آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۴۵۹۶
حقیقت پور در نشست خبری دستاوردهای سفر میانمار:

آمریکایی‌ها برای حضور در جنوب شرق آسیا برنامه‌ریزی کرده‌اند

رئیس هیئت پارلمانی اعزامی از طرف ایران به میانمار گفت: سفر باراک اوباما به میانمار و حمایت جناح اپوزیسیون همگی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها ...

به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، منصور حقیقت‌پور در نشست خبری گزارش دستاوردهای هیئت اعزامی نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس به کشور میانمار که امروز برگزار شد، اظهار داشت: به دنبال وقایع رخ داده در میانمار در ماه‌های اخیر کمیسیون امنیت ملی تلاش و کوشش بسیاری جهت به دست آوردن اطلاعات و اخبار صحیح در خصوص اوضاع منطقه داشت.


وی افزود: در کمیسیون امنیت ملی مصوب شد که هیئت پارلمانی با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه و کمیته امداد در منطقه حضور یابند که هماهنگی این سفر توسط وزارت خارجه در یک دوره سه ماهه و توافق دولت میانمار برای حضور هیئت پارلمانی انجام شد.


این نماینده مجلس با بیان اینکه هیئت پارلمانی چهارشنبه هفته گذشته از طریق بانکوک به میانمار عزیمت کرد، گفت: هیئت پارلمانی در میانمار مورد استقبال دولت محلی قرار گرفت و در اسرع وقت به سمت اردوگاه آوارگان مسلمانان و بومیان منطقه حرکت کرد.


حقیقت پور با بیان اینکه ساکنین این اردوگاه‌ها به دو دسته تقسیم شدند، گفت: دسته اول کسانی بودند که خانه و کاشانه خود را از دست داده بودند و دسته دوم افرادی بودند که به دلیل عدم وجود امنیت در سرزمین خود داوطلبانه محل سکونت خود را ترک کردند.


وی با بیان اینکه در مجموع 164 اردوگاه توسط دولت میانمار ایجاد شده‌ است، ادامه داد: 33 اردوگاه متعلق به آوارگان مسلمان و 31 اردوگاه متعلق به آوارگان بودائی بود که از تعدادی از اردوگاه‌های مسلمان و بودایی بازدید کردیم.


رئیس هیئت پارلمانی اعزامی ایران به میانمار با بیان اینکه شرایط موجود در اردوگاه‌های بودائی نسبت به مسلمانان شرایط مساعدتری بود،‌گفت: میزان تراکم جمعیت در اردوگاه مسلمانان بسیار بود که در فضای محدود و غیر قابل سکونت ساکن شده بودند، محل سکونت آنها از بامبو و حصیر بود که به صورت فشرده و در فضاهای محدود تمامی امورات خود اعم از خورد و خوراک را انجام می‌دادند.

 

وی با بیان اینکه وضعیت بهداشتی آنها بسیار اسفناک بود، افزود: وضعیت تغذیه‌ آنها بسیار سخت بود و کیفیت اقامتگاه‌ها نیز نامطلوب بوده و هیچ امکانات بهداشتی و درمانی در نظر گرفته نشده بود.

 

این نماینده مجلس با اشاره به اقدامات لازم جهت حل مشکلات مردم میانمار ادامه داد: اساسی‌ترین اقدام در کوتاهترین زمان خدماتی برای زنده ماندن آنهاست که با هماهنگی با دولت میانمار کمک‌ها منتقل خواهد شد؛ در میان مدت نیز هدف تلاش و کوشش برای بازگشت به محل زندگی آنها است که باید با همراهی تمام دستگاه‌های دولتی و بین المللی صورت گیرد و در دراز مدت نیز مهندسی قوی جدیدی در منطقه میانمار انجام شود تا مسلمانان در آنجا دارای هویت شوند.


حقیقت‌پور با بیان اینکه رسانه‌های بیگانه غیر از ایران در نشان دادن شرایط منطقه غلو فراوانی کرده‌اند، گفت: شاید تعمدی در بزرگ نمایی شرایط منطقه وجود داشته تا منطقه را برای استقرار نیروهای آمریکایی فراهم کند.


وی با بیان اینکه در این چند ماهه سفرهای زیادی از طرف آمریکا به این منطقه صورت گرفته است، عنوان کرد: سفرسازمان‌های وابسته به مراکز اطلاعاتی آمریکا، سفر باراک اوباما به میانمار و حمایت جناح اپوزیسیون همگی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها برای حضور در جنوب شرق آسیا برنامه‌ریزی کرده‌اند که میانمار را اولاً از حوزه رقیب و حریف خود خارج کنند و همچنین برای حضور در منطقه و استفاده از مناطق بکر آن و ایجاد پایگاهی در خلیج بنگال برنامه‌ریزی کنند.


بخشایش، عضو هیئت پارلمانی اعزامی نیز در ادامه با اشاره به علت اصلی دعواها گفت: مردم مسلمان علت اصلی دعواها را فقر تلقی می‌کنند اما «سروزیر» آنها علت را دموکراسی می‌داند.


وی در پایان با بیان اینکه بودائی‌ها می‌گویند جنگ ما، جنگ رسانه‌ای است، تصریح کرد: آنها اعلام می‌کنند که در میزان کشته‌شدگان غلو شده است و 300 کشته بیشتر ندارند.


بخشایش خاطرنشان کرد: این سفر، سفر موفقیت آمیزی بود و باعث شد که پیام انقلاب را به آنها برسانیم تا همه بدانند هر جا مسلمانان گرفتار باشند بی‌کس نیستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار