آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۷۷۵۳

روپيه به جاي نفت؛ در بلندمدت برنج و لباس به جاي نفت!

یک منبع آگاه در دولت هند اعلام کرد كه ایران و هند توافق کرده‌اند برخی از مسائل موجود بر سر راه تجارت 12میلیارد دلاری بین دو کشور را با بهره‌گیری از روپیه حل و فصل کنند.
گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»؛ پس از آن که بانک مرکزی هند در دسامبر 2010 تحت فشار آمریکا، پرداخت پول نفت وارداتی از ایران را از طریق مکانیزم اتحادیه تسویه حساب آسیا (ACU) متوقف کرد، هند و ایران برای تجارت نفت که ارزش آن به 12 میلیارد دلار در سال می‌رسد، هیچ گونه مکانیزم جایگزین مستقیم برای تسویه حساب نداشته‌اند.

ایران به‌طور متوسط روزانه 400 هزار بشکه نفت خام به هند صادر می‌کند، ضمن آن که از سال های گذشته تا کنون طراحی پالایشگاه های نفت هند مطابق با نفت خام سنگین ایران بوده است؛ برای نخستین بار دی ماه سال گذشته (ژانویه 2011 میلادی) بحث اختلافات ارزی ایران و هند برای مبادلات نفتی در رسانه‌های بین‌المللی به دنبال فشار برخی از قدرت های غربی مطرح شد.

هند چهارمین مصرف کننده بزرگ نفت خام در جهان است، این کشور حدود 12 درصد نفت خام مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند؛ هند بعد از چین دومین مشتری بزرگ نفت خام ایران محسوب می شود؛ اين در حالي است كه‌ آمریکا فشارهای مالی بیشتری را علیه ایران اعمال کرده است.
 
مقامات آمریکایی خواستار آن هستند که خریداران نفت خام ایران در آسیا به واردات نفت خام خود از جمهوری اسلامی خاتمه دهند.

در این راستا یک هیئت هندی در هفته گذشته از ایران دیدن کرد. هیئت هندی درباره گزینه های موجود برای پرداخت پول نفت خام خریداری شده از ایران به بحث و تبادل نظر با مقامات ایرانی پرداخت.
 
یک منبع آگاه گفت: تصمیم بر آن شده است که از روپیه برای معاملات نفتی بین دو کشور استفاده شود.

این منبع آگاه که از مذاکرات اطلاع مستقیم داشت، گفت: «بانک مرکزی ایران حسابی را نزدیک بانک هندی افتتاح خواهد کرد تا پول نفت خام صادراتی به هند را از این طریق دریافت کند.»

وی افزود: این نظام جدید بزودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

از سوي ديگر عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس می‌گوید: اگر قرار شود هند پول نفت خود را به صورت روپیه به ایران بدهد، ۲۰ درصد ذخیره دلار کم می‌شود.

وي گفت: مجلس درباره تصمیم شرکت ملی نفت ایران برای فروش نفت به هند بر اساس واحد پول روپیه در قرارداد جدید، باخبر نیست و معلوم نیست که چنین چیزی صحت دارد یا خیر.

حسینی ادامه داد: اما اگر این اتفاق بیفتد، مسئله بازار ارز کشور و کل سیستم بانکی را با چالش مواجه می‌کند.
 
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه سخنان خود، درباره احتمال فروش نفت به هند بر اساس واحد پول روپیه گفت: اگر صحت داشته باشد و ایران مجبور شود به جای دلار یا ارزهای بین‌المللی، فقط روپیه بگیرد و با آن هم فقط کالای هندی بخرد، بخش تولید کشور با چالش مواجه می‌شود.

وي گفت: ما از پیش تجربه ورود کالاهای چینی و تاثیر آن بر اقتصاد ملی را داشتيم، حالا اگر قرار باشد به جای پول نفت کالاهای هندی که کیفیت پایین‌تری هم دارند به کشور وارد شود، تولید در کشور لطمه خواهد خورد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار