به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، استاد محمد کاظم نداف، از قاریان و داوران ممتاز استان قزوین که در این مسابقات نیز به عنوان داور بخش حفظ و قرائت حضور دارد؛ بیان داشت: در بخش حفظ رقابت های خوبی را شاهد بودیم و حافظانی داشتیم که حتی می توانند در مسابقات کشوری که توسط سازمان اوقاف برگزار می شود نیز شرکت کرده و موفق بشوند.
وی افزود: به طور کلی هر مسابقه قرآنی را می توان با بخش قرائت آن سنجید و قضاوت نهایی در خصوص سطح فنی شرکت کنندگان با برگزاری بخش قرائت مشخص شود اما در همین مدت در بخش حفظ نیز دانشجویانی حضور داشتند که از اجرای قوی برخوردار بودند و دانشجویی که به این زیبایی حفظ قرآن را ارائه دهد، برایم جالب بود، در جمع سطح کیفی و کمی مسابقات را خوب ارزیابی می کنم.
استاد قزوینی قرآن با اشاره به سابقه خوب قزوین در زمینه حضور در مسابقات قرآنی در کشور گفت: اولین دوره مسابقات کشوری قرآن که در سال 58 برگزار شد، بنده نیز موفق شدم در آن مسابقات حضور پیدا کنم و بلافاصله بعد از شش ماه نیز در مسابقات کشوری حاضر شدم و همین طور این حضور تداوم پیدا کرد و چون در آن مسابقات صاحب عنوان و امتیاز شدم بعد از مشهد و تهران که مدعی مسابقات قرآنی بودند؛ قزوین نیز از همان اوایل نامش به عنوان مدعی مطرح شد.
وی تصریح کرد: عملکرد مثبت تلاوت های قوی ای که قاریان قزوینی داشتند باعث شد که نام قزوین به عنوان یک شهر قرآنی در کشور مطرح شود و روی قزوین حساب ویژه ای بازکنند.
نداف در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری چنین مسابقاتی یادآور شد: هدف اصلی ارتقای سطح دانش قرآنی دانشجویان و استادان است و در جلساتی که با حضور داوران و مسئولان قرآنی در حاشیه این مسابقات در قالب کارگاه های آموزشی برگزار شد نسبت به اصلاح آیین نامه های مسابقات قرآنی بحث و تبادل نظر شد، مطمئناً شیوه ها و روش هایی که در این 30 سال گذشته در چنین مسابقاتی اعمال می شد؛ باید در حال حاضر تغییر کرده و اصلاح شود.
وی ادامه داد: دیگر نمی توان مانند دوره های قبل به یک فرد که دارای صدا و صوت خوبی است نمره داد و نفرات برتر را مشخص کرد چرا که این ظلمی است به کسانی که می خواهند یک گامی برای ارتقای سطح علمی خود در زمینه قرآن بردارند.
استاد برجسته قرآنی کشور بر لزوم برنامه ریزی کلان و استفاده از اندیشمندان و نخبه گان قرآنی در اصلاح ساختارهای مسابقات قرآن تاکید کرد و گفت: با استفاده از چهره های برجسته قرآنی، اصلاح ساختار و تغییرات لازم، می توان علاوه بر قرائت و حفظ زیبا ارائه محتوای بیشتر و غنی تری را در این گونه مسابقات شاهد بود.
وی سپس به اهمیت و نقش قرآن در زندگی افراد جامعه اشاره کرد و گفت: اگر کسانی که پرچم دار مسائل قرآنی هستند همچون قاریان، حافظان، مداحان، روحانیون و مسئولین شعارها و مفاهیم قرآنی را همچون راست گویی، امانت داری، صداقت و پاکی را اجرا کنند مطمئناً افراد جامعه با دیدن این رفتارها، تغییر می کنند و اثرات مثبتی را شاهد خواهیم بود، در غیر این صورت با شعار و تبلیغات مفاهیم قرآنی در جامعه نهادینه نخواهد شد.