موسسه مطالعات آمریکا به بررسی دیدگاه های نامزدهای جمهوری خواه در ارتباط با چگونگی برخورد آنها در ارتباط با سياست هاي كلان و مبتلا به پرداخته است، افرادي همچون؛ گینگریج و سانتروم كه نظرات ...
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»: با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اين خبرگزاری به نقل از موسسه مطالعات آمریکا به بررسی دیدگاه های نامزدهای جمهوری خواه در ارتباط با سياست هاي كلان و مبتلابه آمريكا پرداخته است، نوشتار زیر به بررسی آرای گینگریج و سانتروم می پردازد.
نيوت گينگريچ:
ايران
نيوت گينگريچ رئيس اسبق نمايندگان خواستار ايجاد اخلال در برنامه هستهاي ايران از طريق انجام اقدامات مخفيانه همچون ترور دانشمندان ايراني و تشديد جنگ سايبر است. وي همچنين از انجام اقدام نظامي عليه ايران حمايت ميكند و ميگويد: «اگر چنانچه ارتش در نهايت به اين نتيجه برسد كه ايران در آستانه كسب تسليحات اتمي است، من آماده استفاده از نيروي نظامي خواهم بود.»
وي همچنين خواستار تغيير رژيم در ايران است. وي اعلام كرده است كه اگر چنانچه به رياست جمهوري امريكا برسد از گروههاي مخالف دولت ايران حمايت خواهد كرد، محدوديتهاي موجود بر سر راه فعاليتهاي جاسوسان را از ميان خواهد برداشت، صادرات بنزين به ايران را قطع خواهد كرد و براي فروپاشي رژيم ايران جنگ اقتصادي به راه خواهد انداخت.
منازعه فلسطين – اسرائيل
گينگريچ در سخنراني خود در جمع اتئلاف يهوديان جمهوري خواه ناتواني دولت اوباما و ساير رهبران جهان در خصوص اعلام حقايق در مورد تروريسم، عدم اعلان صريح اهداف دشمنان مشترك وعدم وجود سياستهاي مناسب براي پذيرش واقعيتها را مهمترين عامل عدم توافق و سازش ميان فلسطينيها و دولت اسرائيل مي داند. او در همين ارتباط ميگويد: «نبايد از اسرائيل انتظار داشت كه با گروههايي از فلسطين به مذاكره بنشيند كه در آن حماس يا ساير گروههاي خواهان نابودي اسرائيل حضور دارند.» رئيس اسبق مجلس نمايندگان همچنين اعلام كرده است كه موضع اوباما مبني بر تعيين بازگشت به مرزهاي 1967 به عنوان مبناي آغاز مذاكرات «يك گام به سوي نابودي و در واقع خودكشي اسرائيل محسوب ميشود».
گينگريچ از به رسميت شناختن بيت المقدس به عنوان پايتخت قعطي دولت يهود حمايت مي كند و وعده داده است در صورتي كه انتخابات رياست جمهوري سال 2012 به پيروزي برسد، سفارت ايالات متحده را از تل آويو به بيتالمقدس منتقل خواهد كرد. وي در مقالهاي در ماه آگوست، تلاش فلسطينيها براي كسب استقلال و عضويت در سازمان ملل را تهديدي وجودي براي دولت اسرائيل دانست و از دولت اوباما خواست كه با اقداماتي كه موجب تشويق گروههاي به اصطلاح تروريستي ميشود، به مخالفت بپردازد. گينگريچ اعلام كرده كه فرايند سازش بيايد با انجام مذاكرات آغاز شود و از تشكيلات خودگران فلسطين براي عدم شروع مذاكرات و مشروط ساختن آن مبني بر موافقت اسرائيل با خواستهاي مرزي خود به شدت انتقاد كرده است.
رئيس اسبق مجلس نمايندگان در مصاحبهاي با كانال يهودي واش پست در دسامبر 2011، مبنا و پايه تاريخي مردم فلسطيني را زير سوال برد و اظهار كرد: « بايد به خاطر داشت كه در طول تاريخ هيچ دولت فلسطيني وجود نداشته، بلكه بخشي از امپراطوري عثماني بوده است. من فكر ميكنم كه اصطلاح مردم فلسطين توسط برخي ساخته و ابداعغ شده است، چرا كه آنها در واقع عرب هستند و به لحاظ تاريخي بخشي از جامعه عرب محسوب ميشوند.»
گينگريچ در مصاحبهاي با شبكه ايبيسي در فوريه 2011 اعلام كرد كه دولت امريكا بايد دولتهاي مختلف از جمله روسيه، چين وكوبا را براي حركت به سوي دمكراسي تحت فشار قرار دهد و اعلام كند كه اين كشور خواستار تحقق آزادي و دمكراسي در سرتاسر جهان است. وي همچنين از ظهور گروه اخوان المسلمين در عرصه سياست مصر ابراز نگراني كرده و به دولت اوباما پيشنهاد داده است كه از اهرمهاي اقتصادي خود استفاده كرده و دولت نظامي مصر را به حركت به سوي دمكراسي وادار سازد.
گينگرينچ در مصاحبهاي با شوراي روابط خارجي 2009 اعلام كرد:»من نميگويم كه وظيفه ماايجاد دمكراسي است، بلكه معتقدم كه منافع ما با گسترش مدرنيسم در كشورهاي مختلف تأمين ميشود چرا كه مدرنيته به معناي مبارزه با بيماري است. مدرنيته بدين معناست كه مردم از پول كافي براي داشتن يك زندگي راحت برخورداترند بدون اينكه دولت بخواهد به آنها يارانهاي پرداخت كند».
اقتصاد:
گينگريچ خواستار ايجاد تغييرات اساسي در سياستهاي مالي دولت فدرال از طريق كاهش مالياتها، اصلاح برنامههاي حمايتي، حذف بودجه برخي مراكز دولتي و لغو مصوباتي است كه موجب ايجاد خلل در روند سياستهاي بازار آزاد ميشوند. دائمي ساختن روند كاهش ماليات شركتهاي فعال در خارج از ايالات متحده (كه در سال 2001 در دوره بررج بوش به تصويب رسيد.» كاهش ماليات بردرآمد شركتها از 35 درصد به 1205 درصد حذف ماليات برسود سرمايه از مهمترين سياسيتهاي گينگريچ در بخش ماليات است. وي همچنين خواستار كاهش حجم و نقش دولت از طريق لغو چهار قانون مهم است كه عبارتاند از:
1-لغو قانون ساربانز – اكسلي (مصوب سال 2002) كه در آن مقررات ونحوه ارائه گزارشهاي مالي و حسابداري شركتها تدوين شده است؛
2- لغو قانون سرمايهگذاري مجدد (مصوب سال 1997) كه در آن به بانك ها اجازه داده ميشود تا به افرادي كه از سطح درآمدي پاييني برخوردارند، براي خريد مسكن، وام پرداخت شود؛
3- لغو قانون اصلاح مالي داد – فرانك (مصوب سال 2010) و
4- لغو قانون خدمات درماني اوباما (مصوب سال 2010).
رئيس اسبق مجلس نمايندگان همچنين درصدد حذف مركز حمايت از محيط زيست است تا از اين طريق بتوانند زمينه را براي حفاريهاي جديد – با هدف كشف منابع نفت و گاز – فراهم كند.
ريك سن توروم :
ايران
سن توروم سناتور پيشين مجلس سنا نيز اعلام كرده كه ايالات متحده بايد با رژيم صهيونيستي براي انجام حمله پيش دستانه به تأسيسات هستهاي ايران همكاري كند. چرا كه اين رژيم در گذشته نيز در حمله تأسيسات عراق و سوريه عملكرد موفقي داشته است. وي نيز همانند كين و رامني خواستار اعمال تحريمهاي شديدتر عليه ايران و حمايت از گروههاي طرفدار دمكراسي در اين كشور شده است. سن توروم در فعاليتهاي تبليغاتي خود در آيوا، دانشمندان هستهاي ايران را «جنگجويان دشمن» خواند كه مشابه طالبان و القاعده هستند به همين دليل نيز اهدافي بالقوه براي ترور محسوب ميشوند.
منازعه فلسطين – اسرائيل
سن توروم نيز ضمن محكوم كردن سياست دولت اوباما مبني بر بازگشت به مرزهاي پيش از سال 1967، معتقد است كه اتخاذ چنين مواضعي رژيم صهيونيستي را در وضعيت آسيبپذيري قرار داده است. وي در ماه نوامبر اعلام كرد كه چيزي به عنوان مردم فلسطين وجود ندارد و تمام ساكنين كرانه باختري اسراييلي هستند نه فلسطيني. اين سرزمين متعلق به اسرائيليها است. وي همچنين تلاش فلسطينيها براي تشكيل دولت مستقل فلسطيني را به شدت محكوم كرده و اين اقدام را موجب نگراني وتهديد دولت اسراييل ميداند.
سن توروم همچنين معتقد است كه اسراييل تاكنون به اين اندازه در وضعيت خطرناك قراد نداشته است، چرا كه در حال حاضر در محاصره بنيادگرايانه و ملي – گرايان مسلح قرار گرفته است. او همچنين موافقت اوباما با تشكيل يك دولت مستقل فلسطيني پس از توافق فتح با حماس را پاداش به تروريسم ميداند. سن توروم تشكيل دولت فلسطيني در مجاورت دولت اسراييلي را موجب تضعيف شرايط دفاعي اسراييل و آسيب پذيري آن در قبال حملات موشكي ميداند.
حوادث جهان عرب
سن تورم در مناظره كانديداهاي جمهوريخواه در سپتامبر 2011 بخاطر تعلل و سردرگمي در حوادث ليبي از اوباما انتقاد كرده است.
وي همچنين از اوباما بخاطر عدم حمايت از مبارك انتقاد كرده و ميگويد كه شرايط به گونهاي رقم خورده است كه رژيم نظامي فعلي نيز ميان حماس و تشكيلات خودگردان ميانجيگري ميكند.
سن تورم همچنين خواستار تشديد تحريمها عليه دولت ايران و حمايت از جنبش دموكراسي خواهي در ايران است.
وي در دوره حضور خود در مجلس سنا از قانون حمايت از آزادي در ايران حمايت ميكرد. به موجب اين قانون، ده ميليون دلار براي تغيير رژيم در ايران اختصاص يافته است.
اقتصاد:
سن توروم سناتور پيشين پنسيلوانيا 21 نوامبر 2011 طرح 31 مادهاي خود را با عنوان «محصولات آمريكايي: توانمندسازي خانوادههاي آمريكايي، ايجاد فضاي آزادي اقتصادي» منتشر كرد.
پيشنهادات سن تورم عمدتاً بر كاهش مالياتها تمركز دارد.
كاهش ماليات بر درآمد و وجود تنها دو نرخ مالياتي 10 و 28 درصد، كاهش ماليات سود سهام و سود سرمايه به 12 درصد و حذف جريمه ماليات ازدواج از مهمترين طرحهاي پيشنهادي سناتور پيشين پنسيلوانيا است.