آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۰۷۳۹

نتایج انتخابات در ایران غیر قابل پیش بینی است/ دولت های قبلی نیز به دنبال گزینه همسو با خود بودند

منوچهر متکی گفت: پیش بینی نتایج انتخابات در ایران امری غیر ممکن است، دوت های قبلی نیز می خواستند فردی همسو با آنان رای بیاورد.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، منوچهر متکی در نشست خبری خویش گفت: انتخابات در ایران در در بسیاری موارد امری غیرقابل پیش بینی است، که به دلیل ساختارهای متفاوت نظارتی چندگانه، ایجاد خدشه یا دخل و تصرف در آن غیرممکن است.

 

وی یادآور شد: دولت‌های اصلاحات و کارگزاران نیزعلاقه‌مند بودند فردی نزدیک به نگاه آنان بر سر کار بیاید، ولی موفق به انجام چنین کاری نشدند همین موضوع نشان می‌دهد که دولت‌ها نباید و نمی‌توانند در انتخابات دخل و تصرفی داشته باشند.

 

این چهره سیاسی افزود: بررسی کلی انتخابات پس از جنگ نشان داده که پیش بینی نتایج امری محال است و هیچ کس نمی‌تواند انتخابات را مهندسی به معنای تحمیل نتیجه کند.

 

وزیر سابق خارجه در خصوص روابط ایران و آمریکا بیان کرد: ایالات متحده در صورت برخورد واقع‌بینانه با مسائل بین دو کشور در محیط بین‌الملل از فرصت مذاکره و ایجاد روابط با ایران برخوردار خواهد شد، در شرایطی که رابطه‌ای که طی سالیان طولانی گذشته با ایران داشته را تغییر دهد، چهار سال پیش شعارهایی از سوی اوباما مطرح شد که باید به آنها جامع عمل بپوشانند.

 

وی افزود: در روزهای اخیر زمزمه‌هایی از علاقه آمریکایی‌ها به مذاکره و گفت‌وگو با ایران مطرح شده که چنانچه گفته‌های آنها با عملشان انطباق پیدا کند، امکان برقراری مذاکره وجود خواهد داشت.

 

متکی در پاسخ به این سوال که در صورت گرایش جبهه پیروان به هاشمی از کاندیداتوری انصراف می دهد، گفت: به عنوان نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در صحنه انتخابات حضور نیافته‌ام و این موضوع بنابر توصیه تشکیلاتی نبوده است، بلکه براساس رصدی که طی یک سال اخیر از وضعیت کشور انجام داده‌ام به این جمع بندی رسیدم که به صحنه ورود پیدا کنم.

 

این چهره سیاسی بیان کرد: در جبهه پیروان افراد مختلفی تشکل‌هایی را تشکیل داده اند و تاکنون سه نامزد اعلام حضور کردند به صورت مستقل، آداب و رسوم انتخابات باید از سوی همه ما رعایت شود.

 

وی در پاسخ به خبرنگار روزنامه لوس‌آنجلس تایمز که برگزاری این نشست خبری قبل از موعد قانونی انتخابات را نقض قانون انتخابات دانسته بود، گفت: مباحث انتخاباتی در دو حوزه مورد بررسی قرار می گیرد که شامل طرح کلان مسائل و تبلیغات انتخاباتی می‌باشد، گام نخست از هم اکنون آغاز شده و همه مسئولین نظام و نامزدها در ایجاد زمینه لازم برای آگاهی و مشارکت بخش‌های مختلف جامعه در صحنه فعالیت دارند.

 

متکی افزود: بخشی از این مشکل به نبود نظام حزبی در ایران بر می‌گردد که هنوز نهادینه نشده و احزابی با بستر زمانی طولانی که اهداف و فعالیت‌های خویش را بیان کند و در انتخابات حاضر شود در کشور نداریم، لذا اکثر کسانی که قصد اعلام نامزدی دارند از هم اکنون سخن گفتن با مردم و بیان دیدگاه‌های خویش را آغاز کردند.

 

این چهره سیاسی در پاسخ به سئوال خبرنگار الجزیره انگلیسی که پرسی آیا انتقادات خویش از دولت را پس از خروج از پست وزارت آغاز کردید، گفت: جدایی من از دولت به سبب انتقاداتی بود که قبل از جدایی نسبت به عملکردها داشتم و همین موضوع منجر به تصمیمی در سال 89 شد.

 

وی در خصوص برنامه اقتصادی خویش نیز گفت: باید در سه محور شرایط اقتصادی کشور، آسیب شناسی این شرایط و شرایط برون رفت از آن بررسی انجام دهیم، اصلی‌ترین مشکل امروز مردم که به صورت شاخص مطرح می شود مسئله تورم و بیکاری است که بررسی آن در کارگروه اقتصادی ستاد انتخاباتی ما در حال بررسی و تدوین است و پس از ثبت نام نیز برنامه‌های اقتصادی خود را به صورت مکتوب به اطلاع مردم خواهم رساند.

 

متکی گفت: یکی از محورهای اصلی مد نظر توجه جدی به امر تولید می‌باشد، فرصت‌ها زمانی برای دولت و مردم جهت توزیع عادلانه صورت خواهد گرفت که ابزارهای تولید در کشور وجود داشته باشد وگرنه تلاش های ما منجر به توزیع فقر خواهد شد.

 

این چهره سیاسی بیان کرد: هم اکنون پنج دهک جامعه در شرایط دشوار به سر می‌برد و دو دهک بعدی شرایط خاصی را پشت سر می‌گذارد این در حالی است که بیشتر جمعیت جامعه را دهک‌های پایین تشکیل می‌دهند، تلاش ما آن است که اکثریت طبقه اقتصادی جامعه را دهک‌های متوسط تشکیل دهند، تولید تحت هیچ شرایطی نباید تحت الشعاع سیاست‌های بازدارنده قرار گیرد زیرا تولید ناموس اقتصاد است.

 

وی در خصوص فضای سیاسی انتخاباتی کشور گفت: هنوز در کف جامعه و بین مردم آن گونه که باید جوشش لازم صورت نگرفته و این وضعیت ناشی از فشارهای اقتصادی یک سال اخیر، کودتای قیمت‌ها و تصمیمات ناپخته‌ای است که در برخی حوزه‌ها مجموعاً سبب دل نگرانی مردم شده است، ما تصور می‌کنیم که با ترسیم شرایط جدید می‌توان مردم را از این شرایط بیرون آورد.

 

متکی تصریح کرد: این وضعیت بخشی ناشی از فشارهای خارجی و بخشی ناشی از سوءتدبیر از سوی مسئولین است که با حسن تدبیر می توان تا نیمه فرودین ماه آرام آرام فضای انتخاباتی در کشور ایجاد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار