محمدصادق كوشكي درباره فيلمهاي جشنواره سيام فجر گفت: بيشتر فيلمها اهانت علني به همه ارزشهاي اسلام و مروج بياخلاقي و ...
محمدصادق كوشكي در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص جشنواره سيام فيلم فجر گفت: ناديده گرفتنو اهانت علني به همه ارزش هاي اسلامي بارزترين نكتهاي است كه در اين جشنواره به خوبي مشاهده مي شد و فيلم فجر هر سال از سال قبل بدتر و مخرب تر ميشود.
وي افزود: در جشنواره فجر امسال بويژه در بخش سينمايي، شاهد كشف حجاب علني، بدترين آرايشها، بياخلاقي و فاصله گرفتن از آرمان و اهداف انقلاب بوديم كه نشان دهنده اين است كه مسئولان برگزاركننده جشنواره هيچ احترامي براي قوانين شرعي و حكومتي آن قائل نيستند.
اين استاد دانشگاه ضمن انتقاد از مسئولان و مديران برگزاركننده جشنواره خاطرنشان كرد: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون سينمايي وزير، دبير جشنواره و مسئولان فيلم فجر به كوچكترين جزئيات اين مراسم كه بودنشان نيز مهم نبوده است، توجه كرده و از ترويج بياخلاقي و منكرات كه در سالهاي گذشته نيز شاهده آن بوديم، چشم پوشي كردهاند.
كوشكي اضافه كرد: بسياري از فيلمهاي جشنواره امسال به ترويج مفاسد اخلاقي و منكرات و خيانت خانوادگي در مقابل بنياد خانواده نه به عنوان يك نقطه منفي، بلكه با آب و تاب خاص و به صورت جذاب به اين مسئله پرداختند كه ميتوان از آن به عنوان فيلمهاي پنهان ياد كرد.
وي فيلم «زندگي خصوصي» به كارگرداني محمدحسين فرحبخش را اولين فيلم آروتيك (فيلم محرك شهوت و مسائل جنسي) معرفي كرد و گفت: بسياري از فيلمهاي جشنواره چنين محتوايي داشتهاند.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران وزارت ارشاد و مسئولان برگزاركننده فيلم فجر را مقصران اصلي سست كردن بنيان خانواده دانست و تاكيد كرد: هيئت انتخاب جشنواره به مسائل خانوادگي توجه نكرده اند كه چنين فيلمهايي توانستند به جشنواره راه پيدا كنند.
كوشكي هيئت انتخاب جشنواره را زير سوال برده و يادآور شد: هيئت انتخاب بر فيلمهاي جشنواره، شأن جشنواره سينمايي را رعايت نكردند كه باعث شد بعضي از فيلمها با محتوايي نادرست و قالب سينمايي حداقلي به نمايش در آيند.
وي به نكات مثبت جشنواره نيز اشاره كرد و گفت: جشنواره سيام فيلم فجر در فروش بليط و برنامههاي اكران فيلمهاي در سينما بسيار منظم بوده و اين احترام به مردم و بيننده جاي تقدير و تشكر دارد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: در داوري اين دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته سعي شده است كه در آن مباني ارزشي و اعتقادي حفظ شود كه اين نكته مهم نيز جاي تقدير دارد؛ به اين معنا كه در داوريها ديديم كه فيلمهايي كه حاوي ارزشهاي دفاع مقدس و انقلاب بوده اند، به آنها توجه شده است.
كوشكي از اجازه اكران فيلم «گشت ارشاد» ابراز ناراحتي كرد و ادامه داد: براي اولين بار پس از انقلاب اسلامي در فيلمي ميبينيم كه به عزاداري سالار شهيدان و احكام شرعي توهين شده و شعارهاي انقلابي و مسئله حجاب مورد تمسخر قرار گرفته است و ترويج موسيقي زيرزميني نمايش داده مي شود و اين فيلم توهين به ارزشهاي اسلامي مي باشد.
وي فيلمهاي «زندگي خصوصي»، «برف روي كاجها» و «گشت ارشاد» را كارهاي ضدارزشي و اخلاقي و فيلمهاي «ميگرن» و «گيرنده» را جزو فيلمهاي خنثي و پوچ معرفي كرد كه چيزي براي گفتن نداشتهاند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه در پايان در خصوص اقدام «پرويز شيخ طادي» گفت: از هنرمندان متعهد و انقلابي توقع چنين رفتاري ايثارگرانه و برادرانه اي را داشته ايم و اميدواريم كه از اتفاقات ايثارگرانه و مومنانه در جشنواره سينماي ايران بيشتر از گذشته اتفاق بيفتد.