عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه مهندسی ارزش حلقه مفقوده در اجرای پروژههای عمرانی و صنعتی کشور است، گفت: اعمال «مهندسی ارزش» 6.5 میلیارد تومان صرفهجویی در پروژههای آب لرستان داشته است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حقی آبی امروز در همایش اقتصاد مقاومتی با رویکرد توانمندی های بومی لرستان که به همت بسیج اساتید لرستان در دانشگاه لرستان برگزار شد، تصریح کرد: مهندسی ارزش به عنوان یک کار گروهی، نظام مند و خلاق است که از طریق آن می توان مساله را به کمک کارشناسان به صورت سیستماتیک و انتقادی دنبال کرد، با این وجود با اعمال این ساز و کار در مقطعی که مسئولیت استانی به عهده داشتم، توانستیم در پروژه های بخش آب استان نظیر تونل انتقال آب کاکا رضا به خرم آباد، طرح آبرسانی به شهر زاغه، سد مروک و سد حوضیان 5/6 میلیارد تومان صرفه جویی داشته باشیم.
وی افزود: کار مهندسی ارزش، بهینه سازی است؛ اما متاسفانه مهندسی ارزشی که بتواند این کار را انجام دهد را در استان نداریم.
معاون عمرانی سابق استانداری لرستان با بیان اینکه مهندسی ارزش مهندسان را در جایگاه مخترعان قرار می دهد، بیان داشت: مشاوران طرح ها هزینه های زیادی را برای کارفرمایان می تراشند با این وجود اگر با کمک مهندسی ارزش بتوانیم هزینه های اضافی را که مشاوران تحمیل می کنند، شناسایی و حذف کنیم قطعا صرفه جویی عظیمی در پروژه های عمرانی و صنعتی رقم می خورد و این یعنی اقتصاد مقاومتی که مد نظر رهبر فرزانه انقلاب است.
حقی آبی ادامه داد: در مقطعی که به عنوان رئیس شرکت آب منطقه ای لرستان انجام وظیفه می کردم با پیشنهاد فتاح، وزیر نیروی وقت بحث مهندسی ارزش را در بین دست اندرکاران فعال در حوزه کاری این وزراتخانه مطرح کردم؛ اما از آنجا که مبحث مهندسی ارزش در دنیا بحث جدیدی نیست انتظار این بود که شناخت کافی نسبت به اهمیت این موضوع وجود داشته باشد؛ اما پنین شناختی وجود نداشت.
وی در پاسخ به سوال معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های لرستان با این عنوان که آیا طرح هایی که در استان بر زمین مانده اند از باب اقتصاد مقاومتی اجرایی نشده اند یا از باب سوء مدیریت، تصریح کرد: مشکل استان کمبود اعتبارات عمرانی است و تا زمانی که این روند ادامه پیدا کند مشکلات پا برجاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اقدام دولت برای تشکیل کارگروه توسعه و عمران در استان های محروم لرستان، قم و جنوب کرمان گفت: متاسفانه مصوبات این کارگروه روی کاغذ ماند و به علت اینکه اعتبارات لازم برای اجرای مصوبات اختصاص پیدا نکرد این کارگروه به هدف اصلی خود نرسید.
حقی آبی ادامه داد: پایه اعتبارات عمرانی در لرستان ضعیف است و اگر بگوییم اعتبارات عمرانی اصفهان و لرستان هر کدام 20 درصد افزایش پیدا کرده اند، قطعا 20 درصد اصفهان به دلیل بالا بودن پایه اعتبارات عمرانی این استان با لرستان اختلاف فاحشی دارد.
وی با تاکید بر اینکه به علت عقب ماندگی تاریخی لرستان با این اعتبارات نمی توانیم استان را توسعه دهیم، تصریح کرد: زمانی که نمایندگان مجلس دیگر استان ها دنبال پروژه های کلان بودند متاسفانه نمایندگان ما درگیر اختلافات بودند.
معاون عمرانی سابق لرستان گفت: در عمل باید به لرستان توجه شود و گفتار دردی را از لرستان دوا نمی کند.
لازم به ذکر است، 20 مقاله به دبیرخانه این همایش ارائه شده بود که چهار مقاله برگزیده در قالب سخنرانی ارائه شد.