گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - سجاد مصطفی پور، دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بینالملل دانشگاه شهید بهشتی؛ حضور عظیم و خروشان مردم در 9 دى 88، تجلى بارزى از هویت و ماهیت انقلاب، یعنى روح دیانت حاکم بر دلهاى مردم بود.(مقام معظم رهبری21/90/1390)
حماسه های متعدد مردمی در طول تاریخ 34 ساله انقلاب اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست، از حماسه 22 بهمن 1357 که در آن مردم ایران با تکیه بر ارزش های ناب اسلامی و رهبری امام خمینی(ره) خلق کننده نظام و طنین عدالتخواهی متفاوت نسبت به تمامی کشورهای جهان بودند، گرفته تا خلق حماسه 9 دی 1388 که نمایانگر جلوه ای دیگر از حرکت پرشتاب ملت ایران در مسیر پیوند با دولت جهانی امام عصر (عج) و نشانگر هوشیاری و بیداری این مردم در مقابل فتنه های زمان بود.
انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری با مشارکت 85 درصدی مردم در پای صندوق های رای، در زمره کم نظیرترین انتخابات در جهان قرار گرفت، اما تحمل این مهم برای مخالفان نظام جمهوری اسلامی گران آمد و به همین دلیل از فردای انتخابات سعی در ایجاد التهاب و آشوب در فضای کشور کردند؛ توهین های متعدد به دلسوزان نظام و ملعبه قرار دادن شعور مردم ایران در روز قدس و 13 آبان هدفی جز تخریب چهره نظام را در پی نداشت که با مقابله هوشمندانه مسئولان و مردم همیشه در صحنه خنثی شد؛ نکته ای که قابل تامل است حوادث اندوهناک عاشورای 88 بود، جایی که بغض مردم مسلمان ایران شکست.
هتک حرمت عاشورای 88 از سوی فتنه گران، زخمی بزرگ بر قلوب مردم مومن و ولایی ایران وارد ساخت و باعث شد که در 9 دی 1388 تمامی مردم با وحدت بی نظیر و مثال زدنی همچون سیل خروشان، با مشت های گره کرده، در راه دفاع از ارزش های و معنویات و انقلاب خود به خیابان ها بیایند و به تمامی بدخواهان و دشمنان (در خارج و داخل) خود بفهمانند که در پشتیبانی و حفظ تقدسات خود در مقابل هر عمل ناپسند لحظه ای درنگ نخواهند کرد.
جواب کوبنده مردم در 9 دی، مهر بطلانی بر خواسته های شوم و اقدامات براندازانه خارج نشین های مزدور و بی بصیرت های داخل نشین بود.
از ویژگی های بارز حماسه 9 دی می توان به اقدام سریع و بهنگام مردم و تجلی یافتن ایمان دینی و پیوند دوباره با انقلاب و رهبری اشاره کرد؛ مردم در این روز با گام های مستحکم و مشت های آهنین، تودهنی بزرگی به دشمنان خود زدند.
حرکت عظیم مردم ایران در 9 دی باعث ایجاد یاس و دلسردی در بین دشمنان کشور شد و تمامی طرح ها و نقشه های آنها را نقش بر آب کرد.
9 دی تلاشی همه گیر برای اعاده وحدت اجتماعی بود که خدشه دار شده بود، تفکیک شرکت کنندگان در انتخابات به عنوان پیروز و مغلوب و استمرار این امر در یک دوره چند ماهه، آسیب های فراوانی را به جامعه تحمیل کرد، بنابراین می طلبید که این امر با دم مسیحایی زنده شود تا سرزندگی به ایران زخم خوررده از آشوب، بازگردد.
مطالبه اصلی مردم در این روز برخورد با کسانی بود که عامل اصلی ایجاد آشوب و هتک حرمت به مقدساتشان بودند، مردم با سردادن شعار «خواص بی بصیرت، مایه ننگ ملت» از مسئولان خود انتظار برخورد قاطع با فتنه گران را داشتند، کسانی که در صدد تغییر چهره انقلاب اسلامی و تبدیل آن به کشور زیر سلطه غرب با هویت غیر دینی بودند.
حوادث و رویدادهای گذشته اگر چه محتوای تاریخ است، اما گنجینه عظیم برای عبرت گیری آیندگان و سرمایه ای ارزشمند برای بشر و چراغ راهی برای مسئولان است؛ پس نباید فراموش کنیم که آنچه از 9 دی برایمان به یادگار ماند، این سخن امام(ره) بود: پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیب وارد نشود.
مردم ایران اسلامی این سخن امام عزیزشان را دوباره بازیافتند و در حرکت خودجوش و بزرگ در دفاع از ولایت لحظه ای به خود تردید راه ندادند؛ چرا که به خوبی فهمیده بودند دفاع از ولایت و حرکت در مسیر پرچمدار آن، مانع رقم خوردن کربلایی دیگر خواهد شد.