محمدعلی کشاورز پیر بازیگری تئاتر و سینما معتقد است، تئاتر در حال حاضر نیازمند حمایت و پشتیبانی مالی و معنوی مدیران تئاتری کشور است، تا بتواند روند روبه رشد خود را دنبال کند.
به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، محمد علی کشاورز از بزرگان و پیشکسوت تئاتر و سینما در مورد جایگاه تئاتر کشور گفت:« تئاتر از سال های دور به خصوص قبل از انقلاب در سینمای ایران اثر گذار بوده است و اغلب بزرگان تئاتر ما با حضور در سینما منشا اثر گذاری بوده اند. «شب قوزی»، «خشت و آیینه»، «گاو»، «صادق کرده» و خیلی از فیلم های مطرح سینمای بعد و قبل از انقلاب با حضور بازیگران مطرح تئاتری از قبیل جمشید مشایخی، علی نصیریان، جعفر والی و عزت الله انتظامی ساخته شده است.
این هنرمند در ادامه با اشاره به وضعیت کنونی تئاتر فجرکشور گفت:«تئاتر در مقطع فعلی نیازمند حمایت و پشتیبانی مالی و معنوی مدیران تئاتری است تا بتواند روند روبه رشدی داشته باشد.» این بازیگر تئاتر درمورد علاقه اش به بازی در صحنه تئاترعنوان کرد:«همیشه عاشق بازیگری روی صحنه تئاتر بوده و هستم و در دو و سه سال قبل هم قرار بود در نمایشی بازی کنم که به دلیل وضعیت جسمانی ام و بیماری این حضور محقق نشد و امیدوارم با بهبودی شرایط جسمی بتوانم در صحنه تئاتر حضور مجددی داشته باشم و بتوانم تجربیاتم را به نسل جوان منتقل کنم.»
کشاور با تاکید بر برگزاری هر چه با شکوه تر جشنواره تئاتر فجرعنوان کرد: «جشنواره تئاترفجر یکی از بهترین شیوه هایی است که کارگردانان و بازیگران جوان و شایسته تهرانی و شهرستانی می توانند توانایی های خودشان را عرصه کنند و حضور تاثیر گذاری در ادامه در تئاتر کشورمان داشته باشند.» یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
عليرضا دبير، عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران: تواناييهاي فرهنگ را در قاب هنر نمایش به مردم نشان دهید.
عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران از هنرمندان فرهیخته تئاتر کشور خواست تا توانایی های فرهنگ ایران را در قاب هنر نمایش به مردم نشان دهند. عليرضا دبير، عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران، در گفت و گو با پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت:«فرهنگ ابزارهاي متعددي دارد كه استفاده از هركدام براي نشان دادن غناي فرهنگي يك جامعه، معاني خاصي به آن مي بخشد. كما اینكه استفاده از ابزار سينما براي نشان دادن بار فرهنگي يك جامعه به آن مفهومي را مي بخشد كه اگر در قالب تئاتر بيان شود همان معنا و مفهوم را نخواهد داشت.»
وی افزود:« تئاتر ارتباط نزديك يك بازيگر براي بيان روايت داستان گونه خود با مخاطبان است. در واقع مخاطبان يك نمايش تئاتر در هنگام تماشاي نمايش در بطن ماجرا قرار ميگيرند و گويي اينكه آنها نيز جزئي از ابزارهاي صحنه براي بيان مفهوم و پيامي است كه قرار است مخاطب در جريان آن قرار گيرد.
شايد استفاده از اين تعبير مناسب باشد كه مخاطب شخص سومي است كه او در جريان روايت يك داستان و يا واقعه قرار ميگيرد.» عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران با اشاره پیشینه تئاتر کشور گفت: «قدمت هنر تئاتر در ايران طولاني است و اگر ما تعزيه را يك تئاتر مذهبي بدانيم مي توان گفت كه آشنايي ايرانيها با اين هنر به قرن ها قبل باز ميگردد.
در اين ميان نمي توان از تاثيرات اين نمایش مذهبي در تئاتر جهان به راحتي گذشت، كما اينكه برتولت برشت قانون فاصله گذاري در تئاتر را از تعزيه ايراني ها برداشت مي كند و تاثير بزرگي بر هنر نمایش مي گذارد.» وی روند جریان تئاتر کشور را در سال های اخیر مثبت ارزیابی کرد و گفت:« هنر نمایش در سه دهه گذشته گام های بلندی برداشته است و در این میان نقش برگزاری جشنواره تئاتر فجر غیر قابل انکار است؛ زیرا هنر نمایش از طریق جشنواره ها بهتر به جامعه معرفی می شوند؛ همانطور که بستر رشد تئاتر کشور از طریق جشنواره تئاتر فجر مهیا شد.»
دبیرادامه داد:« درچند سال اخير مديريت شهر تهران نیز از ابزارهاي هنري براي القاي مفاهيم شهري و ارتقاي فرهنگ شهروندان استفاده كرده است و در اين ميان تئاتر نيز يكي از اين ابزارها بوده است. برگزاري رپرتوار تئاتر كودك، تئاتر بانوان و تئاتر شهروندي را مي توان مثالهاي خوبي دراين زمينه به حساب آورد. از سوي ديگر تاثيرگذاري نمایش هاي خياباني براي فرهنگسازي در ميان شهروندان نيز قابل تامل است و مديريت شهري نيز از تاثير اين تئاتر در اجراي برنامههاي فرهنگي و اجتماعي خود استفاده كرده است.»
وی در پایان گفت:« در حال حاضر كارشناسان شهري براين باورند كه براي ارتقاي سطح فرهنگ شهروندان و آشنايي آنها با مفاهيم حقوق شهروندي از ابزارهاي هنري مي تواند استفاده بهينهاي داشت و همانطور كه اشاره كردم تئاتر يكي از اين ابزارهاست. اما نكته ديگري كه هنرمندان و كارگردانان تئاتر مي توانند به آن توجه كنند استفاده از سوژهها و موضوعات شهري در قالب نمايشنامه است.
در پايتخت موضوعات مهم و قابل تبديل به نمايشنامه زياد است كه اگر هنرمندان تئاتر با مديريت شهري در اين زمينه همكاري داشته باشند از اين پس مي توان شاهد ظهور نمایش هايي با موضوعات شهروندي بود. تئاترهايي كه اين بار مخاطبان آن نه تنها قشر فرهيخته و حرفه اي اين هنر هستند كه تمامي شهروندان مي توانند مخاطبان اين نمايش ها باشند.» یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
17 نمایش صحنه ای و خیابانی در هشتمین روز جشنواره تئاتر فجر اجرا می شوند آغاز بخش رقابتی سی امین جشنواره تئاتر فجر در تهران بخش رقابتی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از فردا 12 آبان ماه با حضور گروه های ایرانی و بین المللی در تهران آغاز به کار می کند.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ در هشتمین روز از برپایی جشنواره سی ام تئاتر فجر، با پایان یافتن بخش های فجر استانی، رادیو تئاتر، نمایشنامه خوانی، کارگاه های آموزشی و اجراهای آیینی و عروسکی؛ بخش رقابتی این دوره از جشنواره در تهران آغاز به کار می کند. بر این اساس، فردا چهارشنبه 12 بهمن ماه در هشتمین روز از سی امین جشنواره تئاتر فجر؛
نمایش «هتل پارادیزو» به کارگردانی مایکل وکل از کشور آلمان در ساعت 18 و 21 در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه خواهد رفت. در تالار چهارسو این مجموعه نمایش «آنتوان و مسافر کوچولو» به کارگردانی حسن باستانی در ساعت 18 و 30/20 اجرا می شود. تالار قشقایی نیز از ساعت 17 و 30/19 میزبان نمایش «پری» به کارگردانی خیراله تقیانی پور و جواد نوری است. نمایش «نویسنده مرده است» به کارگردانی آرش عباسی نیز در ساعت 30/16 و 19 در تالار سایه اجرا خواهد شد.
همچنین نمایش «سکوتی با سه نقطه» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر در ساعت 16 و 30/18 در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر اجرا خواهد شد. تماشاخانه سنگلج نیز در هشتمین روز سی امین جشنواره تئاتر فجر، در ساعت 18 و 30/20 میزبان نمایش «خطوط خاطر» به کارگردانی محمد قاسمی از شهر ملایر خواهد بود.
نمایش «مرده ریگ» به کارگردانی غزل اسکندرنژاد نیز در ساعت 17 و 30/19 در تئاتر مولوی به صحنه می رود. تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر در ساعت 17 و 20 میزبان نمایش «ابرها» به کارگردانی سید مرتضی میرمنتظمی می شود و در تماشاخانه مهر حوزه هنری، ساعت 16 و 19 نمایش «رویای تفتیده» عبدالمحمد سالاری از شهر بیرجند اجرا خواهد شد. تالار حافظ نیز در ساعت 17 و 20 نمایش «ژوکاست» به کارگردانی پویان پیوسته را میزبانی خواهد کرد. اما خانه نمایش اداره تئاتر نیز از ساعت 30/18 میزبان نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدی است.
بخش نمایش های خیابانی سی امین جشنواره تئاتر فجر نیز در هشتمین روز میزبان 5 نمایش است. در محوطه مجموعه تئاتر شهر؛ نمایش «سوارکاران» به کارگردانی ژاک لوک پروست از فرانسه در ساعت 30/16 اجرا می شود. نمایش «پینوکیو» به کارگردانی علی نوریان از نظرآباد نیز در ساعت 17 اجرا خواهد شد. باغ هنر خانه هنرمندان، نیز از ساعت 30/16 میزبان نمایش «زندگی در چند نگاه» به کارگردانی امیر شاه علی است و نمایش «سرای من» به کارگردانی مژگان معقولی نیز از ساعت 17 اجرا خواهد شد.
پارگینگ تالار وحدت نیز در ساعت 30/18 میزبان نمایش «هیس» به کارگردانی امیرحسین شفیعی از شهر ورامین است. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
سی امین جشنواره تئاتر فجر میزبان «دوران تیره گی» ایتالیا می شود نمایش «دوران تیره گی» به کارگردانی مشترک اِوا گیاتتی و نیکولا توفُلینی از کشور ایتالیا در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی صحنه می رود. به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ گروه (Cosmesi) نمایش «دوران تیره گی» به نویسندگی و کارگردانی اِوا گیاتتی و نیکولا توفُلینی را در جشنواره سی ام تئاتر فجر به نمایش در خواهند آورد. این نمایش تکنیکال با بازی اِوا گیاتتی و ویدئو انیمیشن های امانوئله کابو و اولیویا توفُلینی اجرا می شود.
این نمایش تجربی روایتی مفهومی دارد و در فرآیند اجرا بر اساس تفکرات مخاطب روایت خود را درمی یابد. ایده این نمایش از ورق کاغذی سفید شروع شده که تفکری درباره سیاهی به آن شکل می دهد، یک بدن ساده، مستطیلی، صاف و... یک فضای سفید و روشن که مورد هجوم اشکال سایه وار و سیاه واقع می شود. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
حجت الاسلام محمد آفتابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه: کمبود بودجه و عدم حمایت کافی مانع تجهیز سالن های نمایش در شهرستان ها می شود حجت الاسلام محمد آفتابی با ابراز خرسندی از برگزاری سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در استان ها گفت: «این امر روی اجرای هنرمندان شهرستانی تاثیرگذار است، اما در تجهیز سالن های نمایش در استان ها با کمبود بودجه و حمایت روبه رو هستیم.» حجت الاسلام محمد آفتابی مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در گفت و گو با پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ گفت:« استقبال هنرمندان این استان از جشنواره تئاتر فجر امسال نشان دهنده آغاز یک جریان مثبت در هنر ایران است.»
آفتابی با اعلام حضور در اجراهای نمایشی این استان افزود:«سعی کردیم تا جایی که مشغله کاری اجازه می دهد در اجراها حضور داشته باشیم تا بتوانیم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس نقطه نظرات مشترک با هنرمندان عمل کنیم.» وی تصریح کرد: «به نظر می رسد که در بخش نمایشنامه نویسی و تولید محتوا با مشکلاتی جدی رو به رو هستیم چرا که این مساله عنصر اول در جذب تماشاگر تئاتر به شمار می رود و باید برای پیشرفت در تئاتر به آن توجه ویژه کرد.»
مدیر فرهنگ وارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به کمبود زیرساخت ها در این استان اظهار داشت: «مجتمع فرهنگی و هنری «انتظار» در استان کرمانشاه از امکانات نسبتا خوبی برای اجرا برخوردار است، اما متاسفانه این سالن تنها مختص اجرای تئاتر نیست و مشکلات خاصی برای اجرای حرفه ای نمایش در آن وجود دارد. به همین دلیل تمام سعی خود را می کنیم تا بتوانیم در سال بعد پلاتوی تخصصی این استان را جهت نمایش آماده کنیم.» وی در ادامه از اتمام ساختمان پلاتوی تخصصی تئاتر این استان خبر داد و گفت: «ساختمان این پلاتو به صورت کامل تمام شده که شامل صحنه نمایش و بخش هایی برای برگزاری نمایشگاه است، اما متاسفانه برای خرید تجهیزات و اجرای عملیات تخصصی روی این بنا با کمبود بودجه و حمایت رو به رو هستیم که امیدواریم با مکاتباتی که انجام شده، بتوانیم در سال آینده از این بنا بهره برداری کنیم.» این مقام مسئول ارزش هنر تئاتر را در جامعه بسیار والا خواند و بیان کرد:
«در جشنواره امسال ظرفیت های بالای هنر تئاتر را در استان شناختیم و مسلما یکی از مهمترین اولویت های ما در فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بها دادن به همین امر در سال های آتی خواهد بود.» وی با اشاره به تاثیرات مثبت برگزاری این جشنواره در استان افزود: «در همین روزها درخواست های بسیاری از گروه های هنری استان کرمانشاه برای اجرای تئاتر در مجتمع انتظار داشته ایم که از اثرات مثبت اجرای تئاتر جشنواره فجر در این مجموعه بوده است.
ضمن اینکه تا قبل از این هنرمندان مراجعه چندانی به این مجموعه نداشتند، اما حالا بسیاری از همین افراد تصمیم به فعالیت در زمینه تئاتر را با همین امکانات گرفته اند.» آفتابی، تبلیغات را در جذب مخاطب تئاتر موثر دانست و گفت: «مسلما تبلیغات یکی از عناصر مهم در جذب مخاطب تئاتر به شمار می رود.
ما و هنرمندان جشنواره با نصب بنرهای مختلف در سطح شهر سعی کردیم که فضای مناسب برای اجرای تئاتر را ایجاد کنیم. البته تیزر تبلیغاتی نیز از سوی دبیرخانه جشنواره برای ما ارسال شد و به شخصه معتقدم باید بر روی این بخش تلاش بیشتری لحاظ می شد.»
مدیرفرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد:«برای تبلیغات در استان تنها دو روز فرصت داشتیم که بسیار کم بود. به طور قطع اگر زمان تبلیغات و مشخص شدن اجراها و کارگاه ها به یک ماه افزایش یابد شاهد گسترده تر شدن استقبال و بهتر برگزار شدن جشنواره نیز خواهیم بود.» وی ارزیابی عملکرد استان ها در جشنواره فجر را ضروری دانست و گفت: «آغاز این حرکت بسیار مثبت است به شرطی که پس از پایان جشنواره امسال به ارزیابی اصولی برای یافتن نقاط قوت و ضعف در این زمینه بپردازیم.» آفتابی افزود:
«پرورش نسل نویسنده و نمایشنامه نویس برای حفظ هنر تئاتر ضروری است به همین خاطر باید برنامه های اصولی و بلند مدتی در این زمینه لحاظ شود.» این مقام مسئول تصریح کرد: «فکر می کنم که اطلاع رسانی در بخش جشنواره فیلم فجر بسیار قدرتمندتر بود اما در عرصه تئاتر و شعر فجر بسیار ضعیف عمل شد در صورتی که این دو حوزه مبانی زیربنایی و مهم هنر کشور هستند.» یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
نشست «دیدار با هنرمندان تئاتر» با تجلیل از رشیدی، راد، قاسمی، مودبیان و صادقی همراه شد صوفی: اگر رادیو زنده است به خاطر هنرمندان است نشست اول دیدار با هنرمندان تئاتر همزمان با برگزاری سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با تقدیر از هنرمندان پیشکسوت در خانه هنرمندان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ نشست اول دیدار با هنرمندان تئاتر همزمان با برگزاری سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ عصر روز گذشته 10 بهمن ماه در تالار استاد جلیل شهناز مجموعه خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
این مراسم با حضور محمد حسین صوفی معاون صدا جمهوری اسلامی ایران و رحمت امینی دبیر سی امین جشنواره تئاتر فجر و جمعی از هنرمندان همراه بود و از داود رشیدی، ایرج راد، ثریا قاسمی، داریوش مودبیان و قطب الدین صادقی، به پاس سال ها فعالیت در زمینه هنر تئاتر در رادیو و صحنه تقدیر به عمل آمد.
محمد حسین صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما در ابتدای این مراسم گفت:« قطعا این روز یکی از روزهای باشکوه و بیاد ماندنی دوران فعالیت من در حوزه فرهنگ است.» وی ادامه داد: «کشوری موفق و ماندگار است که در جهت توسعه اقتصادی، صنعتی و عمرانی تلاش داشته باشد که از درخواست کمک از کشورهای دیگر بی نیاز باشد؛ زیرساخت توسعه اقتصادی، صنعتی و عمرانی، توسعه و رونق فرهنگی است و در حال حاضر توسعه رسانه ای یکی از شاخه های مهم توسعه فرهنگی است و در بین مجموعه فعالیت ها و تولیدات رسانه، تولید نمایش بر جذاب و تاثیر گذاری رسانه می افزاید.» معاون صدای سازمان صدا و سیما افزود:« خوشحال هستیم که در کشوری زندگی می کنیم که هم دارای نمایش سنتی، آیینی و بومی خود است و هم توانسته است نمایش های مدرن و کلاسیک را که محصول کشورهای دیگر است بومی کند و در این عرصه تولیدات منحصر به فردی داشته باشد.
این زمینه باعث به صرافت افتادن دست اندرکاران رسانه شد تا تولیدات نمایشی رادیو را افزایش دهند.» صوفی ادامه داد:«حدود شش ماه پیش که رادیو نمایش راه اندازی شد، همه شناختی که من از توان هنر نمایش و سابقه هفتاد ساله نمایش رادیویی در کشور داشتم، باز هم نگران بودم که آیا بضاعت نیروی انسانی، فرهنگی، هنری، متن، بازیگر، افکتور و سایر عوامل موجود می توان بستری برای شبکه ای اختصای و مستقل برای نمایش داشته باشیم؟.
اما با کمال افتخار امروز عرض می کنم که بیش از شش ماه از راه اندازی رادیو نمایش در کشور ما می گذرد و چند اتفاق مهم افتاده است، در ابتدا که این شبکه کار خود را آغاز کرد از ساعت 17 تا 24 بود اما در حال حاضر این شبکه تقریبا به صورت 24 ساعته فعالیت دارد، میزان تولیدات افزایش پیدا کرده و چند برابر شده است، نیرو های جوان، مستعد و خلاق در کنار پیشکسوتان، بزرگان و اساتید جذب و رشد پیدا کردند.»
وی افزود: « تئاتر زندگی است و ما باید در تئاتر همان گونه زندگی، غم، شادی و سختی را عرضه کنیم، لیکن آنچه که مردم از ما توقع دارند این است که نمایش ها و برنامه هایی که تولید می شود، باعث انبساط خاطر شود و آنهارا به آینده روشن رهنمون کند که حتما این ظرفیت و بضاعت در افکار و اندیشه هنرمندان ما وجود دارد. در کنار تولید و پخش برنامه برای رادیو نمایش هنرمندان برای تولید برنامه برای شبکه های مختلف دیگر نیزغافل نبوده اند.»
صوفی در پایان با تقدیر از تلاش هنرمندان مرکز هنر های نمایشی گفت: « این نشست حرکتی بود برای اینکه من و دوستانم در مرکز هنرهای نمایشی تقدیر و سپاسی داشته باشیم از یک عمر تلاش و کوشش صادقانه کسانی که واقعا مخلصانه و بدون چشم داشت صرفا بر اساس یک تعهد هنری و فرهنگی در رادیو و رسانه ملی مشغول تولید و انتشار پیام در بستر نمایش هستند.
اگر رادیو زنده است به خاطر هنرمندان است پس هنرمندان هم باید زنده پویا و فعال باشند.» در این مراسم، ایوب آقاخانی که اجرای آن را بر عهده داشت نیز گفت:« هنرمندان رادیو دوست داشتند تا با هنرمندان صحنه ای گپی دوستانه داشته باشند و این امر موجب شد تا عصری با رادیو نمایش شکل بگیرد.» در ادامه ایرج راد هنرمند پیشکسوت تئاتر به روی صحنه دعوت شد و اشاره داشت: «رادیو در زمینه نمایش بسیار از تلویزیون جلوتر است، گرچه با زیاد شدن شبکه های تصویری این شبکه ها می توانند در معرفی تئاتر بسیار مفید باشند. با توجه به اینکه تبلیغات درتئاتر بسیار محدود است رادیو نمایش می تواند در این امر و همچنین نقد و تحلیل تئاتر به این هنر کمک شایان توجهی کند.»
سپس دهقان نیری مدیر رادیو نمایش و مرکز هنرهای نمایشی رادیو از ایرج راد تقدیر کرد. در ادامه ثریا قاسمی بر روی صحنه حاضر شد و پس از بازگو کردن چند خاطره از رادیو از همه فعالان در رادیو که همچنان مشغول فعالیت در رسانه هستند تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد تا هنرمندان رادیو همیشه احترام به کار خود را حفظ کنند.
سپس خسرو فرخزادی پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی رادیو با حاضر شدن بر روی صحنه از ثریا قاسمی تجلیل به عمل آورد. داریوش مودبییان دیگر هنرمندی بود که در این مراسم توسط جواد پیشگر پیشکسوت هنرهای نمایشی رادیو از او تجلیل شد.
این هنرمند تئاتر تاکید کرد:«رادیو به دلیل ارتباط شنیداری اش رابطه ای صمیمانه تر را بین رسانه های جمعی با مخاطب برقرار می کند و این بستر خوبی برای علاقمندان به هنر نمایش است.» «نوآوری و خلاقیت مهمترین عاملی است که می تواند نمایش رادیوی را در بین مردم ماندگار کند» این سخنان قطب الدین صادقی بود که توسط صدر الدین شجره پیشکسوت هنرهای نمایشی رادیو از این هنرمند تجلیل به عمل آمد. داود رشیدی آخرین هنرمندی بود که در این مراسم توسط محمد حسین صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما مورد تجلیل قرار گرفت.
این پیشکسوت هنرهای نمایشی در این مراسم گفت: « به عقيده من راديو يك وسيله ارتباط جمعي است كه خيلي راحت به دست ميآيد و در عين همين راحتي و سادگي ميتواند بسيار تاثيرگذار باشد.» اين مراسم با عنوان «عصري با راديو نمايش» در قالب نشستي با هنرمندان عرصهي تئاتر و راديو برگزار شد و هنرمندان همچون مسعود رايگان، سعدي افشار، صدرالدين شجره، فريدون محرابي، رامين پورايمان، جواد پيشگر، بيوك ميرزايي و.. از حاضرین این مراسم بودند. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود.
کارگاه «ارتباط تنفس و تصور» پاتریک رامیو به پایان رسید رامیو: جوانان ایرانی خلاق ترین هنرمندانی جهان هستند پاتریک رامیو هنرمند آمریکایی که کارگاه «ارتباط تنفس و تصور» را در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برگزار کرد، اعتراف کرد جوانان هنرمند ایرانی با هوش ترین و خلاق ترین هنرمندانی هستند که وی تاکنون با آنها برخورد داشته است.
با گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، پاتریک رامیو هنرمند آمریکایی که کارگاه ارتباط «تنفس و تصور» را در سی امین جشنواره فجر برگزار کرد؛ درباره کارگاه خود گفت:«در این کارگاه ما به دنبال این بودیم تا بتوانیم درک درستی از نقش تنفس در ارتباط بازیگران با یکدیگر روی صحنه به دست آوریم.»
وی که بزرگ شده نیویورک است و در حال حاضر در کشور فرانسه زندگی و کار هنری خود را پی می گیرد، تاکنون در بیش از 300 نمایش حضور داشته است؛ او در توضیح بیشتر درباره کارگاه «تنفس و تصور» گفت: «می توانم بگویم کارگاهی که برگزار شد، درباره ارتباط تنفس در عمل است و اینکه چطور می توانیم با تنفس به یک ارتباط دقیق با بازیگر رو به روی خود برسیم.» او ادامه داد:«این روش خیلی ساده عمل می کند، همین که شما بتوانید روی صحنه بدون واهمه تنفس کنید و نه تنها این تنفس را قطع نکنید، بلکه از طریق آن به ارتباط برسید خیلی مهم است. نکته دیگر این است که شما از این طریق است که می توانید به نقطه ای برسید که لحظه به لحظه روی صحنه حضور داشته باشید.» او با اشاره به اینکه می توان در یک جمله گفت در این کارگاه در پی این موضوع بودیم که از طریق تنفس به تمرکز برسیم؛ گفت:«روی صحنه نباید دست به تظاهر زد، باید بتوانی از طریق تنفس هر آنچه هستی را آشکار کنی.» وی در پایان هنرجویان ایرانی شرکت کننده در این کارگاه را بسیار خلاق توصیف کرد و گفت:«هنرجویان ایرانی بسیار فراتر از انتظار من ظاهر شدند. وقتی چیزی را به آنها می گفتم چنان سریع آن را دریافت می کردند و روز بعد با تمرین آن را توسعه داده بودند که من شگفت زده می شدم. کاری که ما اینجا انجام دادیم و نتیجه ای که به آن رسیدیم گاه در جای دیگر جهان مثل کشور فرانسه که در آنجا کارگاه های آموزشی داشتم نزدیک به دو ماه برایش وقت می گذاشتم.» رامیو همچنین با عنوان اینکه در حال حاضر شناخت کمی از هنر ایران دارد گفت: «اما می دانم هنر ایران جهانی شده است به خصوص سینمای آن و باید بیشتر آن را دنبال کنم.» پاتریک رامیو (Patrick Rameau) هنرمند آمریکایی متولد 1960 است. او استاد آکادمی هنرهای دراماتیک امریکا، دانشگاه کُرنل (Cornell university) و کالج سونی (SUNY ) نیویورک است. رامیو در 27 ساله گذشته به عنوان مدرس و بازیگری موفق در آمریکا و فرانسه در عرصه تئاتر و سینما درخشیده است. کارگاه «ارتباط تنفس و تصور» این هنرمند روز گذشته10 بهمن ماه در تماشاخانه سنگلج به پایان رسید. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
**************************************************************** صادق عاشور پور: جشنواره تئاتر فجر نوروز تئاتر ایران است برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر فصل جدیدی در تئاتر ایران آغاز می کند و این جشنواره نوروز تئاتر ایران است. صادق عاشورپور درام نویس و پژوهشگر تئاتر در گفت و گو با پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، گفت: این جشنواره چشم اندازی از برنامه های تئاتری در طول یک سال است و در این بین تنها سیاست گذاری و اشتباهات برنامه ریزان جشنواره عملکرد کلی این جشنواره را زیر سوال می برد.» عاشور پور جشنواره تئاتر فجر را نوروز تئاتر ایران و وقت بالیدن و تولد گروه های نمایشی دانست و بیان کرد: «با برگزاری جشنواره تئاتر فجر به شکل بین المللی، تئاتر که برگرفته از فرهنگ ما است به جهانیان معرفی می شود.» یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
************************************************************** بخش رقابتی آثار صحنه ای و خیابانی تئاتر فجر آغاز شد سی امین جشنواره تئاتر فجر از نگاه آماری سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در حالی از روز 12 بهمن ماه در تهران آغاز به کار می کند، که از نگاه آماری به این رویداد، حضور کارگردانان جوان، گروه های شهرستانی و همچنین تعداد کارگردانان زن حاضر در جشنواره قابل توجه است. به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ تعداد 124 اثر ایرانی به علاوه 10 نمایش خارجی در بخش های مختلف صحنه ای، خیابانی، نمایشنامه خوانی؛ رادیو تئاتر این دوره از جشنواره حضور دارند. بر این اساس 74 اثر صحنه ای بدون احتساب «اپرای حافظ» و نمایش «آبی گونه» در این بخش حضور دارند که 50 اثر از تهران و 24 اثر از شهرستان ها است. همچنین در بخش خیابانی 24 اثر حضور دارد که 3 نمایش از تهران و 21 نمایش از شهرهای مختلف کشور است. بخش نمایشنامه خوانی نیز میزبان 9 اثر است که 8 اثر از تهران و یک اثر از دیگرشهرستان ها است. بخش رادیو تئاتر نیز در برگیرنده 14 نمایش است که 8 اثر از تهران و 6 اثر از شهرستان ها حضور دارد. از سویی دیگر در این دوره از جشنواره برخی از درام نویسان با 2 اثر حضور داشتند. محمد چرمشیر، ایوب آقاخانی، حسن باستانی، حسین ابراهیمی، صحرا رمضانیان در بخش نمایش های صحنه ای؛ محمد جواد حسن شاهی، آسیه امام رضایی در بخش رادیو تئاتر و محمدعلی صادق حسنی در بخش خیابانی نویسندگانی هستند که با 2 اثر در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارند. این درحالی است که در این دوره از جشنواره تنها 9 اثر اقتباسی از آثار خارجی در بخش رقابتی جشنواره حضور دارد. اما حضور کارگردانان زن حاضر در این دوره از جشنواره نیز قابل توجه است و 20 نمایش در بخش های مختلف جشنواره که 5/16 درصد کارگردانان را تشکیل می دهد از بانوان هنرمند کشور هستند. اما از دیگر نکات قابل توجه سی امین جشنواره تئاتر فجر حضور قابل توجه استان ها و شهرستان های سراسر کشور است. بر اساس این گزارش؛ حضور خراسان رضوی، هرمزگان و البرز هر کدام با 4 اثر نمایشی در این دوره از جشنواره قابل توجه است و استان های همدان، گیلان، ایلام، کردستان و فارس نیز با 3 اثر در جشنواره حضور دارند. همچنین شهرستان، ملایر، دهلران، مشهد و شیراز با 3 اثر و بندرعباس، اردبیل، ساری، لاهیجان، کرمانشاه، بجنورد، نظرآباد، ورامین و زاهدان با 2 اثر نمایشی در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارند. اما بخش بین الملل سی امین جشنواره تئاتر فجر نیز میزبان 97 نفر میهمان خارجی از کشورهای مختلف است. بر اساس این گزارش 10 نمایش خارجی در این دوره اجرا خواهند داشت، که در برگرنده 60 میهمان از کشورهای، آلمان، فرانسه، سوئیس، ایتالیا، ترکیه، تونس، ژاپن، چین و جمهوری آذربایجان است. همچنین 7 استاد در بخش کارگاه های آموزشی و 29 میهمان در بخش بازار تئاتر جشنواره سی ام تئاتر فجر حضور خواهند داشت. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.
****************************************************************** پخش زنده جشنواره تئاتر فجر از شبکه چهار سیما «مجله تئاتر» با سی امین جشنواره تئاتر فجر همراه شد برنامه زنده تلویزیونی «مجله تئاتر» در ایام برگزاری جشنواره به صورت زنده از شبکه چهار سیما به پوشش تصویری سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر خواهد پرداخت. به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، برنامه «مجله تئاتر» با اجرای منوچهر اکبرلو به مدت ده شب در ایام برگزاری جشنواره سی ام از ساعت 19 به مدت 45 دقیقه به صورت زنده از سالن انتظار سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به پوشش زنده اخبار و اطلاعات جشنواره میپردازد. نگاه علمی و پژوهشی به دورههای گذشته جشنواره تئاتر فجر، معرفی فستیوالهای معتبر تئاتر دنیا، مصاحبه با کارگردانهای مختلف حاضر در جشنواره و همچنین گفتگوی علمی در خصوص جشنواره و بخشهای مختلف آن با اساتید برجسته تئاتر ایران از جمله بخشهای متنوع ویژه برنامه مجله تئاتر هستند. این برنامه به تهیه کنندگی نیما دهقان کاری از گروه فیلم و نمایش شبکه 4 سیما است و پخش آن ازامروز، سه شنبه 11 بهمن آغاز خواهد شد. یادآوری می شود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری در تهران و استان های البرز، گلستان، کرمانشاه، لرستان و خراسان شمالی برگزار میشود. براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنيد.