به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فرمانده کل سپاه در همایش سراسری «مکتب دفاعی انقلاب اسلامی در آراء و اندیشههای حضرت امام خمینی و امام خامنهای» که صبح امروز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: برای پی بردن به اهمیت و عمق استراتژیک دیدگاههای امام و رهبری باید به جنگ 8 ساله برگردیم، ببینیم آن جنگ در چه شرایطی به ما تحمیل شد و چه نتایج و دستاوردهای عظیمی در پی داشت.
وی افزود: هنوز کمتر از دو سال از پیروزی انقلاب نگذشته بود که استکبار جنگی را به کشور تحمیل کرد که تحولی عظیم در نظام حاکمیتی ایجاد شده بود.
سردار جعفری درباره ویژگی مهم مکتب دفاعی اسلام ادامه داد: در تمامی انقلابها ابتدا سیستم نظامی و دفاعی کشور به هم میریزد اما دوراندیشی حضرت امام سبب شد تا ساختار ارتش حفظ گردد و تغییرات زیربنای در نگاه به مبانی ارتش ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه طبیعی بود که ارتش، نیروهای مردمی و سپاه آمادگی لازم در ابعاد تخصصی و نظامی را در ابتدای جنگ نداشته باشند تصریح کرد: نگاه به اداره جنگ و دفاع در شش ماهه اول نگاه متفاوتی بود که از سوی رئیس جمهور وقت صورت میگرفت.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: رئیس جمهور وقت معتقد به حضور نیروهای مردمی در جنگ و ایفا نقش آنها نبود و این دیدگاه دقیقا مقابل دیدگاه امام قرار داشت.
سردار جعفری با بیان اینکه شاید باید برای برخیها این سوال به وجود بیاید که برای دفاع چه موضوعی میخواهیم و آیا ابزار و امکانات مادی مدنظر است یا خیر افزود: نگاه رئیس جمهور وقت که فرماندهی تام بر جنگ داشت این بود که جنگ را باید با نگاه کلاسیک و اتکا به توانمندی و نیروهای مردم و تجهیزات نظامی پیش برد و نیروهای مردم نیز نباید حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه این تفکر بنیصدر تنها سه ماه دوام آورد خاطرنشان کرد: نگاه کلاسیک برگرفته از دیدگاههای انحرافی بنیصدر سبب شد در دی ماه 59 دستان بنیصدر بالا رود و پیشنهاد مذاکره با دشمن را به امام ارائه کند.
وی نگاه غیرانقلابی و غیراسلامی توأم با مغایرت با مکتب اسلامی از سوی بنیصدر را بدون کمترین دستاورد در ایام جنگ دانست و گفت: این نگاه تنها 4 ماه دوام آورد.
فرمانده کل سپاه به نوع نگاه حضرت امام نسبت به مقوله دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: حضرت امام با توجه به مبانی اعتقادی و فکری خود که برگرفته از مکتب تشییع بود این پیشنهاد را نپذیرفت و با نگاه مردمی شروع به تغییر و تحول در ساختارهای سپاه و بسیج کرد تا شرایط مردم در جبهه ها مهیا شود.
وی ادامه داد: با نگاه مکتبی که حضرت امام داشت توانستیم دشمن را از مرزها خارج کنیم و بعد از فرار بنی صدر از کشور عملیاتهای متناسب با انقلاب آغاز شد که اولین عملیات به فرماندهی کل قوا در دارخوین برگزار و با موفقیت انجام شد.
سردار جعفری با اشاره به اینکه امام زمانی که این توانمندی را دید دستور شکستن حصر آبادان را صادر کرد، افزود: نگاه ارزشی صیاد شیرازی که همسو با مردم و امام بود سبب شد که او در رأس ارتش قرار گیرد و هماهنگ با سپاه عملیات چهارگانه کمتر از شش ماه انجام شده و خرمشهر آزاد شود.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: یک تغییر نگاه نسبت به جنگ و دفاع در سیستم مدیریتی پس از رفتن بنیصدر بود که سبب شد نگاه انقلابی بر اساس دیدگاههای امام حاکم شده و نتیجه جنگ کامل تغییر کند.
وی به پیشنهاد مذاکره از سوی ناو دشمن در زمان بنی صدر اشاره کرد و افزود: بعد از فرار بنیصدر پیشنهاد مذاکره از سوی دشمن برای ما صادر شد و با حاکم شدن اصل وحدت بین مردم، ارتش و سپاه، در ستون بالا و پایین عملیات چهارگانه انجام گرفت که سبب شد بعد از یک سال و هشت ماه از جنگ، خرمشهر آزاد گردد.
سردار جعفری گفت: پیروزی ما در دفاع مقدس با فتح خرمشهر انجام گرفت.
وی با بیان اینکه همه دنیا در جنگ هشت ساله پشت دشمن قرار گرفته بود و ایران اسلامی تنها به خدا اتکا کرده بود، تاکید کرد: شاید برخی این سوال را داشتند که چرا بعد از خروج دشمن از مرزها ما عملیاتهای را در داخل مرزهای دشمن داشتیم.
وی در پاسخ به این پرسش عنوان کرد: با هوشمندی که حضرت امام داشت و شناختی که نسبت به دشمن و صدام به دست آمده بود، اگر پیشنهاد آتشبس را میپذیرفتند فرصتی برای دشمن پدید میآمد و بعد از شش ماه مجددا به کشور حمله میکرد.
وی پیشنهاد آتشبس دشمن را صرفا به دلیل بازسازی ارتش و قوای عراق دانست و خاطرنشان کرد: امام هوشمندانه دستور تعقیب دشمن را داند تا حقوق حقه ملت پایمال نشود و جنگ در خاک عراق ادامه پیدا کند.
سردار جعفری افزود: معلوم نبود اگر پیشنهاد صلح بعد از فتح خرمشهر پذیرفته میشد چه سرنوشتی در انتظار ما بود.
وی با بیان اینکه در ششمین سال از دفاع مقدس در راستای اصول و ارزشهای قرآن و اسلام حرکت کردیم افزود: نگاه امام در جنگ صرفا دفاع از خاک کشور نبود چرا که هدف دشمن صرفا تصرف خاک ایران نبود؛ آنها به دنبال شکست انقلاب اسلامی و جلوگیری از صدور آن بودند.
سردار جعفری در ادامه به صورت به برداشتهای حضرت امام از دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این بیانات شاید در ابتدا برای ما سنگین بود و احساس می کردیم برای روحیه دادن به رزمندگان مطرح میشود اما امروز با گذشت بیش از 20 سال از جنگ به ماهیت آن پی میبریم.
وی یکی از برداشتهای حضرت امام از جنگ را احساس ذلیل کردن دشمن دانست و افزود: بیداری اسلامی امروز برگرفته از نگاه مکتبی به مقوله جنگ در هشت سال دفاع مقدس است.
فرمانده کل سپاه درادامه سخنان خود به پیشبینی جنگ 33 روزه و 22 روزه توسط امام در سال 67 اشاره کرد و گفت: حضرت امام فرموده بودند که فلسطین بعد از جنگ هشت ساله ما پیروز و آزاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه هفت سال از جنگ را در حالت آفندی نسبت به دشمن قرار داشتیم ادامه داد: توجه به توانمندیهای دفاعی و آمادگیهای نظامی برای استمرار انقلاب اسلامی اولین نکتهای بود که توسط مقام معظم رهبری در سال 68 مطرح شد.
سردار جعفری به بخشی از دیدگاههای استراتژیک رهبری بعد از جنگ اشاره کرد و گفت: یک عده از مسئولین پس از جنگ در پی ادغام ارتش و سپاه بودند که رهبری در برابر این نگاه انحرافی ایستاده و سپاه را حفظ کردند.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه رهبری ماهیت سپاه را نظامی تعریف و از کوچکسازی نیروهای مسلح جلوگیری کردند، تصریح کرد: در سال 68 رهبری برخی از مسئولین سپاه را دعوت کرده و به آنها فرمودند که با قدرت به تداوم برنامههای سپاه بپردازید.
سردار جعفری ادامه داد: ارتش و سپاه توسط مقام معظم رهبری به عنوان دو نیروی مکمل شناخته شدند و ماهیت نظامی و دفاعی سپاه با ایجاد نیروهای خود و مقاومت بسیج افزایش یافت چرا که برای ایشان روشن بود که دشمنان دست از تهدیدات خود برنمیدارند.
فرمانده کل سپاه حفظ آمادگی و به روز شدن نیروهای مسلح را از خواستههای رهبری دانست و افزود: امروز اگر میبینیم دشمنان حتی جرئت بیان تهدید نظام اسلامی را ندارند حاصل آمادگی نیروهای مسلح است که برگرفته از نگاه امام و رهبری است.
وی آمادگیهای ارتش و سپاه را مدیون پیگیریهای رهبری دانست و افزود: به روز شدن سازمانها و دوری از روزمرگیها موضوع استراتژیکی است که از سوی رهبری بارها تذکر داده شده است اما باید اقرار کنیم این خواسته را نتوانستیم به خوبی اجرا کنیم.
سردار جعفری گفت: باید نوشدگی و به روز شدن سازمانها را با سرعت بیشتری شاهد باشیم، این نکتهای است که از سوی رهبری به سپاه و ارتش ابلاغ شده است و 12 سال است که پیگیری ایشان در خصوص این موضوع را شاهد هستیم.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه هدایت نظام اسلامی و انقلاب بدون توجه به ابعاد دفاعی،نظامی و اسلامی غیرممکن است تاکید کرد: استمرار انقلاب برای دستیابی به اهداف آن بدون در نظر گرفتن این موضوع به مشکل برخواهد خورد.
سردار جعفری امنیت حاکم بر ایران را بینظیر دانست و افزود: این موضوع را مدیون رهبریها و هدایتهای رهبری و حضرت امام هستیم.
سردار جعفری گفت: به همت دانشگاه جامع امام حسین (ع) و سپاه پاسداران، نخستین تونل باد مافوق صوت کشور به نتیجه رسیده و امروز در اختیار صنایع فضایی کشور قرار می گیرد تا از آن بهره برداری شود.
وی افزود: پروژه تحقیقاتی تونل باد مافوق صوت برای اولین بار در نظام جمهوری اسلامی توسط سپاه پاسداران و دانشگاه امام حسین (ع) ایجاد شده است.