به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن ابوترابی فرد در نخستین همایش «نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری» که امروز در مجلس قدیم در حال برگزاری است، بیان داشت: با توجه به نقش علم و دانش در پیشرفت انسان، یکی از مقولاتی که کمترین تردیدی در نقش و کارایی محوری آن در توسعه و پیشرفت انسان و جوامع بشری وجود ندارد، نقش علم و دانش در رسیدن به کمالات فردی و اجتماعی است که این مقوله در سیره اولیاء دین و آمیزههای قرآن و عترت به طور جدی مورد تأکید واقع میشود.
وی با بیان اینکه ما یک تکلیف بیشتر نداریم، افزود: تکلیف ما اتخاذ تصمیم مبتنی بر علم و عمل کردن بر اساس آن است که فردی که این روند را در پیش میگیرد به مقصد میرسد و اگر راه را نیابد، جاهل قاصر است، نه مقصر.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در نگاه دینی و نگاه مبتنی بر اصول و استدلال، علم را از دو راه به دست میآوریم، از مسیر برهان مستحکم عقلی و نقل معتبر که پشتوانه قرآنی دارد و پژوهش یعنی استفاده از تمام ظرفیت در مسیر علم و رسیدن به معرفت، در ادامه خداوند تهدید میکند که اگر حرکت و تصمیم تو مبتنی بر علم نبود، فردا مورد سوال واقع میشوی.
؟؟؟؟؟؟؟؟ابوترابی فرد گفت: اگر کمی به این مبانی توجه کنیم، ارتباط مستحکم و ناگستسنی حوزه تقنی (قوه مقننه) و مرکز پژوهشها برقرار خواهد شد و در این راستا تصمیمی نمیگیریم، مگر آنکه اظهارنظر مبتنی بر نگاه کارشناسی مرکز پژوهشها را در کنارش داشته باشیم، در غیر این صورت نمیتوانیم پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه به دلایل قطعی، عقلی و نقلی اگر در این راه گام بر نداریم قطعاً به مقصد نمیرسیم، بیان داشت: بنا به روایاتی از امام رضا(ع) کسی که بدون بصیرت تصمیم بگیرد، مانند کسی است که در مسیر حرکت نمیکند و هر مقدار سرعت بیشتر باشد، فاصله با مقصد نیز بیشتر میشود که ما در بسیاری از حوزهها بخصوص حوزه اقتصادی به این صورت عمل میکنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بسیاری از تنگناهای اقتصادی ما ناشی از عدم تصمیم گیری بر اساس اصول قطعی علمی مسلم است.
ابوترابی فرد افزود: بودجهریزی عملیاتی یک سخن علمی است که در زندگی روزمره بدین صورت عمل میکنیم؛ یعنی هر دستگاهی اگر بودجهای میخواهد، ابتدا باید آن را بیان کند.
وی با بیان اینکه با رودربایستی نمیتوان کشور را اداره کرد، ادامه داد: مرکز پژوهشها باید بررسیهای خود را انجام دهد و برای مثال بگوید که 17 هزار میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش با توجه به خدمتی که ارائه میکند، توزیع شود، آیا این خدمت را با کیفیت بهتر میتوان ارائه کرد یا نمیشود، اگر ما اینگونه عمل میکردیم، امروز با رشد نقدینگی بیحساب و کسری بودجه قابل توجه روبرو نبودیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهداشت و درمان امری ضروری است، اما حفظ وزارت بهداشت و درمان ضروری نیست، گفت: آموزش بهداشت و درمان امری ضروری است و ما به آن احتیاج داریم؛ این نهاد اگر رسالت خود را با کمترین هزینه و بهترین کیفیت ارائه کند، باید با تمام وجود در خدمتش باشیم.
وی تأکید کرد: از بُن دندان معتقدم که تحریم فرصت طلایی را برای مدیریت درست منابع مالی برای ملت ایران خلق کرده است که این راه نجات ماست؛ یعنی در این راستا مرکز پژوهشها باید بر کارآیی و کیفیت خود بیفزاید و ما نیز بعنوان یک نیروی بهرهبردار از این مرکز و از همه ظرفیتهای خود استفاده کنیم.
ابوترابی فرد با بیان روایتی از پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه «علم گنجینهای است که کلید آن پرسش است»، گفت: سوال درست بیان کننده اوج عقلانیت و مسئله شناسی است و سؤال ما، مرکز پژوهشها را به یک نهاد مقتدر و توانمند تبدیل میکند؛ بنابراین هر چه ارتباط بین مجلس، کمیسیونها و مرکز پژوهشها قویتر باشد، بستر این سؤالات مقتدرتر میشود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امیدوارم خط مشی پژوهش راه را برای رشد و توسعه کشور و پژوهش گذاران هموار کند و ما هم افتخار استفاده از این پژوهشها را داشته باشیم تا با اتخاذ تصمیمات راهگشا، مسائل اصلی کشور را حل کنیم.