دبير سيزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت گفت: اين جشنواره با نگاهي تازه به بررسي حقايق تاريخ حماسي انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس به منظور آگاهي و ارتباط بيشتر نسل جديد با پرافتخارترين فصل تاريخ ايران ميپردازد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، پارسايي كه پيش از ظهر امروز در نشست خبري برگزاري جشنواره تئاتر مقاومت در تالار وحدت سخن مي گفت، اظهار داشت: سيزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت در قالب بخشهاي مسابقهاي صحنهاي، بين الملل، مسابقه آثار عروسكي و كودك و نوجوان، مسابقه نمايشنامه نويسي، مسابقه آثار خياباني، توليد نمايشنامه و نمايش خواني، به اجراء در مي آيد و شوراي سياست گذاري جشنواره ابعاد برگزاري اين اتفاق را به گونهاي طراحي كردند تا از جامعيت لازم برخوردار باشد.
وي با بيان اينكه اين جشنواره با نگاهي تازه به حقايق تاريخ معاصر انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس به منظور آگاهي و ارتباط هر چه بيشتر و بهتر نسل جديد با پرافتخارترين فصل تاريخ معاصر ايران مي پردازد، گفت: باور پذيركردن ارزشهاي مقاومت و پايداري در انقلاب و دفاع مقدس در زمينههايي چون نگاه متعهدانه و هنرمندانه به انقلاب و هشت سال دفاع مقدس با بيان پايداري و رشادت ملت شريف ايران در مواجهه با تهاجم نظامي دشمنان انقلاب اسلامي، بازآفريني جلوههاي حماسي دفاع در برابر هرگونه تهاجم نظامي و فرهنگي استكبار و حفظ و تقويت كرامت و آزادي حقيقي انسان در برابر شرارت از جمله اهداف برگزاري اين همايش است.
دبير سيزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت ادامه داد: خشونت و هرگونه پليدي و تاريكي، تقويت روحيه مقاومت در جوانان، پرداختن به موضوعات نشاط آفرين، اميدبخش و غرور انگيز با بيان حقايق و واقعيتهاي انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و پرهيز از هر گونه شعار و تحريف تاريخي آن و همچنين الگوسازي براي نسل جديد با معرفي واقعي شخصيتهاي تاثيرگذار انقلاب و دفاع مقدس، از ديگر اهداف برپايي اين جشنواره است.
پارسايي با اشاره به اولويتهاي محتوايي و آثار متقاضي جشنواره، خاطرنشان كرد: تعمق و تلاش براي خلق آثار نمايشي بديع و مفهومي، موقعيتها، حوادث و شخصيتهاي برجسته انقلاب و دفاع مقدس با رجوع به اصل وقايع و ارزشها مبتني بر تحقيق و نگاه واقع بينانه در رويدادها، صبر، پايداري و مقاومت رزمندگان و خانوادههاي معظم شهداء و جانبازان در دوران دفاع مقدس و سالهاي پس از جنگ تحميلي و تاكيد بر عنصر مقاومت و پايداري و آزادگان در دوران اسارت، از جمله اولويتهاي محتوايي و موضوعي اين جشنواره است.
وي ادامه داد: تاثير حضور و دفاع قهرمانانه بسيج مردمي در پيروزيهاي جنگ تحميلي و رويدادهاي فرهنگي، علمي، سياسي، اجتماعي و سازندگي و همچنين تاثير حضور اقوام مختلف ميهن اسلامي و نگاه جدي و عميق به جنبههاي مختلف جهاد، ايثار، شهادت و پايداري در دوران دفاع مقدس و بعد از آن از ديگر اولويتهاي محتوايي اين جشنواره است كه مورد بررسي قرار مي گيرد.
دبير سيزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت با بيان اينكه اين جشنواره صبح 28 آبان در بهشت زهراء همراه با اداي احترام به ساحت مقدس شهداء افتتاح مي شود، تصريح كرد: 13 تالار و تماشاخانه شهر تهران از 28 آبان تا سوم آذر ميزبان نمايشها و برنامههاي اين جشنواره مي شوند.
پارسايي افزود: مجموع تئاتر شهر، تالار مولوي، تالار حافظ، تالار هنر، تماشاخانه سنگلج، تالار وحدت، خانه نمايش اداري تئاتر، تماشاخانه شماره يك ايرانشهر، تماشاخانه مهر و تماشاخانه انديشه، از جمله سالن ها و تماشاخانههايي هستند كه حضور گروههاي نمايشي و اجراهاي جشنواره تئاتر مقاومت در آنها قطعي است.
وي به آمار آثار پذيرفته شده در جشنواره اشاره كرد و افزود: 27 نمايش در بخش آثار صحنهاي از تهران و شهرستانها، 16 نمايش در بخش نمايشهاي خياباني، 6 اثر در بخش متون و نمايش نامه خواني، 5 اثر در بخش مسابقه نمايش نامه نويسي، 7 نمايش در بخش بازتوليد آثار و 4 اثر در بخشهاي بين الملل به دبيرخانه جشنواره رسيده است.
دبير سيزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت با اشاره به كشورهاي متقاضي حضور در بخش خارجي جشنواره تئاتر مقاومت گفت: سوريه، لبنان، لهستان، ژاپن، كره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوري آذربايجان از جمله كشورهاي متقاضي حضور در بخش خارجي سيزدهمين جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس بودند.
پارسايي با بيان اينكه تا پايان مهلت زمان اعلام شده حدود سي گروه نمايشي از بيش از 20 كشور جهان براي شركت در سيزدهمين جشنواره تئاتر مقاومت اعلام آمادگي كرده بودند، افزود: بخش بين الملل جشنواره با ارزيابي اوليه از گروههاي متقاضي از كشورهاي سوريه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، كره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوري آذربايجان به دليل محتوايي و موضوعي استقبال كرد.
ويخاطرنشان كرد: شوراي سياستگذاري جشنواره در اين دوره مفاهيم فراگيرتري را به لحاظ محورهاي موضوعي و محتوايي و مضموني همچون انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت، بيداري اسلامي و فرهنگ جهاني مقاومت، وارد جشنواره كرد و اولويتهايي چون وحدت اسلامي، استكبارستيزي، بيداري اسلامي و احياي تمدن اسلامي در كشورهاي اسلامي و همچنين بيان هنرمندانه تغيير نوع دفاع و مقاومت از شيوه جنگ سخت به جنگ نرم، از سياستهاي اين دوره است.