آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۹۰۱۳

استقرار موشک‌های پاتریوت ترکیه را دچار بحران می کند

استقرار موشک‌های پاتریوت در مرزهای ترکیه سبب اعتراضات در اقصی نقاط این کشور شده و دولتمردان ترکیه را با چالش‌های زیادی روبرو کرده است.
استقرار موشک‌های پاتریوت ترکیه را دچار بحران می کند

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از المنار، استقرار موشک‌های پاتریوت در مرزهای ترکیه سبب اعتراضات گسترده ای در اقصی نقاط این کشور شده و دولتمردان آن را با چالش های زیادی روبرو کرده است.

 

بسیاری از تحلیلگران مسائل ترکیه معتقدند که استقرار موشک های پاتریوت در خاک این کشور علناً ترکیه را به جنگ زمانبری وارد خواهد ساخت که زمان و هدف آن مشخص نخواهد بود و کم کم زمینه فروپاشی داخلی این کشور را فراهم می کند.

 

هزاران شهروند ترکیه با برپایی تظاهرات گسترده، نسبت به اقدام دولت این کشور در استقرار موشک‌های پاتریوت در مرزهای مشترک با سوریه اعتراض کردند.

 

تظاهرات مردم ترکیه نشان داد که دولت این کشور نتوانسته رضایت مردم را برای استقرار موشک های پاترویت که قرار است ناتو در مرزهای مشترک با سوریه مستقر کند، بدست آورد.

 

بسیاری از رهبران احزاب مخالف ترکیه معتقدند که سیاست دولت رجب طیب اردغان، ترکیه را گام به گام به سمت جنگ پیش می برد.

 

دولت ترکیه هدف استقرار این موشک‌ها را حمایت از شهروندان ترک در برابر خطر احتمالی موشک‌های سوریه اعلام کرده است.

 

این در حالی است که بسیاری از شهرهای ترکیه شاهد برپایی تظاهرات در اعتراض به استقرار این موشک‌ها بود.

 

درخواست ترکیه از ناتو جهت استقرار موشک های پاتریوت باعث ایجاد نگرانی و مخالفت از سوی کشورهایی نظیر روسیه شده است.

 

ترکیه که پیش از این طرح هایی از جمله حمله نظامی به سوریه با کمک ناتو را در سر می پروراند، اکنون به اتخاذ تصمیماتی جدید روی آورده است.

 

باید دید که آیا سیاست های ترکیه و ناتو در این زمینه با وجود مخالفت های شدید روسیه می تواند به مرحله اجرا درآید یا خیر؟

 

ترکیه و کشورهای ناتو از آغاز تحولات سوریه، تلاش بسیاری انجام داده اند تا به هر طریق ممکن دولت اسد را از کار برکنار کنند، اما در مقابل روسیه با اعلام اینکه بحران سوریه باید از طریق مسالمت آمیز حل شود، مانع از به سرانجام رسیدن تلاش های غربی ها شده است.

 

با وجود درگیری‌های داخلی، سلاح‌های شیمیایی سوریه، موشک‌های پاتریوت در مرزهای ترکیه و سوریه و موشک‌های اسکندر که گفته می‌شود، از سوی روس‌ها به دولت سوریه تحویل داده شده، چه آینده‌ای در انتظار سوریه است؟

 

سایت اسرائیلی دبکا نیز خبر داده است که افزون بر موشک‌های پاتریوت مستقر در خشکی و در مرز ترکیه و سوریه، آمریکا با به‌کارگیری کشتی‌های خود، سیستم‌های ضد موشک متفاوتی را نیز در آب‌های دریای مدیترانه و در پیرامون سوریه آماده می‌کند.

 

مشخصات موشک پاتریوت

 

پاتریوت موشک زمین به هوا است که از آن به عنوان موشک ضد بالستیک که موشک رهگیر موشک پرتاب شده می باشد، استفاده می‌شود.

 

این، یک سیستم دفاع هوایی موشکی هدایت شونده ‌است که توانایی مقابله با موشک‌های بالستیک تاکتیکی، موشک‌های کروز و هواپیماهای پیشرفته (به طور پایه پرنده‌های هوا_تنفس) را در تمامی شرایط آب و هوایی و در هر ارتفاعی دارد.

 

ویژگی های کلیدی سیستم پاتریوت رادار مرکب چندکاره، هدایت تعقیب از طریق موشک و نرم افزار مدرن و همچنین عملکرد خودکار گسترده ‌است.

 

پاتریوت (ام‌آی‌ام-104) توسط کمپانی ریتیون در ماساچوسف و شعبه موشک‌ها و کنترل آتش کمپانی (لاکهید مارتین) در فلوریدا ساخته شده‌است؛ علاوه بر ایالات متحده، کشورهای آلمان، یونان، اسرائیل، ژاپن، کویت، هلند، عربستان سعودی و تایوان نیز مجهز به این موشک هستند و مصر نیز به تازگی صاحب این سیستم دفاع موشکی توانمند شده‌ است.

 

سیستم دفاع موشکی پاتریوت به طور گسترده در عملیات اخیر تهاجم به عراق شرکت داشته و با استقرار در کویت موفق به از بین بردن تعدادی از موشک‌های عراقی شلیک شده به کویت شده است.

 

لازم به ذکر است، در عملیات مذکور از نسل جدید این سیستم یعنی PAC-3 و موشک‌های باهدایت پیشرفته تر استفاده شده بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار