به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشضجو»، امیر خجسته در تشریح جلسه امروز کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور که با موضوع اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: شرایط احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، موضوع جلسات فشرده کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور بود. امروز نتیجه کارهای تخصصی کمیتههای کارشناسی که در مدت سه ماه و بالغ بر ۱۰۰ نفر ساعت وقت گذاشته شده است، به نتیجه رسیده است.
نماینده مردم همدان و فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس مجلس و نائب رئیس مجلس در جلسه امروز این کمیسیون حضور داشتند، گفت: از ۹۴ ماده قانون انتخابات ریاست جمهوری، یازده ماده تغییر پیدا کرد که دو ماده مهم این قانون که در خصوص نحوه تشکیل هیاتهای اجرایی و همچنین شرایط انتخاب شوندگان است مورد بحث و بررسی و اصلاحات قرار گرفت.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با تاکید بر حفظ جایگاه قوه مجریه در مقام اجرا و شورای نگهبان در مقام نظارت افزود: در ماده ۳۱ قانون وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات تعیین شده و هیات اجرایی، متشکل از یازده نفر از معتمدین ملی در این موضوع حضور خواهند داشت که نحوه حضور آنان در هیات اجرایی مرکزی انتخابات، با معرفی وزیر کشور تایید و انجام خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه این هیات ۳ ماه قبل از انتخابات کار خود را آغاز میکند، افزود: نحوه تشکیل هیات به این شکل است که ۳۰ نفر از شخصیتهای مذهبی، سیاسی و ملی به دعوت وزیر کشور و با تایید دادستان کل کشور تعیین و این افراد از بین خود ۷ نفر را به عنوان عضو اصلی هیات اجرایی مرکزی و چهار نفر را به عنوان عضو علیالبدل انتخاب خواهند کرد تا در کنار وزرای کشور و اطلاعات و همچنین دادستان کل کشور و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ترکیب یازده نفره را تشکیل دهند.
خجسته با بیان اینکه کاندیداها باید حداقل حائز مدرک فوق لیسانس یا معادل حوزوی آن باشند،گفت: بر اساس این طرح حداقل سن نامزدها ۴۰ سال و حداکثر ۷۵ سال خواهد بود.
وی درباره شاخصهایی چون رجل مذهبی و سیاسی بودن گفت: برای احراز رجل مذهبی بودن، باید ۲۵ نفر از اعضای ادوار مجلس خبرگان رهبری و برای احراز شرط رجل سیاسی بودن باید ۱۰۰ نفر از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی نسبت به تایید این اشخاص اقدام کنند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: تعریف مدیر و مدبّر بودن نیز در قانون انتخابات ریاستجمهوری اصلاح شد که بر این اساس مقرر شد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یا باید ۸ سال سابقه نمایندگی مجلس داشته باشد یا وزیر یا معاون رئیسجمهور یا همتراز آنها در سمتهای اجرایی مانند فرماندهان نیروهای مسلح باشد؛ به شرطی که ۱۰۰ نفر از مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مدیر و مدبّر بودن فرد را تأیید کنند.