به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالرحیم سعیدی راد، شاعر آیینی در آستانه برگزاری «نخستین کنگره شعر آیینی شفق» گفت: حوزه هنری یکی از ارگان های تاثیرگذار در همه شاخه های ادبیات در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و هست و می تواند به طور موثر در حوزه شعر مذهبی وارد شده و نتایج مطلوبی را بر جای بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه شعر آیینی باید متولی شایسته ای در کشور داشته باشد، اظهار کرد: شاعران آیینی در سراسر کشور به صورت ذوقی به فعالیت مشغولند و اگر حوزه هنری می خواهد متولی این شاخه از ادبیات باشد باید با توجه به تخصصی که اساتید و هنرمندان آن دارند به برگزاری کلاس ها و کارگاه های تخصصی شعر آیینی اهتمام کنند و هم از نظر محتوا و هم به جهت تکنیک عامل گسترش و تقویت این گونه ادبی شود.
سعیدی راد تشکیل و فعالیت انجمن های شعر آیینی را در ارتقاء این شعر بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: زمینه رشد شعر آیینی در سال های اخیر فراهم آمده است و شاهد رشد شعر مذهبی در کشور بوده ایم، اگر متولیان فرهنگی بستر مناسب را برای تشکیل و فعالیت انجمن های شعر آیینی در سراسر کشور مهیا سازند این رشد به مراتب بیشتر خواهد شد.
این شاعر دهه نود را دهه شعر آیینی خواند و گفت: در این دهه ظرفیت های زیادی در زمینه شعر آیینی کشف شده و علاقه مندان زیادی به این عرصه وارد شده اند.
وی ادامه داد: شاعران جوان عرصه شعر آیینی خیلی خوب کار می کنند و توانسته اند فضاها و لایه های جدید و عمیق تری را در این نوع شعر کشف و هویدا کنند.
سعیدی راد درخصوص آسیب شناسی شعر آیینی امروز اظهار کرد: آفت اصلی شعر آیینی که به طور کلی آفت کل ادبیات امروز ما ست، کم بودن مطالعه و تحقیق از سوی ادیبان و وجود نوعی سطحی نگری در آثار ادبی است.
وی توضیح داد: در شعر آیینی امروز شاهدیم که جوانان ما کمتر مطالعه می کنند و برای تولید و انتشار آثارشان تا حدی شتابزده عمل می کنند؛ برخی از شعرهایی که امروزه در این زمینه خلق می شود اگر چه به لحاظ زبانی زیبا ست اما در همان سطح متوقف می شوند، گویی که شاعران در سطح کلمات باقی مانده اند و مطالعه و جسارت پرداختن به ادبیات عمیق آیینی، عاشورایی، علوی، مهدوی و ... را ندارند.
این فعال در عرصه شعر آیینی با تاکید بر اینکه شاعران جوان همتی برای مطالعه ندارند، بیان کرد: خیلی خوب است که شعرهای زیادی درباره ائمه (ع) داشته باشیم اما چه بهتر که این شعرها با پشتوانه های عمیق معرفتی و دینی درباره شخصیت و نقش ائمه (ع) همراه باشد.
این شاعر آیینی برگزاری کنگره شعر آیینی شفق را حرکتی مثبت و ارزشمند دانست و گفت: مرحوم بهجتب شفق تلاش های بسیاری برای شعر آیینی کشورمان انجام داد و شخصیت تاثیرگذاری در این زمینه بود و خیلی خوب است که کنگره ای مربوط به شعر آیینی با نام این عالم و شاعر معاصر برگزار شود.
یادآور می شود، که نخستین کنگره شعر آیینی شفق به همت حوزه هنری 20 و 21 آذر ماه در تهران و قم برگزار می شود.