به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»در زنجان، محمد رئوفینژاد ظهر امروز در مراسم کلنگزنی مرکز تولید پایلوت داروهای خاص در استان تصریح کرد: در سالهای گذشته بخوبی شاهد پیشرفت و ارتقای شاخصهای سلامت در استان بودیم.
وی با بیان اینکه همه این برجستگیهای شاخصهای سلامت، نشان از این دارد که در حوزه سلامت همانند همه حوزهها در کشور به برکت انقلاب اسلامی توجهات ویژهای صورت گرفته است، ادامه داد: پیش از انقلاب و در سالهای اولیه پس از انقلاب، شاهد حضور پزشکانی از کشورهای هند و بنگلادش در کشور بودیم که همگی در سطح عمومی بودند، از طرفی در تجهیزات اولیه برای سلامت نیز محتاج خارجیها بودیم و این در حالی است که اکنون علاوه بر تولید بسیاری از داروها در کشور، شاهد حضور و موفقیت بسیاری از تخصصها در حوزه سلامت هستیم.
نماینده عالی دولت در استان زنجان، با تأکید بر اینکه کیفیت داروهای تولیدی در داخل کشور بسیار مطلوب و قابل مقایسه با داروهای خارجی است، تصریح کرد: حتی در برخی موارد داروهایی در کشور تولید میشود که کیفیت بالاتری نسبت به نوع خارجی آن دارد و این در حالی است که قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، تنها 15 درصد داروها در کشور تولید میشد و در حال حاضر 96 درصد داروها در کشور تولید میشود و حدود چهار درصد آن وارداتی است.
رئوفی نژاد با تأکید بر اینکه تحریمها فکرمان را برای تولید به کار انداخته است، گفت: در حوزه سلامت کوچکترین اتفاقی میتواند جان انسانها را به خطر اندازد؛ لذا در کشور نیز به این حوزه توجه مطلوبی صورت میگیرد، از طرفی در حوزه داروها با چالشهای جدی مواجههایم؛ چرا که دارو در کشور به قدری راحت و ارزان در دسترس عموم قرار میگیرد که با توجه به تفاوت موجود در قیمت داروها در ایران و کشورهای همسایه، شاهد قاچاق دارو هستیم.
وی با تأکید بر لزوم تلاشها و پیگیریها برای تولید چهار درصد داروی وارداتی در کشور بیان کرد: امروز رویکرد دنیا به سمت نانو داروها میباشد و این سرمایه بزرگ و فرهنگ استفاده از داروهای داخلی به جای خارجی در کشور نهادینه شده است.
رحیم سروریزنجانی، رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه گفت: تعداد فوقتخصصهای این دانشگاه از سه مورد در سال 84 به 41 مورد در حال حاضر افزایش یافته است.
وی در خصوص روند رشد نمرات تولید دانش توسط پژوهشگران این دانشگاه بیان کرد: این روند طی سالهای 81 تا 90 سیر صعودی داشته است و همچنین میزان مشارکت اعضای هیئت علمی در فعالیتهای پژوهشی دانشگاه بسیار قابل قبول است و در حال حاضر در حدود 92 درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاه در زمینه پژوهشی فعالند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات بیماریهای متابولیک در سال 86 به بهرهبرداری رسیده و در حال حاضر ایجاد شش مرکز دیگر در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: همچنین چهارمرکز تحقیقاتی در استان به بهرهبرداری رسیده است که این مراکز شامل مرکز تحقیقات عوامل مؤثر بر سلامت، مرکز تحقیقات ژن درمانی، نانو فناوری دارویی و زیستفناوری دارویی که هدف از ایجاد این مراکز، تأمین نیازهای دارویی کشور، پرداختن به آن و توجه جدی به بحث تجاریسازی مواد دارویی نانو میباشد.
سروری زنجانی با بیان اینکه راهاندازی مرکز رشد فناوریهای دارویی، پرداختن به بحث تحصیلات تکمیلی، راهاندازی رشته نانوفناوری دارویی و اخذ مجوز برای دوره فوقدکترا، از دیگر فعالیتهای دانشکده داروسازی میباشد، خاطرنشان کرد: دانشکده داروسازی استان زنجان از نظر شاخصها در رتبه پنجم کشوری قرار دارد و ایجاد اتاق تمیز، مرکز تولید گیاهان دارویی در کشور، راهاندازی دورههای دکترای تخصصی داروسازی از جمله کارهای آتی است.
همچنین بهمن حمیدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه دانشکده داروسازی زنجان از نظر میزان تجهیزات موجود جزو پنج دانشکده برتر در کشور بهشمار میرود، ادامه داد: در مجموع 4200 میلیارد تومان حجم عملکرد دارویی کشور در سال گذشته میباشد که از این میزان 27 هزار و 150 میلیارد ریال در تولید دارو و 15 هزار و 20 میلیارد ریال در واردات داروها هزینه شده است.
وی با تأکید بر اینکه دانشکده داروسازی استان جزو سه دانشکده برتر داروسازی در کشور است، افزود: در سال گذشته در زمینه نانو دارو موفق به ثبت 12 اختراع شدهایم.
حمیدی هدف از ایجاد مرکز پایلوت تولید داروهای خاص را استفاده از دانش بومی استان برای تولید داروهای بیماران خاص عنوان کرد و گفت: این مرکز در مساحت 3500 مترمربع و با فضای تولید 1500 مترمربع تا یکسال و نیم آینده ساخته خواهد شد.