به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کامران باقری لنکرانی، رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز در نشست خبری در دفتر مرکز تحقیقات شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: همایش بزرگداشت آثار و احوال حکیم قطب الدین شیرازی 29 و 30 آذرماه جاری به مدت دور روز با پیام رهبر معظم انقلاب و قرائت تصویری پیام آیت الله جوادی آملی و با حضور ولایتی و حدادعادل در مرکز اسناد ملی فارس برگزار خواهد شد.
وی افزود: این همایش را مرکز شورای تحقیقات و سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری نهادهایی همچون چهار فرهنگستان کشور و مؤسسات علمی- فرهنگی کشور برگزار می کنند.
رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سخنرانانی از هشت کشور دنیا در این همایش به بررسی ابعاد شخصیتی قطب الدین می پردازند، بیان داشت: محققان علاقمند به آثار قطب الدین شیرازی از کشورهای تونس، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان و عراق در این همایش حضور خواهند داشت.
لنکرانی ادامه داد: مقالات متعددی در این همایش از جنبه های مختلف به بررسی شخصیت این حکیم می پردازند.
وی با اشاره به اینکه کتابی دست نوشته حکیم قطب الدین شیرازی در کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی وجود دارد که تا کنون چاپ نشده، گفت: برای اولین بار این دست نوشته در این همایش رونمایی خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در این همایش 48 پوستر از تحقیقاتی که در خصوص قطب الدین صورت گرفته و همچنین مباحث مرتبط با طب سنتی و فلسفه سنتی ارائه خواهد شد.
لنکرانی با اشاره به اینکه این همایش با حدود 30 سخنرانی در سالن اصلی و 24 سخنرانی در سالن فرعی همراه خواهد بود، تصریح کرد: در حاشیه برگزاری این همایش کارگاه آموزش طب سنتی برگزار می شود.
وی مهم ترین افتخار این همایش را افتتاح آن با پیام رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: پیام رهبر معظم انقلاب در ابتدای این همایش قرائت خواهد شد و آیت الله جوادی آملی به صورت تصویری پیام خود را قرائت خواهند کرد.
رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه قطب الدین به جنبه های گوناگونی از جمله اخلاق و تربیت پزشکی توجه ویژه ای داشته، تصریح کرد: یکی از معضلات امروز ما، نگاه تک بعدی است که برزگداشت چنین شخصیت هایی مانند قطب الدین به ما فرصت می دهد بحث های بین رشته ای و استحکام علوم مختلف و حکمت اشراقی را شاهد باشیم.
لنکرانی یکی از نکاتی که نشان دهنده عظمت قطب الدین می باشد را توجه بزرگان کشور به خصوص اساتید فلسفه دانست و ابراز امیدواری کرد: ابن همایش مورد استقبال اهل علم، فضل و نخبگان قرار گیرد.
وی، غلامعلی حدادعادل در افتتاحیه و علی اکبر ولایتی در اختتامیه این همایش را از سخنرانان کلیدی این همایش ذکر کرد و گفت: علی معلم، رئیس فرهنگستان علوم و آیت الله احمد بهشتی از دیگر سخنرانان اصلی این همایش هستند.
رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: توصیه نامه قطب الدین شیرازی به اطبا در این همایش رونمایی می شود که توسط جمعی از دانشجویان دوره تخصصی طب سنتی و اخلاق دانشگاه علوم پزشکی جمع آوری شده و تا کنون این توصیه نامه در تیراژ وسیع به چاپ نرسیده بود که با عنوان وصایای طبی قطب الدین و به عربی آداب الطبابه در این همایش رونمایی می شود.
لنکرانی با اشاره به اینکه قطب الدین شیرازی نقش مهمی در پیشرفت علوم در سطح جهان دارد و کل جهان به دلیل اتصال در علوم به آن حکیم مدیون می باشند، گفت: به مناسبت این همایش مصاحبه های زیادی با اساتید به نام فلسفه در کشور صورت گرفته است از جمله دینانی و مهدی محقق زاده یکی از کسانی که شرح خود نگاشت قطب الدین را برای اولین بار ترویج کرده و جایگاه ویژه ای در معرفی قطب الدین دارد.
وی گفت: به مناسبت این همایش یادنامه ای برای 800 امین سال تولد قطب الدین چاپ خواهد شد که چاپ آن یک مستند مهمی در شناساندن این حکیم فرزانه است.
رئیس مرکز تحقیقات و شورای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: به بهانه این همایش همکاری های گسترده ای با کشورهایی از جمله، تونس، سودان، ازبکستان، ترکیه، تاجیکستان و مصر در زمینه آثار و احوال قطب الدین فراهم می شود که امیدورایم به نتیجه های خوبی دست یابیم.