آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۳۲۹۴
گفت وگوي تفصيلي حجت‌الاسلام نبويان با «خبرگزاري دانشجو» - 2

امام به مصباح گفت بايد دانشجويان موسسه را زیاد کني / پاسخ آيت الله مصباح به پیشنهاد ارائه بودجه از طرف دولت / فتنه جلو نظام ایستاد و ساکتین فتنه هم جلوي مصباح

فتنه جلو نظام ایستاد و ساکتین فتنه هم جلو علامه مصباح می‌ایستند؛ زیرا ایشان مدافع نظام است و خطر ساکتین فتنه کمتر از خود فتنه‌گران نيست.
حجت‌الاسلام سید محمود نبویان در گفت‌وگو با خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، به تبیین فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند آیت الله مصباح، مطهری زمان است پرداخت.
 
«خبرگزاري دانشجو»- آیت‌الله مصباح در مقابل هجوم اندیشه‌های غربی و انحرافی چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند؟

حجت‌الاسلام نبویان: یکی از ویژگی‌های اختصاصی علامه مصباح این است که ضعف جدی ای که بعد از انقلاب درون حوزه بود، شناسایی کرد و به فکر اصلاح آن افتاد.
 
علامه مصباح ورود جدی به عرصه کادرسازی انقلاب داشتند

علامه شروع به کادر سازی کرد؛ چراکه انقلاب ما به کادر سازی نیاز دارد، تا اساتید دانشگا ما به اندیشه اسلامی معتقد نشوند و اندیشه غربی و مدرن را بخواهند مطرح کنند راه به جایی نمی‌بریم. اگر می‌خواهیم اندیشه اسلامی را در بستر جامعه تبین کنیم، باید جایی درست کنیم تا شاگرد طلبه و غیرطلبه پرورش دهیم. با یک دست نمی‌شود.
 
آیت‌الله مصباح شاگردانی تربیت کرده که می‌توانند در جای جای جامعه حضور یابند و از اسلام دفاع کنند.
ما باید برای انقلاب نیرو تربیت کنیم و آقای مصباح این کار را انجام داد که یکی از عوامل حمله فوق العاده دشمنان به ایشان همین است. دشمنان فهمیده اند ایشان خیلی دقیق است و حواسش جمع است که چه باید بکند.

شما وقتی به موسسه امام خمینی (ره) می‌آیید، می‌بینید نیروهایی تربیت شده اند که حداقل‌هایی را دارند. من نمی‌توانم بگویم کسی به آیت الله مصباح نمی‌رسد، اما خدا از راه اخلاصش نعمت‌هایی به ایشان داده که شاگردانش ندارند. شاگردانی تربیت کرده که می‌توانند در جای جای جامعه حضور پیدا کنند و انحرافات را تذکر بدهند، از اسلام دفاع کنند و تبیین کند که انحراف چیست. یکی از کارهای عظیم علامه مصباح یزدی این بود.
 
از کارهای بزرگ آقای مصباح سخنرانی در استانها در ایام دوم خرداد بود

علامه مصباح خودش یک تنه وسط میدان آمد. چقدر تببین و مناظره انجام داد. سالها، قبل از خطبه نماز جمعه بحث و تبیین ارائه داد.

از دیگر کارهای بزرگ ایشان که کمتر کسی انجام داده این بود که در ایام دوم خرداد، در مبارزه با انحراف، روزانه به چندین استان برای سخنرانی سفر می‌کرد؛ آن هم در این سن! هم خودش تبین کرد و هم شاگردانی پرورش داد که تبین‌گر باشند.
 
«خبرگزاري دانشجو»- آیا این کادر سازی‌ها و تربیت شاگرد با برنامه‌ریزی قبلی بود؟

حجت‌الاسلام نبویان: بله، ایشان چهار سال قبل از انقلاب به فکر افتاد که باید طلبه را با علوم جدید آشنا کند و باید با زبان روز آشنا باشد و انگلیسی را یاد بگیرد، اقتصاد مدرن را بفهمد، جامعه‌شناسی دانشگاهها را بداند؛ اگر نیاز است باید دانشجو به خارج فرستاد، باید همایش مشترک گذاشت تا به بعد از انقلاب می‌رسد و امام (ره) با تیزبینی از آیت الله مصباح حمایت کرد.
 
امام خطاب به علامه مصباح: همین الان باید دانشجوهای موسسه را زیاد کنی

آقای رحیمیان که در دفتر امام (ره) بود، نقل می‌کرد: یک زمانی از اینجا و آنجا به دفتر درخواست ارسال کرده بودند و برای موسسه‌هایشان بودجه می‌خواستند؛ امام (ره) از این موضوع و کثرت درخواست ها ناراحت بودند و در همین فضا، نامه آیت الله مصباح رسید که موسسه ای داریم و اگر صلاح می‌دانید بودجه دهید. تا نامه ایشان آمد، امام آیت الله مصباح را خواستند و ایشان برای امام روال موسسه را توضیح دادند. امام هم به علامه فرمودند همین الان باید دانشجوهایت را زیاد کنی، در حالی که موسسه فقط تا تیر ماه جذب داشت و آن موقع آبان بود.

تا وقتی امام زنده بودند بیش از نود درصد بودجه را تقبل می‌کرد. زمینی را هدیه کرد و دولت را موظف کرد هزینه ساخت آن را بدهد؛ به همین دلیل هم اسم موسسه امام خمینی شد. اصلا رئیس این موسسه آیت الله مصباح نیست، این موسسه متعلق به رهبر است. در زمان امام متلعق به رهبر بود، الان هم متعلق به رهبری است.
 
پاسخ آقای مصباح به پیشنهاد ارائه بودجه از طرف دولت

حقوق اعضای هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) را دفتر آقا می‌دهد. بخشی کمی از بودجه، شاید ده درصد از دولت گرفته می‌شود. در دوران آقای احمدی نژاد، وزیر علوم آمد موسسه پیش حاج آقا که چرا از ما بودجه نمی‌گیرید؟ حاج آقا فرمود: اگر می‌خواهید بودجه بدهید، بدهید دفتر آقا تا از آنجا برای موسسه بیاید، ما از شما بودجه نمی‌خواهیم.

آیت الله مصباح را مقام معظم رهبری به عنوان رئیس موسسه نصب کرده اند؛ چون موسسه مال رهبر است، لذا برنامه‌ریزی شده بود. امام خیلی جدی پشت سر قضیه بود، الان هم آقا حمایت می‌کنند.
 
«خبرگزاري دانشجو»- ایشان در موسسه، چه مباحثی را تدریس می‌کنند و شاگردانشان را در کدام یک حوزه ها تقویت می‌کنند؟

حجت‌الاسلام نبویان: ما یازده رشته علوم انسانی و نه رشته را هم تا مقطع دکتری داریم. مدرکش را هم وزیر علوم می‌دهد. زیر نظر وزارت علوم است، منتهی بودجه اش را از دفتر آقا می‌گیرد. حکم ارشد خود من را آقای معین امضا کرد.

علوم سیاسی را تا مقطع دکتری داریم. مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، فلسفه اسلامی، فلسفه دین، فلسفه اخلاق، تفسیر، ادیان و کلام جدید داریم. بعضی رشته ها هم منحصر در موسسه است و موسسه انها را تاسیس کرده است.

چون رشته من فلسفه بود، افتخار داشتم چند سالی نزد آیت الله چند کتاب را بخوانم. اسفار ملاصدرا را نزد ایشان تلمذ کردم، البته جلسات محدودتر هم دارند که معمولا دو هفته در میان با ایشان ارتباط داریم وایشان برای ما فرمایشاتی دارند والا در عموم، همین است که عرض کردم.
 
«خبرگزاري دانشجو»- ایشان خودشان تدریس دارند؟

حجت‌الاسلام نبویان: الان تدریس ندارند، آخرین دوره ای که تدریس داشتند با ما بود که  فلسفه سه درس می‌دادند. الان دوره فلسفه شش و هفت را هم داریم، البته سخنرانی دارند.
 
«خبرگزاري دانشجو»-  در زمینه دانشجویان خارجی چه کاری انجام داده اند؟

حجت‌الاسلام نبویان: ایشان چند گروه از دانشجویان را به خارج از کشور فرستادند تا در چند رشته تحصیل کنند، مثلا دکتر آقاتهرانی رفتند دکتری عرفان گرفتند؛ یکی فلسفه عقل، یکی اقتصاد، برخی جامعه شناسی در انگلستان و هلند و کانادا گرفتند.

من الان دوره کارشناسی ارشد رشته کلام و فلسفه تدریس می‌کنم. این هفته و هفته بعد قرار است این گروه کلام را برای اینکه بفهمند مسحیت چیست و با ادیان گوناگون آشنا شوند به هند می‌بریم؛ این سفرهای علمی و از نزدیک آشنا شدن با ادیان با آن چیزی که فقط در کتاب بخوانند فرق دارد.

همچنین افراد از آنطرف هم به اینجا می‌آیند، چند تن امریکایی و کانادایی هستند که در اینجا تحصیل می‌کنند.
 
«خبرگزاري دانشجو»- ایشان در زمینه و حدت حوزه و دانشگاه چه اقداماتی داشته اند؟

حجت‌الاسلام نبویان: من اول وحدت حوزه و دانشگاه را معنا کنم. آیا معنایش این است که آخوندها بروند در دانشگاه ها همان فیزیک و اقتصاد سکولار را بگویند؟ این را که سایرین هم می‌توانند بگویند.

به نظر من وحدت حوزه و دانشگاه به معنی تولید نرم افزار علوم اسلامی در دانشگاه ها است؛ یعنی ما باید جامعه شناسی و علوم سیاسی و مدیریت مان اسلامی بشود. ایشان در موسسه این رشته ها را مورد بحث قرار می‌دهد و افرادی پرورش می‌دهد که به طور انفرادی و اگر فضا باز شود به طور اجتماعی در وحدت حوزه و دانشگاه؛ یعنی تولید نرم افزار علوم اسلامی دخالت دارند.

ایشان در وحدت سهم بسیاری دارند، مثلا الان کتاب فلسفه تعلیم و تربیت نوشته شده است که در ایران تک است. روی این کتاب زیر نظر ایشان سه سال کار شده است. در علوم سیاسی ایشان نظر دارد، این یعنی قدم برداشتن در وحدت حوزه و دانشگاه.
 
«خبرگزاري دانشجو»- به نظر شما دلیل حملات سنگینی که اخیرا بر علیه ایشان صورت می‌گرد چیست؟

حجت‌الاسلام نبویان: من فکر می‌کنم آنچه ایشان ادعا می‌کند فقط اسلام است. مخلصانه هم هست، دنبال پست و پول نیست. طبیعتا هرگروهی که می‌بیند اندیشه های اسلامی به ضرر اندیشه و منافعش تمام می‌شود در برابرایشان می‌ایستد.
 
فتنه جلو نظام ایستاد و ساکتین فتنه هم جلو ایشان می‌ایستند

دردوران دوم خرداد چه کسانی بودند؟ یا التقاطی بودند یا ضد اسلام؛ الان هم همین است. ایشان وقتی جلو جریان انحرافی می‌ایستد، می‌گوید انحراف از اسلام است؛ درست هم می‌گوید، کسی که آثار آقای مشایی را مطالعه کند، می‌بیند بحث‌های اومانیسم و پلورالیسم در آن آمده که با اسلام سازگار نیست و انحراف از اسلام است.

فتنه جلو نظام ایستاد و ساکتین فتنه هم جلو ایشان می‌ایستند؛ زیرا ایشان مدافع نظام است و خطر ساکتین فتنه کمتر از خود فتنه‌گران نخواهد بود، لذا دسته بندی های گوناگونی که می‌بینید یا فرمایشات آیت الله مصباح با منافع شان و یا با اندیشه هایشان نمی‌سازد که طیف وسیعی از اقتصاد و سیاست و احزابی  که احساس خطر کند را شامل می‌شود.

اخلاص ایشان باعث شد خدا به ایشان عزت دهد و دشمنان از این عزتی که ایشان در میان جوانان مذهبی دارد می‌ترسند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار