نشریهای به سردبیری علی رمضانی، که به دنبال حاشیه سازی و جنجال آفرینی در فضای رسانهای نیست و برای جذب مخاطب هم هر موضوعی را ضمیمه نشریهاش نمیکند ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ بعضی از نشریات برای مخاطب عام تعریف شده اند. مخاطب عام نه به معنایی که در فضای معمول رسانهها از آن یاد میکنند؛ عام به این معنا که نشریات تخصصی نیستند و هم یک پزشک می تواند مخاطب آن باشد، هم یک هنرمند.
این دسته از نشریات معمولا آشی است که در آن ها از هر حوزه ای می توان اطلاعات نسبی ای به دست آورد. هم از سینما و هم سیاست و هم اقتصاد و ... .
این نشریات معمولا از همه این حوزه ها اطلاعات سطحی به مخاطب می دهند و در هیچ بخشی تعمق ویژه ای نمی کنند. بعضی دیگر از نشریات در زمره نشریات تخصصی قرار دارند و دسته سوم نشریات عامی هستند که سعی در ارتقای فرهنگ و بینش مخاطبشان دارند.
دسته سوم از نشریات به عقیده بنده قابل احترام اند. نشریه «زمانه» به گمانم از جمله نشریات دسته سوم است.
نشریه ای که تخصصی نیست و گروه های مختلفی از اقشار جامعه می توانند مخاطبش باشند، اما سطح نگرش و دید مخاطبش را افزایش می دهد. به عنوان مثال در این شماره از «زمانه» پرونده ای می خوانیم با عنوان «فقه سیاسی و جامعه اسلامی».
این پرونده به بررسی آراء و نظرات متفکرین مختلف علوم دینی از شیخ طوسی و علامه حلی تا متفکرین دوره معاصر همچون امام راحل و مقام معظم رهبری و آیت الله مصباح یزدی و... در این باب می پردازد.
خب پر واضح است که این مسئله(فقه سیاسی) اصلا مسئله ای نیست که عامه مردم از آن اطلاعاتی داشته باشند اما با خواندن این پرونده چند صفحه ای در نشریه، هم اطلاعات زیادی در این حوزه به دست می آورند و هم دیدشان در زمینه بسیاری از مسائل اصلاح می شود، که این امر مهمی است.
در این شماره از زمانه در بخش اندیشه به مسئله فقه سیاسی و جامعه ی اسلامی از زوایای گوناگون پرداخته شده است. در بخش جهان اسلام که به بررسی رویداد ها و اتفاقاتی که مسلمانان کشورهای مختلف با آن ها در گیرند می پردازد. به بررسی وضعیت مسلمانان جنوب شرقی آسیا پرداخته است و در مصاحبه ها و یادداشت هایی وضعیت این مردم را بررسی کرده است.
در گفتگویی که با حجت الاسلام محمد حسین ملک زاده انجام شده به بررسی وضعیت اسلام و مسلمانان و شیعیان در این کشورها پرداخته شده است.
مسلمانان کشورهایی چون مالزی، سنگاپور، مالایاو ... . در بخش نام آوران پرونده ای تشکیل داده شده است برای دکتر علی ابوالحسنی(منذر). در این پرونده مصاحبه ای منتشر نشده از آن مرحوم را می خوانیم. همچنین یادداشت هایی از بزرگان حوزه دین و اندیشه درباره این شخصیت بزرگ.
کسانی چون حجت الاسلام جاودان، دکتر داوری اردکانی، دکتر علی اکبر ولایتی، محمد رجبی و... . در بخش بعدی با نام زن و خانواده به بررسی چرایی و چگونگی اشتغال برای بانوان پرداخته شده است.
در این پرونده درباره اشتغال برای زنان از دیدگاه اسلام یادداشت هایی می خوانیم، همچنین گفتگویی با فرحناز قند فروش در جهت آسیب شناسی و بررسی این پدیده که چرا امروزه بانوان گرایش زیادی به بازار کار دارند، در یادداشت دیگری به بررسی معیار ارزشمندی نقش ها در جوامع پرداخته شده است و... .
در پرونده ویژه نیز به بررسی پاره ای از مسایل مربوط به قدس پرداخته شده است. در مجموع «زمانه» جزء نشریات قابل توصیه است. آن هم به دلیل رشدی که به مرور در دیدگاه های مخاطبانش به وجود می آورد.
نشریه ای به سردبیری علی رمضانی، که به دنبال حاشیه سازی و جنجال آفرینی در فضای رسانه ای نیست و برای جذب مخاطب هم هر موضوعی را ضمیمه نشریه اش نمی کند.