طاهرپور گفت: قانون تغییر جنسیت در مترقی ترین حالت خود در ایران وجود دارد این نکته مهم است که در ایران میگویند حقوق بشر رعایت نمیشود اما بهترین قانون برای دو جنسیتیها وجود دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر امروز فیلم «آیینههای روبهرو» با موضوع «transsexual» پس از اکران فیلم و سخنرانی دکتر بشارت نشست پرسش و پاسخ با عوامل فیلم برگزار شد.
در ابتدا طاهرپور تهیه کننده این فیلم گفت: «آیینهای روبهرو» از دو منظر قابل بررسی است یکی منظر خود فیلم و قصهگویی آن است منظر دیگر این است که برای اولین بار یک نقش مهم در مورد ترنس پرداخته شد.
وی با اشاره به قانون تغییر جنسیت در ایران گفت: قانون تغییر جنسیت در مترقی ترین حالت خود در ایران وجود دارد این نکته مهم است که در ایران میگویند حقوق بشر رعایت نمیشود اما بهترین قانون برای دو جنسیتیها وجود دارد.
تهیه کننده فیلم «آیینهای روبهرو» در بخش دیگری از صحبتهایش ادامه داد: به نظر من تمام زنان ایرانی زمانی که به بحران می رسند با غریضه عاطفی قهرمانانه مسئله را حل میکنند.
طاهرپور در ادامه تصریح کرد: من منتظر نبودم که جامعه مذهبی اینقدر خوب با این فیلم برخورد کند در قم و در جمع روحانیون این فیلم را نگاه کردیم آنها نیز استقبال خوبی کردند. جالب است که مذهبیون از این فیلم دفاع می کنند که هیچ گاه تصور نمیکردم.
تهیه کننده «آیینههای روبهرو» به بازنمایی زنان مذهبی در فیلم و سریالهای ایران اشاره کرد و گفت: ما امروز در کمتر فیلم و سریالی زن مذهبی را میبینیم که دوست داشتنی باشد اما زنی که در این فیلم حضور داشت بسیار دوست داشتنی بود من حتی در خارج از ایران نیز مشاهده کردهام شخصیت زن مذهبی این فیلم تبدیل به اسطوره شد.
پس از وی آذربایجانی به سوالات مخاطبان پاسخ گفت و به انگیزه ساخت این فیلم چنین اشاره کرد و گفت: انگیزه اصلی من به خاطرات دوران نوجوانی برمیگردد، من در آن زمان این شانس را داشتم که همسایهای داشته باشم که ترنس بود و مشکلات وی را مشاهده کردم. هنوز هم فکر میکنم بهترین و شریفترین دوست من همان فرد بود پس از وی مدت ها به این فکر میکردم که این افراد برای زندگی بهتر باید با تمام گذشته خود خداحافظی کنند و به نظرم این اتفاق بسیار ترسناک است.
وی ادامه داد: فکر نمیکردم در ایران با این موضوع بتوانم فیلم بسازم تا با خانم طاهر پور آشنا شدم اگر خانم طاهرپور حمایت نمیکردند من قدرت ساخت این فیلم را نداشتم.
کارگردان «آیینههای روبهرو» در ادامه گفت: این فیلم تمام مسائل مربوط به ترنسها نبود، این فیلم قدم اول بود در قدم اول برای آنکه مخاطب را با این موضوع آشنا کنیم و آشتی دهیم این فیلم را ساختیم ما خودمان نیز قبول داریم که مسائل مربوط به بعداز عمل تغییر جنسیت بسیار سختتر است ولی در این مجال که نمیشد به تمام موضوعات پرداخت.
پس از خانم آذربایجانی، ایرانی بازیگر نقش اول این فیلم به تجربه بازی در این فیلم اشاره کرد و گفت: الان که فیلم ساخته شده عکسالعملهای مردم برایم جالب بود از طرفی وقتی با ترنسها این فیلم را دیدم احساس رضایت آنان برایم افتخارآمیز بود مردم با این فیلم میتوانند احساس بهتری نسبت به اینگونه افراد داشته باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرد: من قبلا اطلاعات کافی از ترانسها نداشتم برای رسیدن به این نقش سخت لازم بود با چنین افرادی گفتوگو کنم همچنین سعی کردم برای این نقش از شخصیت خودم فاصله بگیرم.
شاکری دیگر بازیگر این فیلم که مردم او را بیشتر با نقش قدیمی گلنار میشناسند گفت: من از ابتدا به عنوان بازیگر در این فیلم حضور پیدا نکردم اما بعدا که زندان رفتیم تا لوکشین آنجا را بررسی کنیم خانم آذربایجانی مدام به من نگاه میکرد و متوجه شد من برای نقش رعنا مناسب هستم.
وی ادامه داد: من قبل از ساخت فیلم و برای این فیلم با ترنسها ارتباط خوبی برقرار کردم پس از آن بود که نقش مقابل رعنا که یک فرد ترنس بود من را به بازدید نقش این بازیگر مذهبی یعنی رعنا کشاند.
در ادامه این نشست دکتر خطیبی مشاور پزشکی این فیلم صحبت کرد وی در خصوص این مطلب که آیا این فیلم توانسته بازنمایی خوبی از مشکلات دوجنسیتیها و خانوادهایشان ارائه دهد یا نه گفت: بهترین افرادی که میتوانند داوری کنند خود کسانی هستند که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند زمانی که با آنها این فیلم را دیدم احساس کردم که آنها از این فیلم راضی هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: این فیلم دو لایه دارد یک لایه همانی است که یک زن میخواهد تغییر جنسیت دهد ولی لایه دوم مربوط به همه ماست همه ما درگیر تغییر هستیم تغییرهای که با فشارهای اجتماعی روبه رو میشود این فیلم قصه تغییر است و قصه فشارهای اجتماعی در مقابل تغییر است.
لازم به ذکر است؛ فیلم «آیینههای روبهرو» با موضوع دو جنسیتی ها و مشکلاتشان در ایران، روزهای پایانی اکران خود را در سینماها تجربه میکند. فیلمی که به موضوعی جنجالی و اپوزوسیون پسند به خوبی پرداخته است که با ماجراهای دنبالهدار فیلم ضد ایرانی «یک خانوادهی محترم» و نیز اعتراضات به اکران فیلم خیانتزدهی «من مادر هستم» به کارگردانی «فریدون جیرانی»، خیلی فرصت نقد و بررسی در رسانهها را نیافته است.