آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۹۸۱۴
جلیلی در کنفرانس خبری:

موضع غرب در قبال برنامه هسته ای ایران تغییر کرده است/ 1+5 باید اعتماد ملت ایران را جلب کند

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از پایان دور دوم مذاکره با نمایندگان 1+5 در نشستی خبری به توافقات حاصل شده در این نشست پرداخت.
موضع غرب در قبال برنامه هسته ای ایران تغییر کرده است/ 1+5 باید اعتماد ملت ایران را جلب کند

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از قل از المیادین، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از پایان دور  دوم مذاکره با نمایندگان 1+5 در نشستی خبری به توافقات حاصل شده در این نشست پرداخت.

 

سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 ضمن قدر دانی از کشور قزاقستان جهت میزبانی این دور از مذاکرات در کنفرانس خبری خود گفت: دیدگاه غرب در قبال برنامه هسته ای ایران تغییر کرده است، برخی نکات در این پاسخ نسبت به قبل واقع بینانه‌تر بود و سعی شده بود که در برخی موارد به دیدگاه‌های ایران نزدیک‌ شود که ما این را مثبت تلقی می‌کنیم.

 

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تأکید کرد:‌ طرح جامعی را در مذاکرات ارائه کردیم و پنج محور داشت و اصول و گفتگوها را تعیین کرده بود  که قرار شد بررسی و پاسخ داده شود .

 

وی اظهار داشت: یکی از همکاری این بحث است که ما سه سال پیش در مذاکرات ژنو مطرح کردیم که برای راکتور اتمی ایران احتیاج به سوخت 20 درصد داریم و اعلام کردیم برای همکاری حاضریم این سوخت را دریافت کنیم اما پاسخ مناسب ندادند و ما خودمان آن را تولید کردیم. لذا تولید 20 درصد طبق ان پی تی حق مسلم ما است. اینکه ما برای تامین نیازها این همکاری را داشته باشیم می تواند مورد بحث قرار گیرد اما باید اعتماد ملت ایران هم جلب شود. یکی از مهم ترین مسائل این است که رفتارهای خصمانه علیه ملت ایران باید کنار گذاشته شود.

 

 سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد کشورمان در پرونده هسته ای عنوان کرد: قرار شده است تا در روزهای 5 و 6 آوریل با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا بار دیگر دیدار و گفتگویی انجام دهیم و ادامه مذاکرات در این تاریخ برگزار خواهد شد. 

 

جلیلی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت های ما درخصوص دستیابی به انرژی هسته ای شفاف است، افزود:  ایران آمادگی آن را دارد که در چارچوب قوانین آژانس تاسیساتش مورد بازرسی قرار گیرد. 

 

 وی همچنین خاطرنشان کرد : رژیم صهیونیستی به عنوان متهم نخست در مالکیت بر سلاح هسته ای و زرادخانه به شمار می‌رود و جامعه جهانی در این خصوص باید اقدامات لازم را اتخاذ کنند و جامعه جهانی باید درصدد خلع سلاح شیمیایی موجود در دست رژیم صهیونیستی عمل کند.

 

مذاکره کننده ارشد ایران تاید کرد: این گفت‌وگوها را گامی مثبت می‌دانیم که می‌تواند با رویکردی سازنده و برداشته شدن گام‌های متقابل تکمیل شود.

  

سعید جلیلی همچنین گفت غرب باید با لغو تحریم های یکجانبه بار دیگر برقراری اطمینان را برای ملت ایران میسر سازد واین به عنوان نقطه مهمی در روند گفتگوها به شمار می‌رود.

 

وی ادامه داد محور مهم و اساسی در پیشنهاد ایران به گروه 1+5 این است که ما حق غنی سازی اورانیوم را داریم و با هرگونه سلاح کشتار جمعی مخالف بوده و ضد آن عمل خواهیم کرد.

 

 جلیلی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص احتمال تعطیلی سایت فردو نیز گفت: این سایت یک سایت قانونی و شناخته شده برای آژانس است که زیر نظر آژانس فعالیت خود را ادامه می‌دهد و بسته شدن آن هیچ توجیهی نداشته و چنین درخواستی را آنها نداشته‌اند.

وی در خصوص تاثیر توافقات ایران با 1+5 در مذاکرات فنی آژانس نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران فعال‌ترین عضو آژانس بوده و بیشترین همکاری را با این نهاد دارد زیرا ما از رفتار خود مطمئنیم و مشکلی با شفاف سازی نداریم اما اگر این همکاری‌ها فراتر باشد باید در چارچوب هایی باشد که این چارچوب‌ها باید شکل بگیرد و ما آنها را مطرح کرده‌ایم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ سؤال دیگری در خصوص توقف غنی سازی 20 درصد اظهار داشت: آنها به پیشنهاد مسکو که ایران ارائه داد نزدیک‌تر شده‌اند اما موضوع همکاری می‌تواند کمک کننده باشد و آنها به این نتیجه رسیده‌اند که باید گام‌های واقع‌بینانه‌تری را برای نزدیکی به ایران بردارند. 

 

سعید جلیلی همچنین درباره بحران سوریه و چالش های پیش روی این کشور گفت: یکی از این بحث ها همکاری در سوریه و بحرین است. ما این بحث را مطرح کردیم که مسیری که برخی کشورهای در سوریه دنبال می کنند یک مسیر غیر دموکراتیک و غلط است و مجال را فراهم می کند برای فعالیت تروریستی. این دیدگاه هایی که بیان کردیم متاسفانه دیدیم برخی همان مسیر را دنبال کردند و در جهت کشتار مردم بیگناه و ارسال سلاح به سوریه ما از اول برای سوریه گفتیم که راه حل سوریه یک کلمه بیشتر نیست و آن دمکراسی است.

 

وی در پایان عنوان کرد: اید زمینه فراهم شود که خود مردم سوریه در یک انتخابات آنچه را می خواهند انتخاب کنند اما متاسفانه برخی خلاف این مسیر رفتند و از تروریست ها حمایت کردند. امروز خود آنها به این نتیجه رسیدند که این مسیر غلط بوده است. نظر ایران یک نظر درست و واقعیت صحنه سوریه نیز این را به آن نشان داد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار