اعمال روز اوّل ماه ذی‌الحجّه مختصر
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۰۵۶۵۴

اعمال روز اوّل ماه ذی‌الحجّه مختصر

ماه ذی‌الحجه آخرین ماه قمری است که از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و برای اولین روز آن اعمالی خاص ذکر شده است.
اعمال روز اوّل ماه ذی‌الحجّه مختصر

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، روز اول ماه ذی الحجه، روزی است که حضرت ابراهیم علیه السلام در این روز به دنیا آمده است بنا بر این اگر کسی آن روز را روزه بگیرد، روزه او کفاره شصت سال گناه خواهد بود.

امام کاظم (ع) فرمودند: «کسی که این روز را روزه بگیرد، خدا ثواب شصت سال روزه را برایش می‌نویسد». همچنین در سخنی دیگر فرمودند: «هر کس روز اول از دهه اول ذی الحجه را روزه بگیرد، خدا برایش ثواب روزه هشتاد ماه، خواهد نوشت».

۱- روزۀ روز اوّل که معادل ۸۰ ماه روزه، اجر دارد.

۲- نماز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، که دو نماز دو رکعتی است و بخواند هر رکعت:

سوره «حمد» یک بار

سوره «توحید» پنجاه بار

و بعد از پایان نماز هم بخواند تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها و سپس این دعا را:

سبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ، سُبْحانَ ذِی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَری اَثَرَ النَّمْلَةِ فِی الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ.

منزّه است خداى صاحب عزت بلند و والا، منزّه است صاحب شوکت مرتفع و بزرگ، منزّه است صاحب فرمانروائى گرانمایه و دیرینه، منزه است آن‌کس که بیند جاى پاى مور را بر روى سنگ خارا، منزّه است آن‌کس که بیند ردّ عبور پرنده را در هوا، منزّه است آن‌کس که فقط او چنین است و جز او چنین نیست.

دو رکعت نماز که پیش از ظهر (حدود نیم ساعت به اذان ظهر) خوانده می‌شود و در هر رکعت:

سوره «حمد» یک بار

سوره «توحید» ده بار

«آیت الکرسی (تا هوالعلی العظیم)» ده بار

سوره «قدر» ده بار

۴- ذکری که اگر از ظالمی می‌ترسد آنرا بگوید، تا حق تعالی کفایت کند شرّ ظالم را از او:

حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی عِلْمُکَ بِحالی

مرا کافی است، مرا کافی است، مرا کافی است از درخواست کردن من از تو، آگاهی تو بر حال من.

پربازدیدترین آخرین اخبار