به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» محمود احمدینژاد امروز در اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اظهار داشت: در این جلسه کسانی حضور دارند که عمر و موجودیت خود را برای اعتلای فرهنگ این سرزمین هزینه کردند و جوانان پرنشاطی هستند که با شوق و عشقی وصف ناپذیر مصمم به پیگیری این راه نورانی تا رسیدن به قلههای عظمت میباشند.
رییسجمهور گفت: در این مراسم اشاره شد که اولین خدمتگزاری هستم که در مراسم تئاتر حضور یافتهام، پس بالاترین افتخار به نام بنده ثبت شد و از این بابت خوشحال هستم.
دکتر احمدینژاد با اشاره به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و برجسته کشور گفت: این تجلیل چند معنا دارد اول اینکه قدرشناسی ملت ایران از خادمان خود است و رییس جمهور به نمایندگی از ملت بزرگ نشان را تقدیم هنرمندان می کند معنایش این است که ملت ایران ملتی قدرشناس است و قدر همه کسانی که برای اعتلا و پیشرفت مادی و معنوی او فداکاری کرده اند را به خوبی می شناسد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: معنای دوم تجلیل و اعطای نشان این است که هنر رمز و راز زندگی و زندگی غیرهنرمندانه زندگی نیست از این رو هنرمندان زندگیآفرین هستند.
دکتر احمدینژاد در ادامه با اشاره به فلسفه خلقت آفرینش اظهار داشت: همه عالم برای انسان خلق شده و اگر انسان از هستی حذف شود سایر مخلوقات بی معنا می شوند و خداوند مطلق زیبایی است و عالم را زیبا خلق کرده است. همه هستی زیباست و زیباترین های هستی در انسان تجلی یافته است.
وی با بیان اینکه افزود: خدا به انسان فرصت داده تا از دل خاک بالا آمده و زیبایی ها را در خود متجلی کند، اظهار داشت: در نهاد همه انسانها حقیقتی بنام زیبایی نهفته است. و انسان همه زیباییهای آفرینش را با این حقیقت مقایسه کرده و میزان زیبایی آن را می سنجد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: عالم سرشار از زیبایی است و هر جا که انسانها زیبایی را زیر پا گذاشته و از آن غافل می شوند زشتیها بروز می کند. بدترین زشتیها، زشتیهایی است که از انسانها سر میزند که از آن جمله می توان به بداخلاقی، ظلم، منیت، غرور، کینه، اشاره کرده و اینها زمانی بروز می کند که پاکی، عدالت و صداقت زیر پا گذاشته شود.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه نقش هنرمند بازآفرینی ارزشهای انسانی نهفته در نهاد انسانهاست اظهار داشت: کار هنرمند کاری انسانی است چرا که مخاطب آنها انسانها هستند. مخاطب هنرمند اندیشه، قلب، حقیقت و فطرت انسان است و اگر هنرمندی فقط بخواهد چشمها و گوشها را تسخیر کند، هنرمند نیست.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: ماموریت هنرمند بیدار کردن انسانها و یادآوری حقیقت و زیبایی انسانی است حتی زمانی که زشتی ها را به تصویر می کشد.
وی با بیان اینکه کار هنرمند یادآوری انسانها به حقیقت خودشان است، خاطرنشان کرد: کار هنرمند مقدس است چون با خمیرمایه انسانی سر و کار دارد و هنرمند بودن به معنای دارا بودن آرمان انسانی و اصلاحگری است.
دکتر احمدینژاد گفت: اول هنرمند هستی خداوند متعال است و پیامبران و انسانهای بزرگ هستند زیرا تابلویی ترسیم کردند و زیباییها را مقابل چشم انسانها نمایان ساخته و بیداری ایجاد کردند.
دکتر احمدینژاد خاطرنشان کرد: هنرمندان عزیز ما در ایران سربلند از گذشتههای دور تا امروز دارای اندیشه انسانی و متعالی بوده و برای کمال و تعالی انسانها تلاش کرده و از اهداف مقدس و آرمانهای بلند انسانی برخوردار میباشند و به همین خاطر ماندگار هستند.
رییسجمهور گفت: جامعه هنری ایران مثل مردم، تاریخ و فرهنگ این سرزمین، انسانی اندیشیده و برای صداقت، پاکی و زیباییهای انسانی تلاش کرده است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه در هنرهای نمایشی، تئاتر پایه و اساس است، گفت: زیباترین های هستی در روابط بین انسانها جلوه میکند و تئاتر از زیباترین هنرمندیهایی است که این روابط را به نمایش میگذارد و پیام خود را بدون واسطه به مخاطب انتقال می دهد و به همین خاطر آثارش ماندگارتر است.
رییسجمهور اظهار داشت: امروز هنر تئاتر در کشور ما پررونق است و پیشکسوتان و جوانان پرشور و هنرمند برای ایران و تعالی انسان آماده تلاش هستند.
دکتر احمدینژاد با اشاره به درخواست داود رشیدی مبنی بر حمایت بیشتر از تئاتر کشور، گفت: حتما به این درخواست عمل خواهیم کرد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه شنیده می شود که بعضاً در مورد متون نمایشی سختگیری میشود، گفت: از مجموعه همکاران خود در وزارت ارشاد متواضعانه خواهش میکنم به هنرمندان اعتماد کنند و بهترین هنرمندان کشورمان در عرصه تئاتر با عشق و فداکاری و کمترین دریافتی مشغول به فعالیت هستند و مطمئن هستیم اگر به جامعه هنری به خصوص به جامعه تئاتر کشور اعتماد کنیم هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
رییس جمهور گفت: باید به پیشکسوتان و جوانان هنرمند کشور اعتماد کنیم و همه در این زمینه مسوولیت دارند.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: فرهنگ با حضور و نقش آفرینی همه مردم حفظ شده و نباید گروهی خیال کنند که فقط آنها دلسوز فرهنگ کشور بوده و باید آن را کنترل کنند، چنین تصوری به معنای نادیده گرفتن 75 میلیون انسان عاشق فرهنگ و تعالی کشور است.
رییسجمهور افزود: همانطور که در عرصه اقتصاد نمیتوان با چند هزار نفر اقتصاد کشور را مدیریت کرد و زمانی اقتصاد شکوفا می شود که همه ملت در آن فعال باشند فرهنگ نیز از چنین شرایطی برخوردار است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به سابقه چند هزار ساله تاریخ ایران گفت: شاید تنها ملتی هستیم که تاریخ کشورمان سرشار از حوادث سنگین و شکننده است که هر کدام از این حوادث می توانست باعث نابودی یک ملت شود اما به رغم همه این حوادث و تحولات، ملت ایران فرهنگ خود را حفظ کرده است چرا که پایه ملت ایران بر فرهنگ، توحید، عدالت، محبت و صداقت گذاشته شده است.
رییس جمهور اظهار داشت: قبل از اینکه ملت ایران آگاهانه و آزادانه مکتب پیامبر اسلام(ص) را انتخاب کند نیز ملتی ممتاز ، موحد و عاشق عدالت و کمالجو بوده است.
دکتر احمدینژاد خاطرنشان کرد: انقلاب عظیم اسلامی را هم ملت ایران برپا کردند و امام بزرگ که شخصیت کم نظیر تاریخی بعد از پیامبران و ائمه اطهار(ع) هستند نیز همواره تاکید داشتند که این انقلاب مرهون ملت است.
دکتر احمدینژاد در ادامه برای خانم ژاله علو ، جمشید مشایخی و عزتالله انتظامی که به خاطر کسالت نتوانسته بودند در این مراسم شرکت کنند سلامتی و شفای عاجل مسالت کرده و اظهار امیدواری نمود چنین مراسمی تداوم داشته و گام به گام از هنرمندان کشور به ویژه در عرصه تئاتر تجلیل شود و قطار تجلیل از هنر، هنرمندی و زیباییآفرینی ملت ایران با سرعت پرشتاب به سمت قلهها حرکت کند.