کد خبر:۲۲۹۶۵۲
سیاری در همایش «طب و پیشگیری بهداشت دریایی»:

اگر بموقع عمل می‎کردیم امروز به جای دبی بندرچابهار شکوفابود

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اگر ما در گذشته به موقع عمل می‌کردیم الان بندر دبی وجود نداشت و همه به بندر چابهار و جاسک می‌آمدند.
اگر بموقع عمل می‎کردیم امروز به جای دبی بندرچابهار شکوفابود

به گزارش گروه سیاسی «خبرگراری دانشجو»، دریادار حبیب‌اله سیاری امروز در همایش دو سالانه طب و پیشگیری بهداشت دریایی بر روی شناورها سطحی و زیرسطحی گفت: استفاده از دریا ابعاد مختلفی دارد و چگونگی استفاده از آن به جغرافیا، سیاست، دولتمردان و ویژگی مردم مرتبط است.

 

سیاری به اهم موارد مورد اهمیت در دریا اشاره کرد و ادامه داد: تجارت، توسعه مدنیت، توسعه اقتصاد، استفاده از دریا برای ایجاد مشاغل، بهره‌برداری از منابع غذایی و بستر دریا، ایجاد مزارع دریایی و استفاده از انرژی دریا از جمله موارد حائز اهمیت دریا است.

 

سیاری به توسعه سواحل  و بنادر مکران نیز اشاره کرد و افزود: اگر ما در گذشته به موقع عمل می‌کردیم الان بجای بندر دوبی همه به بندر چابهار و جاسک می‌آمدند.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه بخش عظیم انرژی ما از دریا تامین می‌شود ولی ما هنوز از بستر و زیر بستر دریای عمان شناخت کافی نداریم تصریح کرد: ما باید غیر از انرژی‌های فسیلی از انرژی‌های نو در عرصه دریا نیز بهره ببریم.

 

وی اظهار داشت: دریا در حوزه تجارت نیز نقش بسیار اساسی دارد زیرا هم هزینه حمل و نقل آن کمتر از راه‌های دیگر است و هم امکان دسترسی به تمام دنیا وجود دارد و 93 درصد صادرات و واردات ما از طریق مرزهای دریایی انجام می‌شود.

 

سیاری به حضور ناوگروه بیست و چهارم ارتش در اقیانوس آرام نیز اشاره کرد و ادامه داد:  وقتی ناوهای ما از تنگه مالاکا عبور کردند توانمندی کشور را نشان دادند که این در سیاست خارجی کشور نیز تاثیرگذار است.

 

وی ادامه داد: وقتی در شمال اقیانوس هند امنیت خطوط مواصلاتی را تامین کنیم یعنی در سیاست اقتصادی کشور نیز تاثیرگذار هستیم. در کل نیروی دریایی ارتش در بحث‌های سیاسی، دفاعی و امنیتی اثرگزار است.

 

سیاری  مثلث تنگه هرمز، تنگه باب‌المندب و تنگه مالاکا را گلوگاه اقتصادی جهان دانست و گفت:  یک سوم تجارت دنیا در آن صورت می‌گیرد.

 

فرمانده نیروی دریای ارتش با بیان اینکه تئوریسین‌های دنیا مطرح کرده بودند که هر کس بتواند در قرن بیست و یک بر شمال اقیانوس هند یعنی همان مثلثی که مطرح شد، تسلط داشته باشد می‌تواند بر دنیا مسلط باشد تاکید کرد: البته ما از مدت‌ها پیش با فرمان مقام معظم رهبری عملا اقتدار جمهوری اسلامی ایران را در این عرصه به نمایش گذاشته‌ایم.

 

سیاری افزود: طبق تدابیر فرمانده معظم کل قوا تهدیدات ما تهدیدات دریایی و دشمن ما دورایستا است و ما باید اقتدار دریایی داشته باشیم که نیازمند ناوگان نظامی، ناوگان تجاری و علوم و زیرساخت‌های دریایی قدرتمند است.

 

وی با اشاره به ویژگی نبردهای دریایی آینده گفت: ما باید از تجربه نبردهای گذشته بهره ببریم. اما باید توجه کنیم شرایط نبردهای آینده با گذشته متفاوت است. نبردهای آینده ناهمگون، کوتاه، وسیع، با قدرت بالای تخریب تسلیحات و دورایستا است.

 

سیاری با اشاره به موضوع طب دریایی گفت: بحث پزشکی و طب در دریا و زیر دریا با عرصه‌های دیگر متفاوت است. پزشکان دریایی باید بیش از همه بر طب مسلط باشند و دریاها را بشناسند و به علوم نظامی مسلط باشند.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان تاکید کرد: باید متناسب با حضور ناوهای نیروی دریایی در آبهای دوردست در عرصه‌های مختلف بهداشت و درمان، استاندارد سازی صورت بگیرد تا بتوانیم با قدرت و آمادگی بالا در دریا حضور داشته باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار