کد خبر:۲۰۶۷۶۶
هلوهاي خواندني - 39
سیاست معروف انگليسيها، تفرقه بينداز و حكومت كن!
داستان در زمان اواخر حکومت ناصرالدین شاه و اوایل دوران مظفرالدین شاه میگذرد، زمانی که انگلیسیها به طمع کشف نفت در جنوب ایران، یعنی خوزستان سکنا گزیدهاند و با سیاست ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ تاریخ بستر بسیاری از حوادث است که بسیار پند آموزند و بیشترین چیزی که آن را خواندنی می کند، نحوه و چگونگی روایت آن است. شاید بتوان به جرات گفت که بهترین راه برای انتقال این مهم به مخاطب و به خصوص مخاطب عام، هنر می باشد و در این میانه، ادبیات، یکی از مهم ترین و پررنگ ترین نقش ها را ایفا می کند.
تاریخ و حوادث عبرت آموز آن می تواند به بهترین نحو دستمایه ی انواع گونه های ادبی باشد.
صادق کرمیار، نویسنده ای است که به خوبی و درستی از پس این کار برآمده و داستان های محکمی بر پایه اتفاقات و وقایع تاریخی می نگارد.
پیش تر کتاب «نامیرا» که درباره حوادث تاریخی در تاریخ کربلا بود را معرفی کرده بودم.
کتاب این هفته «دشت های سوزان» است. کتابی درباره برخی از دخالت های دولت خبیث و منفور انگلیس در امور داخلی ایران و بی کفایتی های حاکمان خود باخته ی قاجار.
داستان در زمان اواخر حکومت ناصرالدین شاه و اوایل دوران مظفرالدین شاه می گذرد. زمانی که انگلیسی ها به طمع کشف نفت در جنوب ایران، یعنی خوزستان سکنا گزیده اند و با سیاست معروف و قدیمی شان، یعنی «تفرقه بینداز و حکومت کن»، اهدافشان را پیش می برند.
«ایشان متاسفانه فارسی بلد نیستند.
سید محمد نیشخند زد.
از عجایب است، بالاخره یک انگلیسی دیدم که فارسی نمیداند.
ویلسون برای جونز ترجمه کرد.
از این که فارسی نمی دانی تعجب کرده.
جونز خندید و گفت:
به اش بگو من عاشق زبان فارسی هستم. فارسی شکر است و به محض بازگشت به لندن زبان شما را یاد خواهم گرفت.
سید محمد گفت:
به ایشان بفرمایید، نیازی نیست زحمت بکشند، همین تعداد از شما که فارسی بلدند برای همه ی ایران بلکه برای همه ی بلاد اسلامی کفایت می کنند.
ویلسون از پاسخ سید محمد کمی جا خورد.»
کرمیار، متولد سال 1338 است. وی مسئولیت های ادبی بسیاری را در کارنامه خود دارد. مسئولیت صفحه ادبی روزنامه ی اطلاعات و معاونت سردبیر نشریه سینمایی «مردم و سینما» وابسته به بنیاد سینمایی فارابی بخشی از این مسئولیت هاست.
کرمیار در این کتاب به خوبی و تا حد زیادی دخالت های منفعت طلبانه ی دولت بریتانیای کبیر را به تصویر می کشد. همچنین به خوبی و ظرافت نقش پررنگ و اساسی علمای دین در زندگی مردم را نمایش می دهد.
شاید بتوان گفت شخصیت های اصلی و در واقع قهرمان های داستان، بدران و سید محمد هستند.
بدران، جوانی دلیر، با سری نترس،مومن و میهن پرست است که از نفود انگلیسی ها جلوگیری می کند و مردم را از کار کردن برای اجنبی منصرف می کند.
سید محمد، نیز که پسر یکی از علمای بزرگ نجف به نام آیت الله یزدی است، هر از چند گاهی به پدر مراجعه می کند و با بیدارگری هایش در میان مردم، آن ها را از ستمی که انگلیسی ها بر آنان روا می دارند آگاه می کند. تاحدی که انگلیسی ها وی را شهید می کنند.
در مجموع اگر طالب دانستن درباره ی مرحله ای از تاریخ پر فراز نشیب ایران عزیز هستید، حتما این کتاب را بخوانید.
«دشت های سوزان» به قلم شیوا و روان صادق کرمیار، در انتشارات نیستان، در 362 صفحه و با قیمت 8500 تومان وارد بازار کتاب شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.