به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش نرخ ارز تحت تاثیر هدفمندی یارانه ها بود و هر کسی که می گوید این گونه نیست اثبات کند.
حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم افزود: وقتی نقدینگی در جامعه رشد کرد جایی برای هزینه کردن می خواهد در نتیجه این افزایش نرخ ارز قابل کنترل بود.
وی گفت: نقدینگی باعث افزایش نرخ ارز شد و افرادی منابع خودشان را از بورس و دیگر جاها گرفتند و ارز خریدند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: طبیعی است که وقتی نقدینگی رشد می کند قیمت مسکن، زمین، سکه و دلار نیز افزایش می یابد.
مصباحی مقدم گفت: قانون هدفمندی یارانه ها طرحی جامع است که بر اساس آن 60 درصد به خانوارها، 15 درصد به تولید و 25 درصد به دولت تعلق می گرفت که باید در اجرای ان دقت بیشتری می شد.
وی تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها به معنای این بود که یارانه ها به هدف اصابت کند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه یارانه همان کمک کردن است، گفت: به کسانی باید کمک کرد که نیازمند هستند و ما اکنون به خانوارهای ثروتمند نیز یارانه می دهیم.
مصباحی مقدم افزود: حدود 75 میلیون نفر یعنی کل جمعیت کشور به جز عده ای اندک یارانه دریافت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه یارانه نباید غیر هدفمند توزیع شود، گفت: یارانه ها باید به سمت هزینه تامین اجتماعی خانوارها، خدمات درمانی و ایجاد اشتغال هدایت می شد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: برداشت و توزیع پول از حساب بانک مرکزی باعث شد که قدرت خرید وسیع تر شود و در نتیجه قیمت ها افزایش یابد.
مصباحی مقدم درخصوص اینکه تورم چقدر ناشی از هدفمندی یارانه هاست گفت: بانک مرکزی 25 و 9 دهم درصد و مرکز آمار ایران 26 و 9 دهم درصد اعلام کرده که البته این تورم میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه تورم تهران 26 درصد نیست، گفت: میانگین تورم در استان ها متفاوت است اما در کل کشور 26 درصد است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با اشاره به اینکه این تورم به ضرر خانوارهای فقیر است، افزود: تورم گاهی در بین این خانوارها بین 40 تا 45 درصد است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه تاثیر هدفمند کردن یارانه ها که در آن از منابع بانک مرکزی و نفت استفاده شده بیش از تحریم هاست، گفت: درباره اثر تحریم ها کار تحقیقاتی و مطالعاتی شد که سهم آن 20 درصد براورد شد که البته سهم روانی تحریم ها را نیز نباید نادیده گرفت.