند
سياري همچنين در خصوص تعامل نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: نيروي دريايي سپاه و ارتش مكمل هم بوده و در تعامل با هم در دريا هماهنگ هستند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: هر كس در حيطه مسئوليت هاي خود و با توجه به نوع تجهيزاتي كه در اختيار دارد كار انجام مي دهد، اما تمام اين كارها در كنار هم و در راستاي هم انجام مي شود.
وي با اشاره به اينكه تعاملات ارتش و سپاه بسيار مثبت بوده و هيچ اختلاف و يا عدم هماهنگي وجود ندارد، تصريح كرد: در عرصه تكنولوژي و ساخت و ساز تجهيزات و نيز در زمينه علم و دانش و نمونه كار تحقيقي و كار توليد شده با هم تعامل داريم.
سياري با اشاره به اينكه بسياري بر اين عقيده هستند كه به اختلافات ميان ارتش و سپاه دامن بزنند، گفت: واقعيت ندارد كه اين دو نيروي مسلح در نظام جمهوري اسلامي ايران اختلاف دارند، اما از آنجا كه يكي از راه هاي دشمن ايجاد تفرقه است، تلاش مي كنند تا با اختلاف افكني جو جامعه را بر هم زده و به اتحاد داخلي ايران چنگ بزنند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش در پايان عنوان كرد: اينها تنها نمونه هايي از جنگ نرم دشمن است كه تاثير آن بر قشر جوان بسيار زياد است.