آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۳۰۹
بررسی گرایش‌های بیمارگونه به لاغری؛

یک روانپزشک: برخوردهای نادرست با پرخوری نوجوانان زمینه‌ساز ابتلا به بی‌اشتهایی عصبی است

یک روانپزشک گفت: هر چه محیط خانه پراسترس‌تر باشد و پدر و مادر برخوردهای نادرستی با پرخوری نوجوان خود داشته باشند، احتمال ابتلای نوجوان به بی‌اشتهایی عصبی افزایش پیدا می‌کند.

دکتر مظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: بعضی افراد به صورت بیمارگونه به تناسب اندام تمایل دارند، یعنی وزنشان زیاد نیست، ولی دوست دارند همان وزن را هم کم کنند.


وی همچنین گفت: در این زمینه دو نوع بیماری وجود دارد؛ یکی بیماری بی‌اشتهایی عصبی و دیگری پرخوری عصبی که افراد مبتلا یا هیچ چیز نمی‌خورند یا هر چه می خورند بالا می‌آورند و مدام فکر می‌کنند که وزنش بالاست؛ تا جایی که فقط یک پوست و استخوان از آنها می‌ماند، حتی خیلی از این افراد ممکن است به مرحله مرگ هم برسند.


این روانپزشک در ادامه بیان داشت: اگر فردی از دید دیگران تناسب اندام طبیعی داشته باشد، ولی خودش احساس کند که چاق است، از نظر روان شناختی بیمار محسوب می‌شود.


مظاهری افزود: این در حالی است که افراد چاقی که تمایل دارند لاغر شوند و از رژیم غذایی استفاده می‌کنند، کارشان کاملاً طبیعی است و بیمار نیستند.


وی با اشاره به استفاده بعضی افراد چاق از روش‌های غیرمعمول برای لاغری گفت: بعضی افراد سعی می‌کنند بدون مراجعه به پزشک و با استفاده از داروها و روش‌های غیرمعمول لاغر شوند.


این روانپزشک همچنین گفت: متأسفانه برخی از شیشه که یک ماده محرکه است یا کپسول‌های غیرمجاز برای لاغری استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که چنین روش‌هایی عواقب بالایی دارد و باعث بیماری فرد و ایجاد وابستگی دارویی می‌شود.


مظاهری با تأکید بر اینکه تنها افرادی که از دید دیگران تناسب اندام دارند، ولی خودشان احساس می‌کنند که چاق هستند جزو گرایش‌های بیمارگونه لاغری محسوب می‌شوند، گفت: چنین افرادی معمولاً دارای زمینه‌های روانی، فیزیکی و اجتماعی هستند.


وی افزود: معمولاً وجود خانواده‌های پراسترس، مشکلات خانوادگی، سابقه افسردگی و ایرادگیری نادرست پدر و مادر از پرخوری نوجوانان باعث ایجاد گرایش‌های بیمارگونه نسبت به لاغری می‌شود.


این روانپزشک در ادامه بیان داشت: هر چه محیط خانه پراسترس‌تر باشد و پدر و مادر سخت‌گیرتر بوده و برخوردهای نادرستی با پرخوری نوجوان خود داشته باشند، احتمال ابتلای فرد به گرایش‌های بیمارگونه نسبت به لاغری افزایش پیدا می‌کند.


مظاهری افزود: تلقین‌های نادرست در مورد چاقی و وجود استرس در خانواده می‌تواند زمینه‌ساز بروز این مشکل باشد.


وی با بیان اینکه در حال حاضر لاغر شدن در جامعه ما به یک اپیدمی تبدیل شده است، گفت: امروزه همه دوست دارند لاغر و بهداشتی باشند و کم غذا بخورند؛ این گرایش ها، بخصوص در جنس مؤنث بسیار زیاد است، در حالی که باید دقت کنیم این گونه گرایش‌ها به مرحله بیماری نرسد و سلامتی و بهداشت افراد را به خطر نیندازد.

برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار