به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، کارگاه تخصصی معاونان دفاتر اجتماعی استانداری ها با حضور علیرضا افشار، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی به منظور توانمندسازی مدیران، استفاده از ظرفیت ها و فرصت های تخصصی، نهادینه سازی طرح تحول اجتماعی و مدیریت برنامه های ملی و منابع فرهنگی در وزارت کشور برگزار شد.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در این کارگاه با اشاره به طرح تحول اجتماعی گفت: جهت توسعه هنجارها و ارزش های اسلامی و ایرانی و ایجاد تحول اجتماعی در کشور با رویکرد کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای سرمایه و نشاط اجتماعی باید با اشراف عمومی در حوزه فرهنگ و نگاه جامع به بخش اجتماعی در جهت شناخت مسائل، توانمندسازی، افزایش دانش و انسجام و هماهنگی و سازوکارهای مربوطه اقدام کرد.
افشار از قدرت های دفاعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی به عنوان مؤلفه های توسعه یا قدرت در یک کشور نام برد و گفت: فرهنگ یکی از عوامل اصلی اقتدار کشور است.
وی اضافه کرد: در عین حال فرهنگ روی سایر مؤلفه های قدرت تأثیرگذار است، مثلاً در دفاع مقدس فرهنگ ایثار و شهادت توانست معادله قدرت نظامی را به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر دهد یا در حوزه سیاسی اعتماد و رضایت عمومی، وحدت و انسجام ملی عامل اقتدار یک کشور است، ولی همین مؤلفه در پرتو اخلاق سیاسی سالم بدست می آید و بی فرهنگی و رقابت های ناسالم و اینکه احزاب و گروه ها یا شخصیت های سیاسی که منافع خود را بر مصالح ملی ترجیح می دهند بدترین ضربه را به وحدت ملی وارد می کنند.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی ادامه داد: در سایر حوزه ها و محورهای توسعه یا مؤلفه های اقتدار نظیر فرهنگ اقتصادی که شامل وجدان کار، فرهنگ مصرف و نظایر آن می شود، حتی عرصه های علمی که به روحیه و فرهنگ تلاش برای ارتقاء دانش و فنآوری نیاز دارد باز می بینیم که نقش فرهنگ بسیار تأثیرگذار است.
افشار به عرصه دیگری از اهمیت پرداختن به امور اجتماعی و فرهنگی کشورمان اشاره کرد و افزود: در عموم کشورها از مولفه هایی که مزیت نسبی دارند بعنوان پشتوانه ای جهت پیشبرد اهداف سایر مؤلفه ها استفاده می کنند؛ مثلا ژاپن و آلمان از پشتوانه توسعه اقتصادی خود در عرصه های سیاسی، دفاعی و ... استفاده می کنند.
وی ادامه داد: آمریکا هم از ابزار تهدید و قدرت نظامی برای تأمین منافع خود در مجامع بین المللی و یا فشار به کشورهای هدف استفاده می کنند و بیشترین عامل اقتدار جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی است.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی افزود: کشورهای غربی و استکبار جهانی نگران گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی در جهان بویژه کشورهای اسلامی هستند؛ لذا به هر دو دلیل اولویت برنامه ها و سرمایه گذاری اصلی را باید به حوزه فرهنگ با رویکرد اصلاح رفتارهای اجتماعی و ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی اختصاص دهیم.
افشار با بیان اینکه طرح تحول اجتماعی برنامه ملی برای کاهش آسیب های اجتماعی با رویکرد فرهنگی و اقدامات پیشگیرانه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران با اقتدار فرهنگی و انسجام و وحدت ملی خود به عنوان جزیره با ثبات و امنیت پایدار در منطقه پر از آشوب و ترور شناخته شده و انشاءالله بتوانیم با بررسی دقیق حوزه های آسیب پذیر در اجرای برنامه های مدون ملی با هدف گذاری مشخص و اثرگذار، توفیقات لازم را کسب کنیم.
قائم مقام وزیر کشور ابراز امیدواری کرد با هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، تحقق مشارکت های وسیع مردمی و بهره مندی از همه ظرفیت های کشور جهشی ملی در سطح برنامه های تحول اجتماعی و فرهنگی اتفاق بیافتد.
براساس این گزارش ، طرح ارتقای امنیت اجتماعی و افزایش احساس امنیت، ارتقای نشاط اجتماعی، سلامت و محیط زیست، صیانت از حقوق شهروندی و برخورد با تخلفات اداری، کمک به ارتقای فرهنگ عمومی، ترویج اخلاق صنفی، حمایت از نهادهای دینی و مناسبت های مذهبی، راهبردهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از دیگر موضوعات مطرح در این نشست تخصصی بود که مورد بحث قرار گرفت.