حق السكوت سيار كتابي است با مضامین عاشقانه و گاه مذهبی که بسیاری از این اشعار به گواه کسانی مه دستی بر قلم دارند ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ کتاب های شعر یکی از سخت ترین کتاب ها برای معرفی های فرمالیته اند. بعضی از کتاب ها واقعا خوبند و آدم در معرفی کلامی به دوستانش تنها می تواند بگوید فلان کتاب را بخوان، خوب است!
اشعار در دسته های گوناگونی دسته بندی می شوند. یکی از این انواع دسته بندی از نظر مضمون و محتوا است. انواع حماسی، عاشقانه، طنز، مذهبی و... . برای این هفته دو کتاب شعر در نظر گرفته ام که یکی طنز است و دیگری مذهبی/ عاشقانه.
«هی شعر تر انگیزد» عنوان کتابی است که همان طور که از اسمش بر می آید مضمون طنز دارد و شامل سروده های طنز سعید بیابانکی، شاعر خوش ذوق این روزهاست.
گفتی که «از آن باشد» گفتم که «از این باشد»
یک نکته ی بی معنی گفتیم و همین باشد
هرگز ندهندش زن در کوچه و در برزن
مانند رضازاده هر کس که وزین باشد
در کار گلاب و گل گفتند که «حکمت چیست؟»
گفتم که «همین خوب است، بگذار همین باشد»
پیراهن ما را هم از پشت کسی جر داد
من فکر کنم کارِ شبطان لعین باشد
بر عکس شما حافظ من معتقدم در کل
هی شعر تر انگیزد خاطر که حزین باشد
سعید بیابانکی متولد سال 1347 در اصفهان است، او تحصیلات خود را در رشته ی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه اصفهان گذرانده و اكنون ساکن اصفهان است. و شايد طبع طنز پرداز او چندان بي ربط به محل تولد وي نباشد.
وی از سال 1364 به صورت جدی به شعر پرداخته و مدت طولاني اي نيز در حوزه ی هنری تهران سردبیر سایت واحد ادبیات و مسئول انجمن شعر طنز حوزه هنری بوده است.
بيابانكي اولین معلم خود را سرایدار دوران مدرسه ی خود می داند که شاعر بوده و استعداد ایشان را شناخته و به او در این وادی کمک نموده است.
بسیاری از اشعار در این کتاب مضمون سیاسی دارند که شاید بتوان گفت با دید نقد سروده شده اند. مثلا شعری درباره شعار های باربط و بی ربط یکی از نامزدهای شورای شهر، تعداد کمی هم عاشقانه یا اجتماعی و با بی موضوع اند. مثلا خانم یکی از دوستان بیابانکی از خانه قهر کرده و بیابانکی شعری از زبان دوستش سروده که همسر به خانه برگردد و جالب آنکه برگشته!
«هی شعر تر انگیزد» مجموعه اشعار خوبی در حوزه ی طنز است. و بیابانکی نیز از آن دسته از شعرای سابقه دار در این حوزه است که این بار نیز توانسته است لبخند را بر لب های مخاطبش بنشاند.
این کتاب در انتشارات سپیده باوران و با قیمت 3300 تومان روانه ی بازار کتاب شده است.
کتاب بعدی مجموعه ای است از غزل های محمد مهدی سیار، شاعر جوان و خوش ذوق، با نام حق السکوت.
در این کتاب اشعار سیار را می خوانیم با مضامین عاشقانه و گاه مذهبی، که بسیاری از این اشعار به گواه کسانی مه دستی بر قلم دارند شعرهای خوب، قوی و با اسلوبی است.
خیره است چشم خانه به چشمان مات من
خالی است بی صدا و سکوتت حیات من
دل می کَنم به خاطر تو از دیار خویش
ای خاطرت عزیز تر از خاطرات من
آیات سجده دار خدا چشم های توست
ای سوره ی مغازله، ای سور و سات من!
حق السکوت می طلبند از لبان تو
چشمان لاابالی و لب های مات من
شاعر شدن بهانه ی تلمیح کهنه ای است
تا حافظ تو باشم، شاخه نبات من!
شکر خدا که دفتر من بی غزل نماند
شد عشق نیز منکری از منکرات من
محمدمهدی سیار متولد سال 1362 در زاهدشهر استان هنر پرور فارس است. وي سرودن را از دوران دانش آموزی آغاز کرده و برگزیده بسیاری از جشنواره های شعر کشور است. سیار ، بیشتر با شعرهای کلاسیک و به ویژه غزلهای تأمل برانگیزش شناخته شده است.گستره موضوعي و محتوايي اشعار سيار بسيار زياد است،در اشعار او هم مضامين عاشقانه پيدا مي شود هم مذهبی هم سیاسی .
سيار هم اكنون دانشجوی دکترای فلسفه دانشگاه امام صادق(عليه السلام) است و چندین بار در محضر رهبر انقلاب شعر خوانده است.
حق السکوت توانست در سال 1389 عنوان برگزیده ی کتاب سال را از آن خود کند.
چاپ چهارم از این کتاب خرداد ماه 91 با قیمت 3000 تومان و در انتشارات فصل پنجم روانه ی بازار کتاب شد.