باقری لنکرانی: پزشکی خانواده نباید ابزار کاهش هزینه‌ها باشد؛ باید به ارتقای سلامت کمک کند + فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۲۸۲۴

باقری لنکرانی: پزشکی خانواده نباید ابزار کاهش هزینه‌ها باشد؛ باید به ارتقای سلامت کمک کند + فیلم

وزیر اسبق بهداشت با تأکید بر اینکه پزشکی خانواده یک هدف مستقل نیست، بلکه ابزاری برای اصلاح نظام سلامت و ارتقای سطح سلامت جامعه است، گفت: اگر اجرای پزشکی خانواده صرفاً با هدف کاهش هزینه‌های سلامت دنبال شود، نه‌تنها موفق نخواهد شد، بلکه ممکن است در سال‌های ابتدایی هزینه‌ها را نیز افزایش دهد.
.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کامران باقری لنکرانی، وزیر اسبق بهداشت در افتتاحیه کنگره گوارش و کبد ایران با اشاره به جایگاه پزشکی خانواده در نظام سلامت کشور اظهار کرد: پزشکی خانواده می‌تواند به بهبود شرایط سلامت کشور کمک کند، اما نباید آن را به‌عنوان یک آرمان مستقل دید؛ بلکه این برنامه ابزاری برای تحقق اصلاحات مورد نیاز در نظام سلامت است.

وی با بیان اینکه نگرش نسبت به پزشکی خانواده باید اصلاح شود، افزود: برخی نگاه‌ها به پزشکی خانواده این است که این طرح صرفاً به‌عنوان دروازه‌بان هزینه‌ها عمل کند و هزینه‌های سلامت را کاهش دهد، در حالی که هدف اصلی باید ارتقای سلامت باشد.

باقری لنکرانی تصریح کرد: اگر نگاه ما صرفاً این باشد که پزشکی خانواده را راه‌اندازی کنیم تا هزینه‌های سلامت کاهش پیدا کند، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و حتی ممکن است در پنج سال نخست اجرای آن، هزینه‌ها افزایش پیدا کند.

وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: اگر پزشکی خانواده را به‌عنوان مکمل شبکه بهداشت و درمان ببینیم و هدف ما تقویت نظام سلامت و سرمایه‌گذاری برای ارتقای سلامت جامعه باشد، این برنامه می‌تواند نقش مؤثری در بهبود وضعیت سلامت کشور ایفا کند.

کد ویدیو

وی با تأکید بر اینکه اجرای موفق پزشکی خانواده تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست، گفت: همه بخش‌های حاکمیت باید در این مسیر کمک کنند و وزارت بهداشت نیز باید پزشکی خانواده را به‌عنوان بخشی از نقشه کلی اصلاحات نظام سلامت دنبال کند، نه اینکه آن را به یک اقدام مقطعی و نقطه‌ای محدود کند.

باقری لنکرانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تنها با اجرای پزشکی خانواده یک بخش خاص از نظام سلامت را اصلاح کنیم، ممکن است شرایط نامطلوب‌تر شود؛ چراکه این برنامه نیازمند همراهی همه ارائه‌دهندگان خدمات سلامت، مردم، سیاستگذاران و به‌ویژه سازمان‌های بیمه‌گر است.

وی در پایان تأکید کرد: پزشکی خانواده زمانی می‌تواند به اهداف خود برسد که تمامی اجزای نظام سلامت با آن همراه باشند و از اجرای آن حمایت کنند.

پربازدیدترین آخرین اخبار