کد خبر:۱۵۷۶۴۶
مقایسه بهار عربی و ناآرامیهای اروپا
هرچند انقلابهای عربی و ناآرامیهای اروپا از نظر منشاء متفاوت هستند اما با کمی دقت میتوان به وجه اشتراک آنها به خوبی پی برد.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری سی ان ان، با پیروزی حزب محافظه کار در اسپانیا، می توان گفت طی سال گذشته دست معترضان هفت تن از رهبران اصلی در اطراف دریای مدیترانه را از قدرت به زیر کشیده اند و هفت کشور دیگر در حال مبارزه برای حفظ قدرت هستند.
بسیار جالب توجه است که در تمدن امروز هرج و مرج و شورش تعیین کننده سرنوشت کشورها شده است.
سرنوشت کشورهای عربی و اروپا هرچند متفاوت است اما شباهت های زیادی بین آنها وجود دارد. جوانان کشورهای عربی با مشاهده وضعیت کشورهای دیگر جهان مثل اندونزی، هند و ترکیه دیده حسرت را به کنار نهاده و مشت هایشان را با فریاد اعتراض بر سر حاکمان ظالم و حکومت های فاسد کوبیدند و زندگی جدیدی را برای خود رقم زدند.
در اروپا نیز کشورهایی که با یکدیگر پول واحدی را تشکیل داده بودند یکی پس از دیگری در اثر نفخ هزینه هایشان به زانو در آمدند.
اگر بتوان بهار عربی را در کشورهای خاورمیانه و آفریقا بخاطر «بحران ناشی از مقایسه» دانست، می توان گفت بحران اروپا نیز بر اساس «انتظارات نادرست» شکل گرفته است.
هرچند منشاء این انقلاب ها و نا آرامی ها متفاوت است اما شباهت های زیادی دارند. از آنجايیکه شدت رویدادها، حوادث، تکنولوژی و جهانی شدن به شدت زیاد شده است، هرگونه رویدادی در هر نقطه از جهان نقاط دیگر را نیز به سرعت تحت تاثیر قرار می دهد.
این ناآرامی ها برخلاف جنگ های گذشته ناشی از نارضایتی از حاکمان و رهبران کشورها و بی توجهی به وضعیت مردم است. در اسپانیا آمار بیکاری جوانان بسیار بالا بوده و نزدیک به آمار بیکاری تونس و مصر است، همچنين رشد اقتصادی در این کشورها به شدت کاهش پیدا کرده است.
در کل می توان وجه تشابه تمام ناآرامی ها از انقلاب های عربی گرفته تا سقوط دولت های اروپایی را ناکارآمدی حاکمان و نارضایتی مردم دانست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.