به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از شیراز، بهمن ناظم زادگان امروز در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مرگ و میرهای ناشی از مسمومیت گازمونوکسید کربن در سال 90 و هشت ماهه اول سال جاری بیان کرد: در سال 90، 51 جان خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه بیشترین مرگ و میرهای ناشی از این مهم در چهار ماه آخر سال بوده است، افزود: در هشت ماه اول سال جاری حدود 11 نفر جان خود را بر اثر مسمومیت ناشی از گاز مونوکسید کربن از دست داده اند.
مدیر گروه واحد بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: در اول سال 90، 21 نفر دچار مسمومیت ناشی از این گاز شدند که به طور کلی می توان گفت که در سال 90، 51 نفر جان خود را از دست داده اند.
ناظم زادگان در پایان سخنان خود با اشاره به بیشترین وسایل گرمازایی که باعث مسمومیت و نهایتا منجر به مرگ می شوند، گفت: آب گرمکن ها 33 درصد، بخاری گازی 28 درصد، منقل پنج درصد و پیک نیک نیز چهار درصد بوده است.
همچنین در ادامه این نشست خبری معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس با اشاره به رعایت نکاتی در خصوص استفاده از وسایل گرما زا، عنوان کرد: استاندارد بودن و بازرسی توسط افراد فنی از جمله نکاتی است که در استفاده از وسایل گرما زا باید رعایت شوند.
فرشاد فلاحتی افزود: قطر روکش ها نسبت به خروجی گرما باید برابر باشد، به گونه ای که ارتفاع لوله از کف پشت بام حداقل یک متر و فاصله تا دیوار کناری نیز یک متر باشد.
وی تصریح کرد: کلاهکی که در دودکش ها استفاده می شود بای به صورت H مانند باشد و رنگ شعله نیز آبی رنگ در غیر اینصورت خطرناک می باشد.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس با اشاره به علائم مسمومیت های ناشی از گاز مونوکسیدکربن گفت: سردرد، سرگیجه، خمیازه بیش از حد، خواب آلودگی، ضعف، بی حالی و کاهش قدرت عضلانی از جمله این علائم می باشد.