کد خبر:۲۲۱۳۹۴
به بهانه 9 دی؛

20 کتابی که بصیرت را افزایش می‌دهد

فتنه 88 فتنه‌ای نبود که یک روزه، یک ماهه، یک ساله به وجود آمده باشد. مدت‌ها قبل برایش برنامه داشته‌اند. بنابراین خواندن پیرامون این فتنه بصیرتتان ...
20 کتابی که بصیرت را افزایش می‌دهد

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مقام معظم رهبری: واقعا خدا می‌داند من وقتی یادم می‌آید که مردم ما مطالعه کردن را بلد نیستند به قلب من فشار می‌آید؟ 

 

اگر می‌خواهی عمارِ رهبری باشی، اگر می‌خواهی در مقابل فتنه‌ها کم نیاوری، اگر می‌خواهی در گرد و غبار فتنه راه را گم نکنی، باید بصیر باشی! باید بدانی چه خبر است؟ باید بدانی چه شد که یاران رسول الله شدند دشمنان امیر المومنین! باید بدانی انحرافات از کجا نشات گرفت! دانستن ابتدا عمل کردن است. می‌توان با کتاب به این بایدها رسید؛ کتاب راه را نشان می‌دهد. حال رفتن با خودت...


فتنه 88 فتنه‌ای نبود که یک روزه، یک ماهه، یک ساله به وجود آمده باشد. مدت‌ها قبل برایش برنامه داشته‌اند. بنابراین خواندن پیرامون این فتنه و دلایل به‌وجود آمدن آن، نگاهی کوتاه و گذرا به تاریخ را می‌طلبد. از حکومت امیر المومنین(علیه السلام) گرفته تا همین انقلاب اسلامی خودمان و بعد نیز حکومت جهانی امام عصر(عج الله)؛ کسی که می‌خواهد بصیر باشد باید این‌ها را بداند؛ دانستن شرط لازم بصیرت است. کتاب به ما می‌آموزد.  این کتاب‌ها طعم بصیرت دارند. بد نیست بدانید این کتاب‌ها بعد از بررسی بیش از 500 عنوان کتاب توسط سامانه کارشناسی مجمع ناشران انقلاب اسلامی انتخاب شده‌‌اند.

 

لیست کتاب‌های پیشنهادی پیرامون بسته بصیرت‌افزایی


سراب سیاست (زیر عنوان: واکاوی اندیشه و عملکرد سید محمد موسوی خوئینی‌ها)
محمدرضا امینی- پژوهشگر تاریخ معاصر
نشر اشراق حکت
فتنه‌گران، در جنگ نرم می‌کوشند با ابهام‌آفرینی، غبار تردید را در جامعه برپا کنند و مردم را به سوی بی‌طرفی سوق دهند، تا از این رهگذر حق‌مداران را منزوی سازند. در ماه‌های پس از آغاز فتنه، برخی رسانه‌ها ضمن اشاراتی، از سیدمحمد موسوی خوئینی‌ها با عنوان «مرد خاکستری» و «کسی که بیشتر فعالیت می‌کند ولی کمتر خود را نشان ‌می‌دهد» یاد می‌کردند. نقش او زمانی برجسته شد که اصلاح‌طلبان پس از نومیدی از برخی سران خود، رهبری او را پذیرفتند. با این همه، کمتر کسی او را می‌شناخت. سید محمد موسوی خوئینی‌ها فردی اثرگذار و موج آفرین است. با آنکه بسیاری تحلیلگران و رسانه‌ها او را از متهمان اصلی دو فتنه در دهه هفتاد و هشتاد می‌دانند. وی تاکنون با مهارت خود را از چشم پژوهشگران واقع بین و مستقل به دور نگه داشته است. کتاب حاضر روایتی مستند و شفاف از عملکرد و اندیشه او را عرضه می‌کند.

 

جریان شناسی سیاسی در ایران
علی دارابی- دکترای علوم سیاسی، معاونت سیما
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
شناخت صحیح مسائل سیاسی هر جامعه و تحلیل درست از وقایع بدون شناخت ماهیت جریان‌های فکری- سیاسی ناممکن است. بازشناسی جریان‌ها، مواضع و ویژگی‌های آن ها باعث برخورد آگاهانه، هوشیارانه و سنجیده‌تر در حال و آینده خواهد شد و کمک می‌کند تا راه طی شده و وضع موجود را به خوبی درک و افق روشنی از آینده را فرا روی خود دید. بی‌گمان آرایش کنونی نیروهای سیاسی در ایران، جناح‌ها، صف‌بندی‌ها و ائتلاف‌ها، ریشه در پیشینه جریان‌های سیاسی تاریخ معاصر دارد و بازشناسی صادقانه آنها بر بصیرت سیاسی ما می افزاید و این یکی از اهداف این کتاب می باشد.

 

اهتمام اصلی نویسنده آن است که اولاً بتواند در تبیین رخدادها و تحولات ایران معاصر بخصوص دوره جمهوری اسلامی سیری تکاملی را برای شناخت از جریانات سیاسی ارائه دهد؛ ثانیاً نشان دهد که بین نظام جمهوری اسلامی و تحولات آن با جریان سیاسی اسلام‌گرا ارتباط مستقیم وجود دارد. این کتاب که در برگیرنده جریان‌های سیاسی از 1320 ه.ش تا 1387 ه.ش است در نوع خود یکی از جدیدترین و جامع‌ترین آثار در حوزه جریان‌شناسی سیاسی در ایران بشمار می‌آید.

 

ارتش سری روشنفکران (زیر عنوان: نیمه پنهان روشنفکران)
پیام فضلی نژاد (دانش‌آموخته رشته حقوق قضایی، پژوهشگر «دفتر پژوهش‌های موسسه کیهان» و نویسنده روزنامه «کیهان» و کتاب شوالیه های ناتوی فرهنگی)
انتشارات کیهان
واکاوی اندیشه‌ها و یافتن ارتباطات پنهان و آشکار آنها با عوامل و کارگزاران صحنه سیاست، منجر به دریافت شناختی عمیق از وقایع و رویدادهای پیرامون می‌شود. «ارتش سری روشنفکران» براساس یک «متدولوژی تاریخ‌نگاری» تازه در زمینه «تاریخ‌ سری» و پیوند آن با «تاریخ اندیشه‌ها» نوشته شده و روایت ناگفته‌هایی از تاریخ سیاسی معاصر ایران و نیمه پنهان کارگزاران «فتنه سبز» و علوم انسانی سکولار است. این کتاب ضمن بازخوانی سیاست‌های سرمایه‌داری در دولت‌های سازندگی و اصلاحات، به نیمه پنهان زندگی و حرفه عوامل سرویس‌های جاسوسی غرب در حوزه علوم انسانی، مطبوعات، ترجمه، نشر و کتاب و ... می‌پردازد و کوشیده است تا به این موضوع از زاویه بحث‌هایی که رهبر معظم انقلاب پس از «فتنه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 1388» در حوزه «علوم انسانی غربی» ارائه دادند، وارد شود.


انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ (زیر عنوان: انقلاب اسلامی و بیداری ملت‌ها)
دکتر حسین کچویان(دکترای جامعه شناسی از دانشگاه منچستر انگلیس و دارای تحصیلات حوزوی تا مقطع دروس خارج)

سوره مهر
از آغاز نهضت مردم مسلمان منطقه از اواخر پاییز 1389 در تونس، به دلایل مختلفی سوال از هویت و ماهیت این نهضت‌ها، به موضوع مناقشات و مجادلات محافل رسانه‌ای، سیاسی و علمی بدل گردید. در این کتاب تلاش شده است به دو سوال محوری پاسخ داده شود. سوال اول ناظر به ماهیت و هویت این جنبش‌هاست و می‌پرسد که آیا آن‌ها جنبش‌هایی اسلامی هستند یا چنانچه فرضیات رقیب ادعا می‌کنند، ماهیت لیبرال دموکراتیک از نوع سکولار یا تجددی دارند؟ سوال دیگر دقیقا به فرضیه پایه‌ای این بررسی بر می‌گردد. چنان که با نگاهی تاریخی می‌پرسد که آیا جنبش‌های کنونی منطقه در پیوند با انقلاب اسلامی ایران قرار دارند و نتیجه موج حاصله از آن در جهان، به ویژه جهان اسلام می‌باشد؟

 

نقش آفرینان عصر تاریکی (زیر عنوان: تبارشناسی جریان‌های سیاسی از مشروطه تا انقلاب اسلامی)
مرتضی صفار هرندی (تحلیل‌گر ارشد در حوزه تاریخ و سیاست معاصر)
کیهان
بیشتر اجزای اصلی این نظام با تصمیم و رأی مردم در گزینش  صاحبان بینش‌ها و روش‌های مختلف شکل می‌گیرند. از طرفی از این واقعیت گریزی نیست که بالاخره هر مجموعه‌ای که از این پس هدایت و اجرای برنامه‌های کشور را عهده‌دار می‌شود بر یک پشتوانه اندیشه و تاریخی تکیه زده است. این کتاب در صدد است تا بسترهای شکل‌گیری گرایش‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی در مقاطع تاریخی مختلف کشورمان را روشن‌تر کند و همچنین می‌خواهد پندارها و رفتارهای گذشتگان را از خلال واقعیت‌های اجتماعی و بنیان‌های فکری زمانه آن‌ها ریشه‌یابی کند. بررسی تفکرات روشنفکران مهم در طول تاریخ کشورمان از دغدغه‌های اصلی مؤلف کتاب می‌باشد.

 

نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی (داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیّات، اخلاق و عقاید؛ ایشان به تعبیر مقام معظم رهبری «مطهری زمانه» هستند.)
موسسه امام خمینی رحمه الله علیه
پیچدگی مسئله ولایت فقیه از یک سو و اهمیت طرح آن در بین اقشارمختلف جامعه از سویی دیگر سبب می‌شود که نیاز بیان آن با تمام زوایا و نکات کلیدی به روشی فراگیر و منسجم بیش از پیش احساس شود. این اثر توانسته است نیاز مهم فوق را در بیانی شیوا و انسجامی ساده رفع نماید. تبیین مسائلی همچون سکولاریسم، دموکراسی و حاکمیت اسلامی این امر را به خوبی معلوم می‌سازد.

 

طوفان فتنه و کشتی بصیرت (زیر عنوان: در فتنه‌ها غرق نشویم)
آیت الله مصباح یزدی (داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیّات، اخلاق و عقاید؛ ایشان به تعبیر مقام معظم رهبری «مطهری زمانه» هستند.)
موسسه امام خمینی رحمه الله علیه
امیر المومنین علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «ان الفتن اذا اقبلت و اذا ادبرت نبهت....فتنه‌ها در آغاز پیدایش، شبهه و اشتباه پدید می‌آورند.» یعنی فتنه شفاف نیست و توأم با شبهه‌ها و ابهام‌هاست و مردم را به اشتباه می‌اندازد. فتنه خود را نشان نمی‌دهد. فتنه‌گران نیز دست خود را رو نمی‌کنند و نمی‌گویند که ما در پی فتنه‌گری هستیم. اکنون که آنان خود را معرفی نمی‌کنند و به طور معمول، فتنه با اشتباه، جهل، غفلت و تشابه پدید می‌آید، چه کنیم تا فتنه را بهتر بشناسیم و چگونگی فعالیت فتنه‌گران را بدانیم تا بتوانیم در مقابل آن‌ها موضع مناسب گرفته، وظیفه خود را درست انجام دهیم؟ به عبارت ساده، فتنه را چگونه بشناسیم؟ اگر فتنه شناخته شود؛ فتنه‌گر نیز شناخته می‌شود. این کتاب درصدد تبیین دقیق مفهوم فتنه در فرهنگ اسلامی و تحلیل فتنه‌های اجتماعی صدر اسلام است.

 

جریان شناسی فکری ایران معاصر
عبدالحسین خسروپناه (دکتراى کلام اسلامى با رتبه اول از مؤسسه امام صادق (علیه‌السلام)
ریاست  موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران مدرس حوزه و دانشگاه)
موسسه فرهنگی حکمت نوین اسلامی
با نگاهی به تاریخ معاصر ایران به این نتیجه خواهیم رسید که جریان‌های سیاسی جاری در تاریخ از عقبه‌ای فکری برخوردارند. با نگاهی عمیق‌تر درخواهیم یافت این جریان‌های فکری هستند که جریانات سیاسی را شکل می‌دهند. جریانات فکری در تقابل با مدرنیته است که تقسیم‌بندی می‌شوند. البته تقسیم‌بندی‌های دیگری نیز وجود دارد اما آنچه که مسئله‌محوری را پوشش می‌دهد همین مواجهه ما با تجدد است. در این کتاب هم جریاناتی بررسی می شوند که دغدغه مدرنیته را دارند و هم جریاناتی که این دغدغه را ندارند.


بصیرت تاریخی (زیر عنوان: اصول شناخت تاریخ تحولات معاصر ایران)
موسی نجفی(دکترای تخصصی علوم سیاسی  از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، رئیس پژوهشکده فرهنگ، انقلاب و تمدن اسلامی، رئیس گروه نظریه‌پردازی انقلاب اسلامی)
نشرآرما
آن چیزی که می‌تواند ما را در مقابل تهاجم فرهنگی و انفعالی که امروز در زمینه فکری دچار آن هستیم فعال کند، «جریان سازی» است. با جریان‌سازی تاریخی و با فعال برخورد کردن در تاریخ می‌توانیم صورت مسئله‌ها را حداقل خودمان ترسیم کنیم. «بصیرت تاریخی» نام مجموعه‌ای از نوشتارها و گفتارهایی است که محدودۀ زمانی پنج قرن اخیر تاریخ معاصر ایران را در بر می‌گیرد و از عصر صفویه تا انقلاب اسلامی را شامل می‌شود و به نحوی به سنت و تجدد پرداخته و با عبور از تحولات تاریخی، به جنبش‌های اسلامی، ورود غرب به ایران، توجه به نقش مرجعیت و اجتهاد و هویت ملی به خصوص در عهد صفویان و مشروطیت می پردازد و این مقولات فکری مهم را مورد توجه و کانون پژوهش خود قرار داده است.


چهل تدبیر (زیر عنوان:مروری بر مقاطع بحرانی تاریخ جمهوری اسلامی ایران)
علی الفت پور
پرستا
جمهوری اسلامی ایران در تاریخ پر فراز و نشیب خود بارها با وقایع مهمی روبرو شده است. مداقه در این اتفاقات تاریخی احساس تدبیری همیشگی با پشتوانه اندیشه‌ای ناب را برای انسان تداعی می‌کند که توانسته است این امانت سترگ را از تنگناهای تاریخ به سمت آینده روشن رهنمون کند. چهل تدبیر به بررسی چهل جریان که بخشی از تاریخ پر افتخار جمهوری اسلامی است، پرداخته است. از این چهل پرونده 21 مورد آن مربوط به حیات سیاسی امام راحل رحمه الله علیه است و 19 مورد آن مربوط به دوران رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای می‌باشد.

 

عدالت در گرداب (زیر عنوان:جریان‌های دهگانه در دوران حکومت علوی)
موسسه اشراق حکمت و فرهنگ اسلامی
انقلاب اسلامی که ادامه حرکت جهانی نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و بروز دوباره حکومت شیعی در تاریخ است، همانند تجربه پیشین خود، امروز از برخی آفت‌های درونی رنج می‌برد؛ آفت‌هایی که در یک ارزیابی کوتاه به قرابت شگفت آورشان به چالش‌های دوره پیشین حاکمیت تشیع می‌رسیم. در آن زمان مردم و جریان‌های خاص هر یک به نحوی عدالت‌مداری علی (علیه السلام) را تهدید می‌کردند. تحجرگرایی و بی‌بصیرت مردم نسبت به مقام مولا و شرایط آن روز اسلام از سوی دیگر، گردابی را به وجود آورد که عدالت علوی را در خود فرو می‌برد. از این رو بازخوانی شرایط و مشکلات حکومت علوی از جمله ضروریات امروز ماست؛ چرا که ما راه و عملکرد خود را در ادامه حکومت مولا تفسیر می‌کنیم و چالش‌های پیش روی خود را از همان سنخ می‌یابیم.

 

نامیرا (زیر عنوان: مقام معظم رهبری: اگر می‌خواهید فتنه اخیر را بشناسید «نامیرا» را بخوانید.)
صادق کرمیار (نویسنده و کارگردان ایرانی)
نیستان
در کوفه‌ای که 18 هزار نامه برای امام حسین (علیه‌السلام) ارسال می‌شود، چطور یکباره ورق بر می‌‌گردد و آدم‌هایی که تا دیروز مشتاق استقبال از پسر پیامبر و علی (علیهم السلام) بودند، ناگهان با زرق و برق سکه‌های پسر مرجانه پشت او را خالی کردند، سفیرش را ‌کشتند و بزرگان کوفه ناگهان یار قدیمی ابن‌زیاد شدند؟ عمرو بن‌حجاج -از سردرمداران دعوت امام به کوفه- که سعی می‌کرد سپاهی برای امام تهیه کند، چگونه با یک جلسه نشست و برخاست با والی خناس کوفه یک شبه از دوست به دشمن تبدیل می‌شود و سعی و همتش را بر این می‌گذارد که مقابل یاران امام حتی اگر دختر و دامادش باشند، بایستد؟ در «نامیرا» است که می‌فهمی بخشی از انبوه مردمی که به امام نامه نوشتند، حضور امام را برای منافع شخصی خود می‌خواستند.

 

انسان 250 ساله (زیر عنوان: تاریخ 250 ساله امامت)
موسسه جهادی صهبا
زندگی ائمه را ما باید به عنوان درس و اسوه فرا بگیریم، نه فقط به عنوان خاطره‌های شکوهمند و ارزنده و این، بدون توجه به روش و منش سیاسی این بزرگواران، ممکن نیست. زندگی این بزرگواران، علی‌رغم تفاوت ظاهری در مجموع یک حرکت مستمر و طولانی است، باید یک انسانی را فرض کنیم که 250 سال عمر کرده است و در سال یازدهم هجرت قدم در یک راهی گذاشته و تا سال دویست و شصت هجری این راه را طی کرده است. گاهی ممکن است لازم بداند تند حرکت کند و گاهی کُند، گاهی حتی ممکن است به عقب‌نشینی حکیمانه دست بزند، اما همان عقب‌نشینی هم از نظر کسانی که علم و حکمت و هدف داری او را می‌دانند، یک حرکت به جلو محسوب می‌شود. ائمه علیهم‌السلام از لحظه وفات رسول‌الله(صلی الله علیه و آله و  سلم) ‌تا سال دویست‌ و شصت، درصدد بودند که حکومت الهی را در جامعه اسلامی ‌به‌وجود بیاورند، این، اصلِ مدعا است، البته نمی‌توانیم بگوییم که می‌خواستند حکومت اسلامی را در زمان خودشان، یعنی هر امام در زمان خودش، به‌وجود بیاورد، آینده‌های میان‌ مدت و بلند‌ مدت و در مواردی هم نزدیک‌ مدت وجود داشت. کتاب انسان 250 ساله با محوریت قرار دادن سخنان مقام معظم رهبری سعی به تشریح زندگی این انسان 250 ساله دارد.

 

انقلاب اسلامی در بوته آزمون (زیر عنوان: بررسی جنگ نرم بیست ساله و فتنه 88)
منوچهر محمدی (دانشیار دانشگاه تهران، رئیس شورای علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر ایران
حوادث و اتفاقات قبل و بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در ایران، در تاریخ سی ساله نظام جمهوری اسلامی به یقین از حوادث و اتفاقاتی استثنایی و کم نظیر بوده است. برای کشوری که در طول این سه دهه و در شرایط سخت و حتی در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی تقریباً همه ساله یک انتخابات سراسری برگزار کرده و اجازه نداده است حتی یک روز هم وقفه و تأخیری در انجام انتخابات ایجاد شود و عموم آن‌ها به آرامی و بدون ایجاد تنش و برخورد، برگزار شده‌اند. آنچه که در دوران انتخابات دهم ریاست جمهوری صورت گرفت همه را شگفت زده کرد.

 

این شگفتی‌ها ما را به این نقطه می رساند که آنچه اتفاق افتاد نمی‌توانست حاصل یک حرکت خود جوش، ناگهانی و بدون طراحی قبلی باشد، بلکه حاصل یک برنامه‌ریزی دراز مدت، طولانی و نتیجه کار عمیق اتاق‌های فکر و در هم تنیده دشمن بوده است و می‌طلبد که بر اساس این پیش فرض، پژوهشی عمیق و همه جانبه صورت گیرد.


در این کتاب ضمن پرداختن به برنامه‌ریزی‌های دشمن در این جنگ، فازهای عملیاتی و اجرایی آن را نیز مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.

 

شورش اشرافیت بر جمهوریت
حمیدرضا اسماعیلی
ناشر مولف
بررسی حوادث انتخابات سال 88 و پس از آن از جنبه‌هایی چون زمینه‌های ایدئولوژیک، گفتمان و راهبرد جناح‌های مختلف، حوادث سیاسی، اجتماعی و عملکرد نخبه‌گان سیاسی در این میدان؛ قابل اهمیت است. این مهم وقتی خود را روشن‌تر نشان می‌دهد که بر پایه اسناد و استدلال‌های متقن باشد. کتاب «شورش اشرافیت بر جمهوریت» با در نظر گرفتن آنچه گفته شد، در صدد تحلیل انتخابات 88 و حوادث بعد از آن بر آمده است.


یوسرائیل و صهیوناکراسی
 سید هاشم میرلوحی
نشر معارف

احتمالا شما هم از خود پرسیده‌اید که: « آمریکاست که اسرائیل را زیر سلطه خود دارد یا اسرائیل است که قدرت را در آمریکا در دست دارد؟.» بسیاری گردانندگان سیاست خارجی آمریکا را جهودان صهیونیست‌ می‌دانند؛ یعنی در آمریکا سلطه صهیونیسم بر مردم حاکم است، لذا معتقدند که ایالات متحده آمریکا را باید ایالات متحده اسرائیل نامید. نویسنده این کتاب سعی کرده است تا با نگاهی مستند در آمارها و تحلیل‌ها به این موضوع بپردازد. از نکات قابل توجه در این کتاب آن است که نویسنده از منابع آمریکایی و صهیونیستی استفاده کرده است. در این کتاب موضوعاتی همچون نقشه راه جهودان، دموکراسی در آمریکا، جنگ‌های جهانی اول و دوم، نوع حکومت در انگلیس و هولوکاست به چشم می‌خورد.

 

رازهای دهه شصت (زیر عنوان: تبیین منصفانه از رویدادهای سیاسی دهه شصت)
مرتضی صفار هرندی(تحلیل‌گر ارشد در حوزه تاریخ و سیاست معاصر)
کیهان
بدون شک وضعیت، جایگاه و نقش واقعی هر فرهنگ، تمدن و هر ملتی ریشه در مجموعه‌ای از حوادث و رخدادها و واقعیت‌های تاریخ گذشته آن دارد. پس از پیروزی انقلاب نویسندگان فراوانی تلاش کردند در جایگاه مورخ به ارزیابی تحولات ایران بپردازند؛ فراماسون‌ها، لیبرال‌ها، سلطنت‌طلبان، کمونیست‌ها، ملی‌گرایان و صهیونیست‌ها(دانشگاه دولتی تل آویو،  دانشگاه اورشلیم)، از جمله کسانی بودند که درباره انقلاب اسلامی قلم زدند و آثار خود را انتشار دادند. هم‌اکنون 50 دپارتمان در غرب به نگاشتن تاریخ انقلاب اسلامی مشغول هستند. در این میان، دسته جدیدی از تاریخ‌نگاران پرونده رخدادهای انقلاب را به دور از حب و بغض‌های سیاسی، همانگونه که به وقوع پیوستند به رشته تحریر درآوردند. فعالیت این دسته از مورخان باب جدیدی به روی نسل کنجکاو گشود تا با مطالعه آثار آن‌ها تصویر واقع‌بین‌‌تری از تحولات انقلاب را رویاروی خود ببینند. کتاب‌ «راز‌های دهه شصت» جلد 42  از مجموعه کتاب‌های «نیمه پنهان» است که نویسنده آن سعی نموده است با اهتمام ویژه به تبیین رویدادهای تاریخی- سیاسی دهه شصت(1357-1368)، فارغ از کلیشه‌ها  با دیدی منصفانه به تحلیل حوادث این دهه بپردازد. کتاب، حاصل 6 سال تأملات و پژوهش‌های مرتضی صفار هرندی است. در این کتاب شما موضوعاتی همچون تحزب اسلامی، جنبش دانشجویی و مباحث مربوط به سازمان مجاهدین را مطالعه می‌کنید.


بهائیت در ایران
سید سعید زاهد زاهدانی (دکترای جامعه شناسی، رئیس بخش جامعه‌شناسی و برنامه‌ریزی اجتماعی دانشگاه شیراز)
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
ایجاد فرق ساختگی یکی از ترفندهای مرسوم دول استعمارگر برای به انحراف کشیدن جریان صحیح دین‌داری بوده است. فرقه بهائیت؛ اولین چیزی که با شنیدن این نام به ذهن مخاطب خطور می‌کند حکایت فرقه‌ای ساخته شده به دست دولتی است که در ایران به روباه پیر(انگلستان) معروف است. بهائی‌گری به عنوان یک جنبش اجتماعی در قرن سیزده اجتماعی در ایران پا به عرصه وجود گذاشت و به عنوان حرکتی علیه سنت‌های دینی و اجتماعی حاکم بر جامعه به حیات خویش ادامه داد. این جنبش در کنار حکومت‌‍‌های استعماری و در مقابل فرهنگ اصیل ملی- اسلامی قرار گرفت و به عنوان ابزار استعمارگران به کار رفت. این کتاب به بررسى چند و چون جنبش بهائیت به عنوان یک جنبش مذهبى از آغاز تا امروز می‌پردازد و شما در این کتاب با بهائیت، تاریخ و چگونگی پیدایش آن، دیدگاه‌ها و اعتقاداتشان، همچنین چگونه موضع‌گیرى آنها در حوادث مختلف ایران آشنا می‌شوید. به عبارتی این کتاب از زاویه جامعه شناسى سیاسى به بهائیت در تاریخ ایران نگاه می‌کند.

 

تاریخ تحولات سیاسی ایران (زیر عنوان: تحولات سیاسی ایران در طول پانزده قرن)
دکتر موسی نجفی- دکتر موسی حقانی (رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران،سردبیر فصلنامه تاریخ معاصر)
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
کتاب حاضر در برگیرنده مباحثی در زمینه تاریخ تحولات سیاسی ایران طی پانزده قرن دوران اسلامی می‌باشد؛ هر چند به مشخصه‌های ایران قبل از اسلام نیز نگاهی اجمالی شده است، ولی تاکید و نگاه اصلی کتاب به « ایران اسلامی شیعی» یعنی تحولات پنج قرن اخیر از عصر صفویه تا عهد انقلاب اسلامی معطوف می‌باشد. مباحث کتاب بر اساس تاریخ تحولات سیاسی و بر محور «سنوات مهم تاریخی» و وقایعی که به نظر می‌رسید، نقطه عطف اساسی بوده و به عنوان کلیدی برای یک برهه زمانی تلقی می‌شده، تقسیم و فصل‌بندی شده است.


در این اثر سعی شده است موضوعاتی کلیدی و اساسی و بنیادین مثل «هویت ملی»، «مبانی ملیت ایرانیان»، «سیر دولت- ملت در ایران»، استعمار غرب، نظام‌های حکومتی و ماهیت آنها، اصلاحگران و اندیشه‌هایشان و نهضت‌ها و جنبش‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اعتلا و انحطاط‌ها در لابه‌لای سطور تاریخ جست‌وجو و برجسته شود.

 

انتظار عامیانه، انتظار عالمانه، انتظار عارفانه (زیر عنوان: نگاهی نو به مفهوم انتظار)
حجت الاسلام علیرضا پناهیان (مشاور عالی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها)
بیان معنوی
کتاب حاضر با بررسی مفهوم انتظار، سه رویکرد متفاوت به این مفهوم را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ نگاه عامیانه، نگاه عالمانه، نگاه عارفانه.

نویسنده در این کتاب با توجه توامان به مفهوم انتظار در شبکه‌ی معارف دینی و مباحث انسان شناسانه،‌ مباحثی استدلالی و کاربردی بر پایه‌ی معارف اهل بیت (علیهم‌السلام) ارائه داده است. در عصری که توجه به مفهوم کلیدی انتظار بیش از هر زمانی فراگیر شده کتاب حاضر بخش مهمی از معارف و مفاهیم عمیق انتظار را به زبانی شیوا و در عین حال تحلیلی بیان کرده است.


بنیان مرصوص (زیر عنوان: نرم افزار جامع درباره ولایت فقیه)

موسسه فرهنگی هنری آرمان
نرم افزار چندرسانه ای مبانی ‌نظری ‌و ‌فقهی ‌نظریه‌ ولایت ‌فقیه ‌به ‌همراه ‌چگونگی ‌تحقق‌ در ‌نظام‌ جمهوری ‌اسلامی ‌و‌ حاشیه‌های‌ آن 
امام خمینی (ره): آنچه برای حفظ آزادی ملی و استقلال لازم است همان است که فقیه دارد. این فقیه است که زیر بار دیگران و تحت نفوذ اجانب نمی رود و تا پای جان از حقوق ملت و آزادی و استقلال و تمامیت ارضی وطن اسلامی دفاع می کند. فقیه است که به چپ و راست انحراف پیدا نمی‌کند.                                                            

این نرم افزار شامل 11 بخش اصلی می باشد:
- مبانی
- امام خمینی و ولایت فقیه
- وظایف و اختیارات ولی فقیه
- ولایت فقیه در نظام سیاسی
- ولایت فقیه و مردم
- ولایت فقیه از منظر شخصیت ها
- خبرگان (شامل: بیانات رهبری در دیدار با خبرگان و بیانیه های مجلس خبرگان)
- از اوج تا سقوط (جریان شناسی آیت الله منتظری)
- پاسخ به شبهات
-  کتابخانه (شامل 23 عنوان متن کتاب و 18 عنوان معرفی کتاب)
 شاخص (مجموعه سخنرانی شخصیت ها پیرامون ولایت فقیه و مستند شاخص).

 

آزمون خواص در حکومت اسلامی
جواد سلیمانی امیری
موسسه فرهنگی ولاء منتظر(عج)
باید بدانیم تصمیم‌گیری خواص، تشخیص خواص، گذشت خواص از دنیا و اقدام خواص برای خدا، در لحظه‌ ای لازم است که تاریخ و ارزش‌ها را حفظ می‌کند. اگر خواص بد فهمیدند، دیر فهمیدند، فهمیدند، اما با هم اختلاف کردند آن وقت است که کربلاها در تاریخ تکرار خواهد شد. شناخت مفهوم و گستره اثرگذاری خواص و وظایف ایشان، ملاک‌های نظارت عوام و خواص، زمینه‌های لغزش خواص در مواجهه با حوادث فتنه‌گون در دوران صدر اسلام، محک و ملاک مناسبی در شناخت زمان، حوادث و شرایط هر روزگار است. با نگرش عمیق در تاریخ دوران حکومت امیرالمومنین (علیه‌السلام) و حوادث مختلفی که برای آن اتفاق افتاد، نقش و تاثیر خواص بیش از پیش روشن خواهد شد. این کتاب در صدد بررسی این مهم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۰۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۱
آقا عالي بود
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار