آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۴۴۵۰
پایگاه خبری- تحلیلی سی بی اس؛

اقتصاد اروپا در هفته‌اي كه گذشت

اقتصاد اروپا هفته پر تلاطمی را سپری کرد که با آغاز تصویب طرح ریاضت های اقتصادی در یونان و اعطای کمک مالی اتحادیه اروپا به این کشور آغاز شد.
به گزارش خبرنگار بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پایگاه خبری سی بی اس، وزراي دارايي اروپا موافقت كردند كه وام ديگري به يونان بدهند، آيا اين آخرين وام اعطايي به يوناني‌ها است.
 
اقتصاد حوزه مالي يورو به سمت دومين دوره از بحران خود طي 3 سال گذشته مي‌رود. اين در حالي است كه در مقياس‌هاي گسترده‌تر اتحاديه اروپا با ركود اقتصادي روبه‌روست.

آلرن،كميسر اقتصادي اروپا در يك كنفرانس مطبوعاتي در اين رابطه گفت: انتظار مي‌رود كه توليد ناخالص اروپا در مجموع در سال 2012 تغيير نكند زيرا بحران اقتصادي منطقه اروپا وارد دوران ملايم‌تري شده است.

اما نمودارهاي رشد اقتصادي اروپا در مجموع نرخ كاهش 3 درصدي را در سال 2012 را نشان مي‌دهد. اين در حالي است كه كشورهاي اسپانيا، ايتاليا، پرتقال و يونان به ترتيب سهم فراينده‌اي از رشد منفي بين 1 تا 4.6 درصدي را تجربه خواهند كرد.
 
با اين حال كشورهاي آلمان و فرانسه، بزرگ‌ترين اقتصادهاي اروپا، رشد 0.6 و 0.4 درصدي برخوردار خواهند بود و اين شكاف بين كشورهاي شمال و جنوب اروپا نمي‌تواند بر نرخ بيكاري و روحيه مصرف‌كنندگان بي‌تاثير باشد.
 
اقتصاد يونان، در دقيقهع 90 از ورشكستگي نجات پيدا كرد. وزراي دارايي اروپا با اعطام وام 130 ميليارد يورويي به اين كشور موافقت كردند اما نگراني اصلي روند تحولات اقتصادي يونان در ماه‌هاي آينده است.
 
آيا توافق بر سر اعطاي وام 130 ميليارد يورويي به يونان اقتصاد رو به ورشكستگي اين كشور را نجات مي‌دهد.
 
كشورهاي اروپايي ابتدا در ماه مي سال 2010 نزديك به 110 ميليارد يورو وام به يونان پرداخت كردند در بسته دوم نجات اقتصاد اين كشور اروپايي‌ها بر سر اعطاي وام 130 ميليارد يورويي توافق كرده‌اند.

اعطاي اين وام در ماه فوريه در چند نوبت قدر اختيار يوناني‌ها قرار مي‌گيرد.
 
استاد ديميتري كاتسيكاف از دانشگاه آتن مي‌گويد: در فكر مي‌كنم اين بسته آخرين شانس براي يوناني‌ها است با توجه به مذاكرات هفته گذشته اروپا درباره يونان مي‌توان گفت كه شركاي اروپايي كاسه صبرشان لبريز شده است فكر نمي‌كنم مردم اين كشورها بگذارند كمك‌هاي جديدي به يونان صورت بگيرد.
مشكل اصلي يونان اين است كه ديگر نمي‌تواند از بخش خصوصي ب دليل درصد بالاي بهره‌اي كه به 26 درصد در 10 سال مي‌رسد، وام بگيرد.
 
در حالي كه در بستري جديد پيشنهاد اتحاديه اروپا، سود وام‌هاي از 2 درصد شروع و نهايتا به 3.4 درصد در سال 2020 خواهد رسيد.
 
يونان مانند شاگردي شده است كه هر روز با يك مشكل روبه‌روست تنها دو روز پس از توافق بر سر وام به يونان موسسه اعتبارسنجي «فيچ» رتبه اعتبار اين كشور را كاهش داد.

كشورهاي منطقه يورو بر سر اعطاي وام مرحله جديد به يونان توافق كرده‌اند آيا اين وام آخرين بسته كمكي به اين كشور است؟
 
در پرسش و پاسخ با سارا هوين

خطر اينكه يونان دوباره طلب پول كند وجود دارد. اقتصاد اروپا با ركود شديدي مواجه است و در صورتي كه ركود شديدتر شود

بالطبع نياز يوناني‌ها به كمك‌هاي مالي بيشتر خواهد شد با اين حال مي‌توان گفت كه مجموعه كمك مالي كفايت مي كند.

 وام هنوز به طور كامل اعطاء نشده و بستگي به برنامه رياضتي يونان دارد، آيا اين امكان وجود دارد كه اعطاي وام به يونان به كلي ملغي شود؟

 در صورت عدم اجرايي توافق اخير، يونان بايد بدهي‌هاي را تا قبل از 20 مارس بپردازد در صورتي كه توان پرداخت اين ارقام را نداشته باشد بايد اعلام ورشكستي كند اين تلخ‌ترين سناريو است و همه مي‌خواهند از وقوع آن جلوگيري كنند.

 در هفته گذشته موسسه «فيچ ربطه اعتباري يونان را تا تنها يك درجه قبل از ورشكستگي كاهش داد در صورت وقوع ورشكستگي، برنده و بازنده كيست؟
 
افراد زيادي هستند كه خود را براي اين مساله بيمه كرده‌اند در صورت سقوط يونان آنها اطمينان لازم را خواهند داشت در صورتي كه يونان نتواند بدهي‌هاي خود را پرداخت كند، بيمه‌هاي بانكي براي كساني كه با اين كشور ارتباط مالي دارند موثر خواهند بود موثر خواهند بود وقتي باعث مي‌شود عده‌اي سود كنند.

 از سوي ديگر بايد گفت ورشكستگي احتمالي بسياري از صاحبان اوراق قرضه دولتي را به خطر مي‌اندازد.

 همچنان صحبت از خروج يونان از منطقه مالي يورو مطرح است، آيا اين راه‌حل بحران يونان مي‌تواند باشد؟

 به نظر من اين راه حل مناسبي نيست، اين مساله پيامدهاي منفي زيادي خواهد داشت، بقيه كشورهاي اروپايي هم با مشكل بازپرداخت بدهي‌هايشان مواجه خواهند شد.

 ساختار بانكي به نوعي در هم مي‌شكند و تورم به شدت افزايش پيدا مي‌كند واحد پولي يونان نيز ارزش واقعي خود را پيدا نخواهد كرد.

 فكر مي‌كنم به هيچ وجه نبايد چنين سياستي در پيش گرفته شود با اين حال نگراني‌ها بسيار زياد است و شرايط سياسي يونان نيز شرايط را پيچيده‌تر مي‌كند به خصوص اينكه به زودي يوناني‌ها به استقبال انتخابات خواهند رفت به همين دليل است كه نمي‌توان پيش بيني كرد در آينده چه اتفاقاتي رخ خواهد داد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار