یک آسیبشناس اجتماعی گفت: این روزها با گسترش سبک زندگی غربی، برخی بانوان، بخصوص دختران جوان دچار نوعی ناهنجاری رفتاری به نام «فوبیای زشتی» یا «زشتیهراسی» در مورد اندام خود شدهاند.
پروفسور مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به گسترش زشتی هراسی در میان بانوان ایرانی گفت: برخی بانوان دست به خوددرمانی زده و با پیروی از تبلیغات ماهوارهای، داروهایی را برای لاغری خود استفاده میکنند که هیچ گونه مجوزی از سازمانهای بهداشتی کشور ندارند.
وی همچنین گفت: استفاده از رژیم های افراطی توسط برخی دیگر از دختران جوان باعث بروز بیماریهای بسیار خطرناک روانی و عصبی به نام «آنورکسیا» و «بولیمیا» در میان دختران جوان شده است.
این آسیب شناس اجتماعی در خصوص بیماری آنورکسیا گفت: در این بیماری فرد دچار بی اشتهایی عصبی شده و دیگر میلی به غذا خوردن ندارد؛ این افراد آن قدر لاغر شده که دچار بیماریهای مختلف دیگری هم میشوند و در نهایت میمیرند.
ابهری افزود: برخی دیگر از افراد دچار «بولیمیا» یا پرخوری عصبی میشوند که در این حالت، افراد بعد از خوردن غذا، معده را تحریک به بازگرداندن و قی کردن میکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: هر دو بیماری برای دختران جوان بسیار خطرناک بوده و موجب ناراحتیهای کبد، کلیه و در نهایت مرگ میشود.
این جامعه شناس با بیان اینکه برخی داروهای لاغری دارای ترکیبات شیشه و مواد اعتیادآور هستند، گفت: متأسفانه برخی دختران جوان فریب تبلیغات دروغ ماهوارهها را میخورند و برای لاغر شدن از داروهایی استفاده میکنند که در آن شیشه وجود دارد.
ابهری افزود: با استفاده از این داروها، فرد نه تنها به هدف لاغری و خوش اندامی نمیرسد، بلکه به اعتیاد نیز آلوده میشود.
وی ورزش و خودداری از پرخوری را بهترین راه دستیابی به اندام مناسب عنوان کرد و گفت: داروهای لاغری اگر فرد را به اعتیاد سوق ندهند، زندگی او را با خطر جدی مواجه میکنند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه عنوان داشت: بهتر است دختران جوان به تحریکاتی که توسط برخی دوستان و شبکههای ماهوارهای انجام میشود، توجه نکنند؛ چرا که هر کسی میتواند با انضباط و برنامه اندام خود را در حد مطلوبی نگه دارد.
ابهری خطاب به پدران و مادران دختران جوان گفت: والدین باید به فرزندان خود اعتماد به نفس بدهند و با آگاه سازی آنها نسبت به واقعیات، اجازه ندهند تبلیغات ماهوارهای یا انواع دیگر تبلیغات، فرزندان آنها را قربانی کند؛ چرا که ماهوارهها دلشان به حال فرزندان ما نمیسوزد و تنها به دنبال پول و درآمد خود هستند.
این جامعه شناس در پایان گفت: در حال حاضر استفاده از داروهای لاغری در شکلهای مختلف و جراحیهای زیبایی در کشور ما به مرز هشدار رسیده است.