به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام پناهیان مراسم رو نمایی از کتاب عروج و هبوط در جمع نخبگان حوزه های بسیج دانشجویی سراسر کشور گفت: ای کاش در این مراسم به اندازه 120 نفر شما که در این جمع حضور دارید، 120 کتاب نوشته شده بود و من برای رونمایی از 120 کتاب به اینجا می آمدم.
حجت الاسلام پناهیان در این مراسم ضمن تقدیر از کتاب عروج و هبوط خاطر نشان کردند: از بسیج دانشجویی و بسیج طلاب و همه امت حزب الله انتظار می رود که در این حوزه ها بیشتر ورود پیدا کند و حضور پررنگ تری داشته باشند. ایشان با اشاره به آینده نگری و روشنگری شهید دیالمه با 24 سال سن، گفت: شهید دیالمه می تواند الگوی خوبی از یک جوان انقلابی، آینده نگر و اهل تحلیل برای جوانان باشد.
همچنین یاسین رحیمی مؤلف کتاب عروج و هبوط در خصوص محتوای کتاب، گفت: کتاب عروج و هبوط، به بررسی تحلیلی و تبیینی 14 شخصیت صدر اسلام و انقلاب اسلامی که همواره مورد ستایش یا ذمّ افواه عمومی قرار دارند می پردازد، که 7 شخصیت مربوط به صدر اسلام و 7 شخصیت مربوط به انقلاب اسلامی است. 4نفر از شخصیتهای هر دوره به عنوان عروج و 3نفر به عنوان هبوط مورد جرح و تعدیل قرار گرفته است. اصحابی که تحت عنوان عروج در صدر اسلام آمده است عبارتند از: عمار یاسر، صعصعه، سلمان و محمد بن ابی بکر و افرادی که به عنوان هبوط و یا ریزش در صدر اسلام آمده است عبارتند از: طلحه، زبیر و ابوموسی. همچنین اصحاب عروج انقلاب اسلامی در این کتاب شامل شهید آیت الله بهشتی ، شهید آیت الله مطهری، علامه مصباح و آیت الله جنتی می باشد. اصحابی هم که به عنوان هبوط انقلاب اسلامی در کتاب بررسی شده شامل آیت الله شریعتمداری، آیت الله منتظری و میرحسین موسوی می باشد.
وی اضافه کرد: به این دلیل که رهبری رویش هارا امیداوار کننده تر و بیشتراز ریزش ها عنوان می کنند و روی بشارت های الهی و امید به رویشها و عدم هراس از ریزش ها تأکید ویژه ای دارند، سعی کردیم در هر دوره تعداد عروج ویا رویش بیشتر از هبوط و یا ریزش باشد.
رحیمی در ادامه گفت: پرداختن به زبیر، ابوموسی، منتظری و میرحسین به خودی خود هدف و غایت کتاب نیست. این افراد همگی نمادند. نمادهایی از حب فرزند، حب جاه و مقام، ساده انگاری، لجاجت و... . هدف و مقصود، جبهه و یا جریان فکری است که این افراد، مبتکر و یا میدان دار آن بوده و منجر به سقوط عده ی زیادی از مردم شده اند.
وی افزود: پذیرش یا عدم پذیرش ولایت ولی زمان، به عنوان عامل اصلی عروج و هبوط، همان نکته ای است که مداقّه ی بیشتری را از سوی خوانندگان می طلبد و البته در فهوای متن کتاب کاملاً محسوس است. رکنی که اگر هر یک از این هبوط ها، پایبندش بودند شاید می توانستند جزو اصحاب عروج باشند.
نویسنده کتاب عروج و هبوط در در پایان اظهار داشت:از آقایان دکتر محمد حسین رجبی دوانی و دکتر یدالله جوانی که مقدمه ای را در تأیید محتوای کتاب نگاشته اند و همچنین از بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیۀ الله که این کتاب را مورد حمایت مادی و معنوی خود قرار داد، کمال تشکر را دارم و امیدوارم که این کتاب سهمی در بصیرت زایی مردم انقلابی ایران اسلامی داشته باشد و آحاد جامعه، علی الخصوص خواص، قدر نعمت ولایت را بیش از پیش بدانند.