آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۳۶۲
وقايع خواني جنگ 22 روزه

22 روز مقاومت حماسي

رژيم صهيونيستي در روز شنبه، هفتم ديماه سال جاري (27 دسامبر) در عملياتي به نام «سرب گداخته» به نوار غزه حمله، و پس از 22 روز جنايت و نسل كشي در اقدامي يكطرفه آتش بس اعلام كرد و نيروهايش را به بيرون از غزه سوق داد.

گروه بين الملل: از آنجا که اين حمله در اولين روز خود با بيشترين شمار کشته و زخمي شدن فلسطيني ها همراه بود، اين روز به «کشتار شنبه سياه» معروف شد.

در اين روز بيش از 200 فلسطيني شهيد و بيش از 700 نفر نيز مجروح شدند.

رژيم صهيونيستي اين حملات را در تاريخ 27 دسامبر 2008 ميلادي و در ساعت 11:30 به وقت محلي آغاز کرد و در تاريخ 27 ژانويه 2009 ميلادي و پس از سه هفته عمليات نظامي همه جانبه عليه حماس در نوار غزه، «آتش‌بس يکطرفه» اعلام کرد.

آتش بس شش ماهه

پيشتر و براساس توافقنامه‌اي که در 19 ژوئن 2008 ميلادي بين رژيم صهيونيستي و جنبش حماس و 12 گروه مقاومت به امضا رسيده بود، حماس و نيروهاي صهيونيستي متعهد شده بودند تا از دست‌زدن به عمليات مسلحانه عليه يکديگر خودداري کنند.

در اين قرارداد آمده بود كه گذرگاه هاي منطقه نوار غزه كم كم گشوده شوند تا حمل و نقل غذا و تجهيزات به غزه امكان پذير باشد.

پايان آتش بس شش ماهه

اين توافقنامه در تاريخ 19 دسامبر 2008 ميلادي (29 آذر، آخرين روز از آتش بس شش ماهه) به پايان رسيد و حماس اعلام کرد که آتش‌بس شش ماهه را با رژيم صهيونيستي خاتمه داده است و آن را تمديد نخواهد كرد.

به گفته رهبران تيپ عزالدين قسام، شاخه نظامي جنبش حماس، آتش بس پايان يافته و تمديدي در کار نخواهد بود؛ زيرا دشمن صهيونيستي از مراعات شرايط توافقنامه سر باز زده است.

حماس محاصره اقتصادي غزه را دليلي براي خودداري از تمديد آتش بس ذکر کرد.

آغاز جنگ و اوضاع بحراني غزه

در پي اين مسئله رژيم صهيونيستي پنج روز پس از پايان آتش بس در ساعت 11:30 صبح به وقت محلي، حملات هوايي گسترده‌اي را به وسيله 64 جنگنده آغاز کرد.

در ساعات نخست حمله حدود 100 تن موشک به سوي نوار غزه شليك شد.

محاصره غزه بحدي بود که يک نهاد رسمي نروژي هشدار داد که محاصره اسرائيل، باريکه غزه را در مسير بازگشت به عصر حجر قرار داده است.

مرزهاي نوار غزه به روي سازمان‌هاي بين‌المللي امداد و خبرنگاران خارجي نيز بسته شد.

جلوگيري از ورود خبرنگاران به باريکه غزه، اعتراض شديد سردبيران و رؤساي رسانه‌هاي بين‌المللي را عليه رژيم صهيونيستي برانگيخت.

آنها در نامه‌اي به ايهود اولمرت، نخست‌وزير اسرائيل نوشتند: «ما به‌خاطر امتناع اسرائيل از اجازه‌ ورود به نوار غزه، بشدت نگران رسانه‌هاي بين‌المللي هستيم.»

گزارشگر ويژه شوراي حقوق بشر سازمان ملل، ريچارد فالک، ادامه محاصره غزه را «جنايت عليه بشريت» و «مجازات جمعي مردم فلسطين» خواند و با بيان اينکه اسرائيل تنها هنگامي اجازه امدادرساني جزئي داد که مردم غزه در آستانه قحطي آشکار بودند و به اين ترتيب به نقد اسرائيل پرداخت.

پس از ايجاد محاصره غزه، ميزان بيکاري اوج گرفته، دادوستد مختل شده و قيمت بسياري از کالاها سه يا چهار برابر شده است.

از زماني که سوخت تنها نيروگاه برق نوار غزه به پايان رسيد، برق اين ناحيه هر روز چندين ساعت قطع مي شد، دفتر هماهنگي کمک‌هاي انساني سازمان ملل متحد در غزه گزارش داد که نيمي از دستگاه‌هاي بيمارستان شفاي غزه به خاطر فقدان انرژي و قطعات يدکي از کار افتاده است.

به گزارش نهاد امدادي اوکسفوم، تامين آب آشاميدني هم با اشکال روبرو شده و به علت عدم دسترسي به کلر، تصفيه آن غيرممکن شد.

به گزارش اکسفوم، رژيم صهيونيستي با باز كردن جزيي گذرگاه ها تنها به هشت درصد از کمک‌هاي جامعه جهاني كه براي فلسطين فرستاده شده بود، اجازه ورود داد.

عملكرد صهيونيست ها در جنگ

رژيم صهيونيستي در اولين روز حملات حداقل به 30 منطقه مسكوني و دولتي در غزه يورش برد، در روز دوم حملات يک مسجد و يک ايستگاه تلويزيوني حماس را مورد حمله قرار داد و در روز سوم حمله، ساختمان وزارت کشور دولت حماس و دانشگاه اسلامي غزه را مورد هدف حملات هوايي قرار داد.

تاريخ و مراكز مورد هدف

27 دسامبر: مراكز پليس و مراکز امنيتي

28 دسامبر: يك مسجد و ايستگاه تلويزيون غزه

29 دسامبر: دانشگاه اسلامي غزه و ساختمان وزارت كشور دولت حماس

30 دسامبر: پاسگاه هاي پليس در بيت هانون، البريج و خان يونس؛ تعاوني كشاورزي، يك مركز اجتماعي و يك مدرسه.

1 ژانويه 2009: حضور نيروي دريايي رژيم صهيونيستي در جنگ.

3 ژانويه: آغاز عمليات زميني در غزه.

6 ژانويه: هدف قرار دادن مدرسه سازمان ملل در غزه.

8 ژانويه: تصويب قطعنامه 1860 شوراي امنيت و درخواست آتش بس.

15 ژانويه: رژيم صهيونيستي مرکز امداد رساني سازمان ملل در غزه را پنج بار در طول دو ساعت مورد هدف قرار داد که باعث زخمي شدن سه نفر و نابودي هزاران تن غذا و کمک هاي پزشکي تهيه شده براي مردم غزه شد.

18 ژانويه: اسرائيل به علت دست نيافتن به اهداف مورد نظر، اعلام آتش بس يک جانبه کرد.

واكنش نهادهاي و سازمان هاي جهاني

شوراي حقوق بشر سازمان ملل که براي رسيدگي به وضع شهروندان فلسطيني در نوار غزه روز 12 ژانويه جلسه اضطراري تشکيل داده بود، قطعنامه‌اي در محکوميت اقدامات رژيم صهيونيستي در نوار غزه صادر، و اين کشور را به «نقض فاحش حقوق بشر» متهم کرد.

كشور كانادا به آن راي مخالف داد، اعضاي اتحاديه اروپا به قطعنامه رأي ممتنع دادند، ژاپن و کره جنوبي نيز رأي ممتنع دادند. چين، روسيه،کشورهاي آمريکاي لاتين و کشورهاي اسلامي از اين قطعنامه حمايت كردند.

رژيم صهيونيستي قطعنامه را غيرمنصفانه دانست و اظهار داشت: اين قطعنامه کمکي به «صلح» نمي كند.

صليب سرخ بين‌المللي روز پنجشنبه، هشتم ژانويه اتهام‌هاي سنگيني را متوجه رژيم صهيونيستي کرد.

صليب سرخ گزارش داد: در بازديد گذرا از غزه در فاصله آتش‌بس سه ساعته روز چهارشنبه، با صحنه‌هاي تکان ‌دهنده‌اي روبرو شده‌ است.

همچنين بسياري از نهادهاي مردم نهاد و نهادهاي بين المللي ديگر اين جنايت را محكوم كردند.

سلاح هاي ممنوعه

يوسف ابوالريش، از مسئولان بيمارستاني در غزه اعلام كرد: ارتش رژيم صهيونيستي در حملات خود بمب هاي فسفري بکار بسته‌ است؛ در حالي که کاربست اين نوع سلاح از نظر قوانين بين‌الملل ممنوع است.

وي گفت: «بدن مجروح‌ شدگان چنان سوخته‌ است که فقط فسفر سفيد مي‌توانسته عامل اين سوختگي باشد.»

سازمان ديدبان حقوق بشر نيز رژيم صهيونيستي را متهم به استفاده از بمب‌هاي فسفر سفيد در غزه كرد.

تراکم جمعيت در نوار غزه رتبه نخست را در سطح جهاني دارد و همين موضوع تلفات ناشي از اين بمب‌ها را افزايش مي داد.

رژيم صهيونيستي همچنين از بمب هاي حاوي فسفر سفيد بدون دود و همچنين بمب هاي جديد و در حال آزمايش «دي. آي. ام. اي» آمريكايي استفاده كرده است.

رژيم صهيونيستي کاربرد اين نوع سلاح‌ها را رد کرده است؛ اين در حالي است که گزارش نهادهاي حقوق بشر بيانگر آن است که توپخانه اين رژيم در حمله به غزه، از خمپاره‌هاي فسفري نيز استفاده کرده ‌است.

همچنين سازمان ديدبان حقوق بشر نيز شليک خمپاره‌هاي فسفري در محدوده اردوگاه آوارگان «جبليه» را تأييد کرده‌ است.

جنگ با سازمان ملل

در يازدهمين روز از جنگ، رژيم صهيونيستي يک مدرسه متعلق به سازمان ملل را که عده اي از مردم در آن پناه گرفته بودند بمباران کرد که به کشته شدن 45 تن و مجروح شدن 40 تن ديگر از غيرنظاميان انجاميد.

در عمليات پيش از ظهر روز شنبه، 17 ژانويه نيز براي دومين بار به يك مدرسه سازمان ملل در غزه حمله كردند.

بنا بر اين گزارش، دست‌کم دو کودک در اين مدرسه کشته شدند.

منابع سازمان ملل گفته‌اند: اين مدرسه در شهر بيت لاهيا در شمال غزه قرار دارد.

به گفته ماکسول گيلارد، هماهنگ کننده کمک هاي سازمان ملل در نوار غزه اگرچه ارسال محموله هاي انسان دوستانه به غزه افزايش يافته، ولي غزه با وضعيت بحراني اضطراري روبروست.

رژيم صهيونيستي وجود بحران را رد و به ارسال محموله ها اشاره کرده و معتقد است که دارو و غذاي کافي در غزه موجود است.

به گفته آکسفام، يک موسسه خيريه بين المللي فعال در غزه، کمبود آب آشاميدني، سوخت و مواد غذايي هر روز شديدتر شده، آب فاضلاب مستقيما به برخي خيابان ها جاري شده و تعداد زخمي ها به حدي است که بيمارستان ها براي رسيدگي به آنها در تقلا هستند.

سازمان ملل اعلام کرد که غزه در وضعيت بحراني قرار دارد.

پايان جنايت

رژيم صهيونيستي در روز شنبه، 18 ژانويه 2009 ميلادي با اعلان آتش بس يک جانبه، خبر از دستيابي به اهداف مورد نظر خود در «عمليات سرب گداخته» داد.

مهمترين اين اهداف از سوي اسرائيل، آسيب زدن به شاخه نظامي حماس، کاهش توانايي پرتاب موشک از نوار غزه به سوي اسرائيل و جلوگيري از ورود سلاح به غزه عنوان شد.

اين درحالي است که اسرائيل پيشتر هدف خود از حمله به غزه را نابودي دولت حماس و توقف حملات موشکي عنوان کرده بود.

در نتيجه اين جنايت 22 روزه بيش از 1300 فلسطيني شهيد و بيش از 5500 نفر نيز مجروح شده اند؛ در ميان شهدا بيش از 430 کودک، بيش از 110 زن و همچنين بيش از 100 سالمند وجود دارد./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار