از سلمان رشدی تا امروز؛ ده‌نمکی از «بسیج جهانی مستضعفین» می‌گوید
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۴۷۷۰

از سلمان رشدی تا امروز؛ ده‌نمکی از «بسیج جهانی مستضعفین» می‌گوید

مسعود ده‌نمکی با اشاره به ماجرای سلمان رشدی و واکنش‌های مردمی پس از فتوای امام خمینی(ره)، از «بسیج جهانی مستضعفین» به‌عنوان ظرفیتی فراتر از مرزهای جغرافیایی یاد کرد و گفت حتی با پایان جنگ و تغییر مناسبات سیاسی، نباید دشمن به بسته‌شدن پرونده انتقام امیدوار شود.
رهبر شهید

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، مسعود ده‌نمکی، کارگردان سینما، در اظهاراتی با اشاره به مفهوم «بسیج جهانی مستضعفین»، این موضوع را یکی از حلقه‌های مفقوده در مواجهه با دشمن دانست.

او با یادآوری ماجرای سلمان رشدی و واکنش‌هایی که پس از فتوای امام خمینی(ره) در کشورهای مختلف شکل گرفت، گفت: «امروز جای خالی "بسیج جهانی مستضعفین" را احساس می‌کنم. وقتی در قصه سلمان رشدی، امام فتوایی می‌دهند، در بسیاری از کشورهای اسلامی، سفارت‌خانه‌های آمریکا مورد هجومِ نه نظامی بلکه مردم قرار می‌گیرد و مردم شهید می‌دهند.»

ده‌نمکی در ادامه بر این نکته تأکید کرد که به اعتقاد او، دشمن نباید تصور کند با تغییر شرایط سیاسی یا پایان مسئولیت افراد، تهدید و انتقام از میان خواهد رفت. او گفت: «طرف مقابل باید بداند چه به صورت سیستماتیک و چه مردمی، حتی اگر روزی رئیس‌جمهور و مسئول هم نباشند، سایه انتقام بالای سر آنها خواهد بود.»

 

«خونخواهی رهبر شهید، اجازه نمی‌خواهد»

 

این کارگردان سینما در بخش دیگری از صحبت‌های خود، با طرح موضوع «تکلیف شرعی»، بر ضرورت عبور از مرزهای جغرافیایی و ملیتی تأکید کرد و گفت: «تکلیف شرعی باید به‌گونه‌ای تبیین شود که دیگر نیازی به "آقا اجازه" یا "دولت اجازه" و امثال آن نداشته باشد.»

ده‌نمکی افزود: «اگر کسی واقعاً دنبال تکلیف است، باید از مرزهای جغرافیایی و مرزهای ملیتی عبور کند و خودش را به منافع دشمن برساند. هرجا که توانست باید این کار را انجام دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که او در بخش دیگری از صحبت‌هایش، موضوع انتقام را محدود به زمان جنگ ندانست و تأکید کرد که حتی تغییر شرایط سیاسی و رسیدن به توافق میان طرفین نیز نباید به معنای بسته‌شدن این پرونده تلقی شود.

 

حتی با پایان جنگ، پرونده انتقام بسته نیست

 

ده‌نمکی با اشاره به احتمال پایان جنگ و تغییر مناسبات میان طرفین گفت: «شاید روزی هم این جنگ تمام شد و مثلاً قرار شد به حاکمیت یکدیگر احترام بگذاریم. چیزی که در همین طرح اولیه تفاهم هم آمده بود.»

او در ادامه تأکید کرد: «اگر یک روزی به این نقطه رسیدیم هم نباید بگذاریم دشمن به این نتیجه برسد که پرونده انتقام از آنها بسته شده. نباید بگذاریم حتی دیپلمات‌ها و برخی سیاسیون به این نتیجه برسند.»

ده‌نمکی در پایان این بخش از سخنانش با اشاره به مصطفی مازح گفت: «دشمن باید بداند که مصطفی مازح‌ها هستند که تکلیفشان را انجام دهند.»

پربازدیدترین آخرین اخبار