رحمانی فضلی: روابط ایران و چین فراتر از روابط سیاسی و اقتصادی است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۹۸۷۲۰

رحمانی فضلی: روابط ایران و چین فراتر از روابط سیاسی و اقتصادی است

سفیر ایران در چین تاکید کرد که روابط ایران و چین فراتر از مناسبات صرفا اقتصادی و سیاسی است.
رحمانی فضلی: روابط ایران و چین فراتر از روابط سیاسی و اقتصادی است

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا رحمانی فضلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین با اشاره به روابط دو کشور، این روابط را فراتر از مناسبات صرفا اقتصادی و سیاسی دانست و تاکید که این مناسبات ریشه در سرنوشت تمدنی مشترک دارد و هر دو ملت در تاریخ خود، تجربه مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی دشمن خارجی را داشته‌اند و در برابر آن مقاومت کرده‌اند تا استقلال خود را حفظ نمایند.

رحمانی فضلی این سخنان را در مراسم بزرداگشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران(29 فروردین) که عصر سه شنبه به وقت محلی در محل سفارت جمهوری اسلامی برگزار شد، مطرح کرد. در این مراسم، سرتیپ جیانگ که، دستیار رئیس ستاد منطقه عملیاتی میانی ارتش آزادیبخش خلق چین، به همراه وابستگان نظامی کشورهای مختلف در چین و مقامات مربوطه حضور یافتند.

طبق گزارش "سی‌جی‌تی‌ان"، رحمانی فضلی بخشی از سخنرانی خود، با ستایش توانمندی‌ها، تعهد، شجاعت و روحیه انقلابی ارتش در حفاظت از تمامیت سرزمینی، حفظ امنیت ملی و دفع تهدیدات خارجی، تاکید کرد که امروز ارتش جمهوری اسلامی در کنار سایر نیروهای مسلح ایران، نقش اساسی در دفاع از کشور در برابر تهدیدات خارجی و حفظ و استقلال و آزادی کشور را برعهده دارد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن گفت: تاریخ گواهی می‌دهد که ایران هرگز آغازگر هیچ جنگی علیه سایر کشورها نبوده است و سیاست عدم تجاوز، به اصل خدشه ناپذیر جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است و براساس همین اصل، جمهوری اسلامی ایران بارها در برابر اقدامات تروریستی، استکباری و زورگویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تمامیت و حاکمیت کشور خویشتنداری کرد اما آن‌ها با اشتباه محاسباتی، طی یک سال گذشته دو بار اقدام به تجاوز نظامی علیه ایران و نقض مقررات بین المللی کردند و ضمن به شهادت رساندن رهبر معظم انقلاب و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح ایران، تعداد زیادی از مردم بی گناه را به شهادت رساندند و حتی به کودکان مدرسه ای هم رحم نکردند.

وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به حمله دشمن به زیرساخت‌های نظامی از جمله فرودگاه‌ها، پل‌ها و تاسیسات که منجر به شهادت بیش از سه هزار نفر از افراد غیرنظامی شد، گفت: دشمن به دلیل ناامیدی از اقدام نظامی، به درخواست مذاکره با ایران روی آورد و جمهوری اسلامی ایران هم با نشان دادن حسن نیت با میانجی‌گری پاکستان، برای انجام این مذاکرات موافقت کرد اما با مشاهده تکرار زیاده خواهی‌های آمریکا در این دور از مذاکرات، در مقابل آن ایستادگی کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اصل عزت، حکمت و مصلحت، از گفت و گو و دیپلماسی برای اعتمادسازی با دیگر طرف‌ها استقبال می‌کند اما با انجام مذاکراتی که نتایج آن از قبل تعیین و تحمیل شده باشد، مخالف است و هرگز تسلیم خواسته‌های غیرقانونی دشمنان نخواهد شد.

وی تصرح کرد که استقبال ایران از گفتگو و دیپلماسی به معنای نادیده گرفتن توان دفاعی و نظامی کشور نیست چرا که دستیابی به صلح و ثبات تنها در سایه توانمندی دفاعی و قدرت بازدارندگی موثر و قابل اطمینان میسر است.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، این روابط را فراتر از مناسبات صرفا اقتصادی و سیاسی دانست و تاکید که این مناسبات ریشه در سرنوشت تمدنی مشترک دارد و هر دو ملت تجربه مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی دشمن خارجی را داشته اند و در برابر آن مقاومت کرده‌اند تا استقلال خود را حفظ نمایند.

سفیر ایران همچنین اقدام چین و روسیه در وتوی قطعنامه ضد ایرانی و مخالف با منافع کشورهای جهان در شورای امنیت سازمان ملل در بحبوحه جنگ 40 روزه را حاکی از رویکرد خیرخواهانه این کشورها در مقابل جبهه شر دانست.

رحمانی فضلی در بخش پایانی سخنانش گفت که تغییرات و تحولات بزرگ جاری در جهان امروز نشان می‌دهد که نظم آینده جهان به صورت چند قطبی و مخالف با یک جانبه‌گرایی خواهد بود . چین با ابتکارات بزرگی مثل طرح کمربند جاده و توسعه فناوری‌های پیشرفته، و ایران هم با موقعیت ژئوپلیتیک کم نظیر و منابع راهبردی از جمله انرژی و دسترسی به آب‌های خلیج فارس، آسیای مرکزی و قفقاز و مقاومت فعال در برابر یکجانبه‌گرایی، هر دو در مسیر باز تعریف مفهوم قدرت و امنیت حرکت می‌کنند.

پربازدیدترین آخرین اخبار