چرا داستان لیبی دیگر تکرار نخواهد شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۱۹۶۹

چرا داستان لیبی دیگر تکرار نخواهد شد

نیروهای شورشی لیبی با تکیه بر نیروهای خارجی توانستند رژیم معمر قذافی را ساقط کنند و حکومتی جدید در این کشور تشکیل دهند؛ اما دلایل بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این تجربه در کشورهای دیگر از جمله سوریه و ایران قابل اجرا نیست.  
به گزارش خبرنگار حوزه بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری نشنال اینترست، نیروهای شورشی لیبی با تکیه بر نیروهای خارجی توانستند رژیم معمر قذافی را ساقط کنند و حکومتی جدید در این کشور تشکیل دهند؛ اما دلایل بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این تجربه در کشورهای دیگر از جمله سوریه و ایران قابل اجرا نیست.

اولین دلیل این است که ایالات متحده باید از یک عملیات نظامی دیگر در منطقه اجتناب کند؛ زيرا به خاطر درگیر شدن اين كشور در جنگ نظامی در عراق و افغانستان توان نظامی و بودجه کافی برای ایجاد جنگی دیگر را ندارد؛ بخصوص در زمان حاضر که درگیر رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری شده است و از طرف دیگر امکان حملات تلافی‌جویانه ایران علیه منافع آمریکا در منطقه نیز دور از انتظار نیست.

دلیل دیگر اینکه جنگ با ایران و یا سوریه به احتمال زیاد به درگیری های منطقه ای و بی ثباتی در خاورمیانه و آسیا منجر خواهد شد؛ زيرا سوریه مسلما در صورت حمله، اسرائیل را هدف قرار مي دهد.
 
از جهت دیگر، چین و روسیه از تجربه لیبی استفاده می کنند و در صورت حمله به احتمال زیاد با ناتو همکاری نخواهند کرد.

در صورتی که ایران مورد حمله قرار بگیرد، نه تنها صادرات نفت خود را قطع خواهد کرد بلکه از آنجايی که عربستان به عنوان یکی از متحدان آمریکا وارد بازی خواهد شد، سعی مي كند با هدف قرار دادن عربستان صادرات نفت این کشور را که سعی در جبران کسری نفت دارد نیز با مشکل مواجه سازد.
 
از طرفی ترکیه تحت تاثیر ناآرامی های سوریه قرار می گیرد؛ در حال حاضر این کشور عضو ناتو است و از مخالفان سوری حمایت می کند، سوریه نیز سعی در تحریک کردهای ترکیه دارد و درنتیجه شدت گرفتن درگیری ها، حمایت ناتو از ترکیه علیه سوریه را به همراه خواهد داشت.
 
نهایتاً اینکه ارتش و نیروهای نظامی سوریه و ایران بسیار قوی‌تر و نیرومندتر از ارتش قذافی است؛ نیروهای خارجی در لیبی از طریق هوایی اهداف خود را با احتیاط دنبال می کردند؛ اما در مورد سوریه و ایران این امکان وجود ندارد و امکان عملیات نظامی در اين كشورها به راحتی لیبی نیست.
  
پربازدیدترین آخرین اخبار