جشنواره ملی «ایدههای کارآفرینی و فرصتهای جدید کسب و کار در سطح کشور» روز گذشته به همت جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، غلامرضا دیزج نژاد، معاون برنامه ریزی استانداری آذربایجان غربی روز گذشته در جشنواره ملی «ایدههای کارآفرینی و فرصتهای جدید کسب و کار در سطح کشور» که در ارومیه برگزار شد، تصریح کرد: ایده پردازانی که ایده های آنها به عنوان برتر شناخته شده است باید اصرار به عملی و کاربردی کردن ایده هایشان داشته باشند، سبک کار ما در ایران پیگیری است و کارآفرین باید نسبت به عملیاتی شدن ایده های خود مصر باشد.
وی با اشاره به اینکه سیاست، اقتصاد و فرهنگ سه ضلع توسعه یافتگی هر کشوری را شامل می شود، افزود: تولید، اثرگذارترین مولفه این ارکان است؛ چراکه اگر به درستی در این زمینه اقدام کنیم اثرگذاری مطلوب آن را در جامعه شاهد خواهیم بود.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه مصرف، جهت و سمت و سوی تولید و سرمایه گذاری را تعیین می کند، تصریح کرد: این نیازهای بشر است که اشتغال های جدیدی را به وجود می آورد و در این میان ایده پردازان و آینده پژوهان با آینده نگری خود نیازهای ما را شناسایی و برای رفع آنها اقدام به ارائه ایده هایی نو می کنند.
دیزج نژاد در ادامه با اشاره به تحریم ایران از سوی کشورهای غرب بیان کرد: شرایط تحریم به نفع ماست و ما را مجاب به رفتن به سمت میانبرها در رسیدن به پیشرفت کرده است و این، سرعت توسعه کشور را تسریع می بخشد.
ولی عاقلی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه کارآفرینی می تواند ما را به شعارهای ابتدای انقلاب بازگرداند، افزود: مسیر آزادی از استقلال می گذرد و راه استقلال نیز از توسعه کار و تکنولوژی عبور می کند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ملی ایده های کارآفرینی و فرصت های جدید کسب و کار بیان کرد: مقام معظم رهبری برای نامگذاری سال های دهه 70 عمدتا فرهنگ سازی در خصوص مسائل اقتصادی را مد نظر داشتند و در دهه 80 نیز این نامگذاری ها بیشتر پیش زمینه اقتصادی به خود گرفت که این حاکی از اهمیت مباحث و مسائل اقتصادی برای نظام جمهوری اسلامی است.
عاقلی با بیان اینکه اگر کشور می خواهد در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد باید چرخه توسعه خود را که از تولید علم، اکتشاف و نوآوری به وجود می آید را تسریع بخشد، خاطرنشان کرد: ما نیاز داریم که در کشور به سمت ایده پروری و شناسایی راههای میانبر برای رسیدن به چرخه تولید مناسب حرکت کنیم. متاسفانه ما در ارائه مقالات ISI نسبت به کشورهای توسعه یافته نقطه ضعف داریم و این کارآفرین ها هستند که می توانند این نقیصه را برطرف کرده و به تولید علم در کشور سرعت ببخشند.
سلیمانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه قطع یقین جهاد دانشگاهی به عنوان یادگار امام(ره)، محلی برای تجاری سازی علم است، خاطرنشان کرد: مشکلی که امروز در جامعه ما وجود دارد این است که دانشجویان ما پس از اتمام تحصیلات خود، قادر به عملیاتی کردن دانش آموخته خود نیست؛ اما امروز شاهد هستیم جهاد دانشگاهی در این راستا پیش گام شده و عملکرد خوبی برای کاربردی کردن آموزش ها داشته است.
وی با اشاره به اینکه امروز کشوری می تواند خود را مستقل و آزاد قلمداد کند که در تولید علم حرف اول را بزند، گفت: ملت ایران این توانایی را دارد که به این نقطه برسد و اگر بستر فراهم شود، حرکت روی آن چندان سخت نخواهد بود.
امین رستم زاده، رئیس جشنواره ملی ایده های کارآفرینی و فرصت های جدید کسب و کار گفت: در این همایش ملی که در دو بخش ایده و مقاله در محورهای اعلامی با هدف بستر سازی و ایجاد فضای مستعد جهت شناسایی و هدایت ایده های شغلی کار آفرینانه در جهت راه اندازی کسب و کار جدید، تعریف نشده و ناشناخته و پنهان و تشکیل بانک اطلاعاتی ایده های شغلی کار آفرینانه برگزار شد پژوهشگران و صاحبنظران و علاقه مندان از سراسر کشور آثار خود را به این همایش ارسال کنند.
وی با اشاره به اینکه توسعه و نهادینه کردن فرهنگ کارآفرینی در تمامی بخش های مختلف یک جامعه باعث طراوت و شادابی، نشاط، پویایی در جسم و روح انسانها و فضای اندیشیدن آنها و نیز در خود جامعه و نهادینه شدن مفهوم واقعی انسانیت در جامعه و زمینه ای برای رسیدن به سعادت، تعالی و معرفت به نعمت ها، برکات و صفات خداوندی می شود، افزود: زمینه سازی جهت تدوین استراتژی و سیاستگذاری و تعریف برنامه های علمی و عملی در راستای بسترسازی و تقویت روحیه و رفتار ایده آفرینی و کارآفرینی و بستر سازی در جهت عطر آگین شدن روح و فضای جامعه در این امر، از جمله موارد مدنظر برگزاری این جشنواره بود.
رستم زاده، محورهای بخش ایده جشنواره را کسب و کار دانشجویی، کسب و کار جوانان و دانش آموزی، کسب و کار بانوان، کسب و کار روستایی و عشایری، کسب و کار شرکتی و کسب وکار سازمانی عنوان کرد.
رئیس جشنواره ملی ایده های کارآفرینی و فرصت های جدید کسب و کار با تاکید بر اهمیت نگرش بین رشته ای در تعریف مشاغل جدید و نهادینه کردن اینچنین تفکری در مراکز آموزش عالی و جامعه به عنوان یکی از مولفه های افزایش ایده های کارآفرینانه جدید تصریح کرد: ترغیب و ایجاد انگیزه و نگرش کاربردی و کارآفرینانه در دانشجویان و دانشگاهیان نسبت به رشته های تحصیلی و تعریف شغل های جدید و ناشناخته با رویکرد نگرش بین رشته ای و چند رشته ای به این موضوع از اهداف مهم این جشنواره است.
وی جهاد در عرصه مدیریت توسعه کارآفرینی در جامعه و بهره مندی اثرگذار از این مقوله را مستلزم نگرش فرهنگی به این موضوع حیاتی ذکر کرد و افزود: رویکرد اولویت دار فرهنگ محورانه به مبحث کارآفرینی باعث ارتقای اثرگذاری ابزارهای آموزشی و پژوهشی و ترویجی در این موضوع خواهد شد؛ در غیر اینصورت اقدامات صورت گرفته ابتر خواهد ماند و یکی از اهداف این همایش بسترسازی برای فرهنگ سازی و نهادینه شدن مولفه های مورد نیاز و ضروری برای کارآفرینی در افراد جامعه و حساسیت به آن بود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: کارآفرینی بهترین عامل محرکه تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ چرا که خصیصه های کارآفرینی با اقتصاد مقاومتی قرابت بسیار زیادی دارد و این موضوع تعامل و ارتباط بسیار بالایی با هم داشته و مکمل و متمم همدیگر هستند.
رستم زاده در پایان خاطرنشان کرد: بیش از 550 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد 500 اثر در بخش ایده های کسب و کار و کارآفرینی و 50 مقاله نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که بعد از ارزیابی چهار مرحله ای هیئت داوران ملی و استانی 13 ایده به صورت منتخب برگزیده شدند.
در پایان عابدی یکی از منتخبان بخش ایده جشنواره به ارائه تفصیلی ایده شغلی خود پرداخت و در این جشنواره مقالات علمی و پژوهشی منتخب نیز ارائه شد.