آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۲۲۲۷

نگاهی به داستان خودسوزی‌های پی‌‌‌درپی در اسرائيل

به نظر نمی‌رسد که رشته خودسوزی‌ها در اسرائیل به همین تعداد ختم شود، چرا که مراکز امنیتی اسرائیل از تماس‌های بسیار زیادی خبر داده‌اند که در آن‌ها افراد تهدید به انجام خودسوزی کرده‌اند.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»: زمانی که محمد بوعزیزی جوان ناامید از زندگی تونسی اقدام به خودسوزی نمود به هیچ عنوان تصور نمی کرد که اقدام وی موجب گسترش موجی از اعتراض ها به سراسر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شود و زمینه ساز سرنگونی برخی از دیکتاتورها در این کشورها گردد. اما اقدام بوعزیزی صرفا منحصر به جهان عرب نماند و کشورهای اروپایی نیز پس از آن شاهد اعتراض های گسترده مردمی و ناعدالتی های اجتماعی بود، موجی که هم اکنون نیز در بسیاری از این کشورها ادامه دارد.

با افزایش اعتراضات مردمی در اقصی نقاط گیتی، رژیم صهیونیستی نیز که بنای آن بر اساس تبعیض و نژادپرستی نهاده شده مصون از این تحولات نماند. مردم در سرزمین های اشغالی مدام در اعتراض به وضعیت معیشتی خویش تظاهرات های گسترده برپا نموده اند. اما نکته حائز اهمیت و اندکی متفاوت از سایر اعتراض ها اقدام به خودسوزی های گسترده در سراسر سرزمین های اشغالی بود که اکنون تعداد آن دو رقمی گشته و به 12 تن رسیده است. این اقدامات سبب شگفتی بسیاری از تحلیلگران اقتصادی منطقه گشته و ذهنیت آنها را مبنی بر وضعیت مناسب اقتصادی در اسرائیل اندکی دچار تزلزل کرده است.
 
در اولین مورد از این خودسوزی‌ها، فردی با نام موشه سلمان خود را در سالگرد یکسالگی تظاهرات‌های عدالت‌خواهانه در اسرائیل، به آتش کشید. این اسرائیلی معترض نهایتا در بیمارستان مرد، اما این اقدام وی جرقه‌ای شد برای زنجیره‌ای از خودسوزی‌های اعتراضی در اسرائیل.
 
وی پیش از انجام این خودسوزی، سران صهیونیست را دزدانی نامید که اموال وی و مردم را به سرقت برده اند و آنان را در این شرایط سخت ، تنها گذاشته‌اند.
 
روز به روز بر شمار معترضان اسراییلی که در اعتراض به نابرابری های اقتصادی،بی عدالتی های اجتماعی و افزایش هزینه های زندگی دست به خودسوزی می زنند افزوده می شود.

به نظر نمی‌رسد که رشته خودسوزی‌ها در اسرائیل به همین تعداد ختم شود، چرا که مراکز امنیتی اسرائیل از تماس‌های بسیار زیادی خبر داده‌اند که در آن‌ها افراد تهدید به انجام خودسوزی کرده‌اند.

در یک سال اخیر شمار میلیاردرهای اسرائیلی از یکصد نفر فرا‌تر رفته است، در حالی که اقشار ضعیف جامعه صهیونستی با درآمدهای کمتر از ۱۰۰۰ دلاری زندگی می‌کنند.

بسیاری از خدمات و کالا‌ها در اسرائیل به نسبت درآمد مردم بسیار گران‌تر از آمریکا و اروپاست، در حالی که سیستم مالیاتی اسرائیل کاملاً سخت‌گیرانه است و اسرائیلی‌ها در مقایسه ناچار است بیشتر از اروپاییان و آمریکایی‌ها مالیات بپردازند.

در حالی که مشکلات اقتصادی و ناتوانی رژیم صهیونیستی در ارائه راهکارهایی برای حل این معضلات، عامل شکل‌گیری اعتراضات بوده، مقامات امنیتی صهیونیست تلاش کرده‌اند با برخوردهای خشونت‌آمیز به مقابله با این اعتراضات بپزدازند، که همین امر هم به عاملی دیگر برای ادامه تظاهرات‌ها بدل شده است.
برخوردهای خشن نیروهای پلیس اسرائیل با تظاهرات‌کنندگان به حدی سرکوبگرانه بوده است، که سازمان عفو بین‌الملل نیز بدان واکنش نشان داده و از رژیم صهیونیستی به دلیل چنین برخوردهایی انتقاد کرده است.

پرفسور یوسی یونا یکی از رهبران جنبش اعتراضی در اسراییل معتقد است آنچه اخیرا برخی از اسراییلی ها را وادار به خودسوزی کرده است در واقع واکنش درستی به دروغگویی های حکومتی است که پدیده بیکاری و گسترش آن را انکار می کند.

یونا افزود: این خودسوزی ها دلالتی است براینکه در اینجا (اسراییل) بحران اقتصادی و اجتماعی گسترش یافته ای وجود دارد و اسراییلی ها از مشکلات عمیق و فزاینده ای رنج می برند و اوضاع بی نهایت بد و سیاه دارند. این یک واقعیتی حقیقی است که بازتاب دهنده وضعیت اقتصادی بد است.
 
رژيم صهيونيستي با روياي جمع آوردن يهوديان سراسر جهان در سرزمين هاي اشغالي صورت گرفته و بر اساس برخي گزارش ها،‌ به يهودياني که به اسرائيل مهاجرت کنند ده ها هزار دلار کمک بلاعوض مي شود. از آنجا که متولدين اسرائيل اين قبيل کمک ها را دريافت نمي کنند،‌ بروز بحران اقتصادي و مشکلاتي چون بيکاري و کاهش قدرت خريد عمومي، باعث ايجاد تضاد و تنش هاي اجتماعي ميان مهاجران و متولدين سرزمين هاي اشغالي شده است
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار