به گزارش خبرنگار مجلس «
خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی امروز در نشست روسای انجمنهای صنفی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای که در مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به فعالیتهای این آموزشگاهها اظهار داشت: حضور من در این نشست به این دلیل است که بگویم کار شما پایه کار برای توسعه کشور است و اگر نگاه کشور ما توسعه دقیق و بر اساس دانایی باشد، باید به آموزشهای فنی و حرفهای توجه خاصی کنند تا پایههای مهارت در کشور شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای شما از دو جهت دارای اهمیت است با اشاره به اهمیت اول گفت: اصولا سیاستهای کشور واگذاری بخشهای فعالیتها در دست مردم است که سیاستهای اصل 44 که بعدها به قانون تبدیل شد، شامل این موارد در بخشهای مختلف میشود که البته فراز و فرودهایی در تحقق آن وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش اعظمی از کار بر دوش آموزشگاههای فنی و حرفهای است، گفت: برخی از وزارتخانهها در پی بر عهدهگیری برخی آموزشگاهها هستند که این عملکرد مطابق با سیاستها نیست.
لاریجانی افزود: ما باید به بر عهدهگیری بخشی از کارها توسط مردم کمک کنیم و کسی نباید خود را جایگزین آموزشگاههای فنی و حرفهای کند.
وی افزود: بنابراین باید بر اساس اسناد و قوانین بر اجرای سیاستهای اصل 44، زمینههای گسترش آموزشگاههای فنی و حرفهای را فراهم کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت دوم فعالیتهای آموزشگاههای فنی و حرفهای گفت: در وضعیت فعلی با توجه به مختصات کشور هم باید علاوه بر کاهش بار مالی در امور جاری با واگذاری کار دستگاهها به مردم شرایط را پیش ببریم.
لاریجانی تاکید کرد: شرایط ما به صورتی است که باید در زمینه تولید ملی گام برداریم که این پیشرفت با رشد آموزشهای مهارتی تحقق مییابد.
وی ادامه داد: بنابراین در وضعیت فعلی باید به سمت تولید داخلی پیش رویم که هم این مسئله ضرورت دارد و هم چارهای غیر از این نوع عملکرد نداریم و باید دانست که اگر این روند به درستی رخ دهد، شرایط تنگنا به یک فرصت برای کشور تبدیل میشود.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه در شرایط فعلی باید اهتمام مضاعفی به آموزشهای فنی و حرفهای داشته باشیم، اظهار داشت: در آموزشهای فنی و حرفهای از نظر هرم نیروی انسانی دچار عدم توازن هستیم؛ قاعده این هرم باید نیروهای تکنسین باشند و در راس هم افراد دارای آموزشهای دانشگاهی با تعدادی کم حضور داشته باشند.
لاریجانی افزود: دانشگاههای مختلف حجم نیروی انسانی در کشور را بالا برده اند، به طوری که در کنکور کارشناسی ارشد افراد بسیاری شرکت کردند که مفید بودن این آموزشها باید هرم را حفظ کنیم؛ در غیر این صورت دچار عدم توازن میشویم.
وی تاکید کرد: کارها در صنعت قابل جایگزینی نیست؛ بنابراین به میزان تربیت مهندس باید تکنسین تربیت کنیم.