علی خلفی نژاد در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، در حاشیه سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به این استان، تصریح کرد: امروز دغدغه اصلی مسئولان بنیاد ملی نخبگان باید به وجود آوردن یک نظام جامع نخبگان در سطح کشور مبنی بر منویات رهبر معظم انقلاب باشد.
وی تصریح کرد: امروز در جامعه علمی کشور همواره خلا یک مکانیزم پویا در تربیت شهید بهشتی ها، شهید مفتح ها و مرحوم دکتر علی اکبر حسینی ها که از علمای بزرگ دینی و دانشگاهی بوده اند، بیش از پیش احساس می شود.
استاد دانشگاه شیراز بیان داشت: امروز یکی از رسالت های بنیاد نخبگان باید احیای این سنت حسنه اسلامی باشد که به طور مکرر در قرآن، عترت و سنت به آن اشاره شده و باید با برقراری پیوند بین دین و علم، نخبگان متعهد، متفکر، معتقد و پایبند به ارزش های انقلاب اسلامی و انقلابی به جامعه تحویل دهیم.
خلفی نژاد با تجلیل از فعالیت های صورت گرفته در بنیاد نوپای ملی نخبگان خاطرنشان کرد: با وجود تلاش های شبانه روزی بنیاد ملی نخبگان در جهت جذب و شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر، هنوز مدیریت تحولات کشور به دست جامعه نخبگان سپرده نشده و به عبارتی تاکنون مطالبات جامعه از نخبگان مطرح نشده است.
وی ادامه داد: هر چند تلاش های بنیاد در راستای حمایت از اختراعات، طرح های دانش بنیان و تجاری سازی یافته های علمی بی دریغ و پرسرعت بوده، اما تبدیل یافته های علمی به ثروت هنوز اسیر سخت گیری های اداری است و این موضوع باعث دلسردی جوانان شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس با اشاره به وجود علما، پزشکان، منجمان و ریاضی دانان بزرگ در تاریخ ما که صاحبان دین و متفکران دینی بوده اند، گفت: با توطئه های استکبار و از قرن 19، این پیوند به یکباره گسست و تئوری علم بدون دین و دین بدون علم مطرح شد، در این میان دانشگاه ها به دست کسانی افتاد که از دین بهره ای نبردند و راه علوم تجربی به روی حوزه های علمیه بسته شد.
خلفی نژاد بیان داشت: بنیاد ملی نخبگان باید در ادامه راه برنامه هایی برای بهره برداری از دستاوردها، خدمات و خلاقیت نخبگان جهت بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و صنعتی کشور ارائه دهد.
وی افزود: هر چند در این راه قدم های مثبت و ارزشمندی از جمله ابلاغ آئین نامه اشتغال نخبگان در شرکت های دانش بنیان، جایزه پسا دکتری و موارد دیگر برداشته شده، اما به طور قطع کافی نبوده و باید این آئین نامه به یک برنامه هدفمند و دقیق تر تبدیل شود.
رئیس بنیاد نخبگان فارس تصریح کرد: این بنیاد می تواند بهترین خواستگاه برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی و به حرکت درآوردن موتور پویای نخبگان باشد تا دستاوردهای ارزشمندی را برای کشور به ارمغان آورند.
خلفی نژاد خاطرنشان کرد: بنیاد نخبگان فارس از غافله بنیاد ملی نخبگان عقب نبوده و تاکنون توانسته با جذب، شناسایی و حمایت بیش از 1000 نخبه و استعدادهای برتر گام های موثری را در تجاری سازی دستاوردهای آنان، تدوین و اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و توانمندسازی ویژه نخبگان و ایجاد تعامل سازنده با دستگاه های مختلف استان برداشته و در کشور پیشرو باشد.
وی یادآور شد: نباید فراموش کرد که رهبر معظم انقلاب در جمع نخبگان فرمودند خسته شدن در طول راه نباید ما را از رسیدن به قله مایوس کند و پیچ و خم راه نباید باعث شک و تردید در درستی راهمان باشد.