سردار نقدی با بیان اینکه از جمله خدمات گروههای جهادی ترویج فرهنگ کار و تلاش در روستاها میباشد تصریح کرد: محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در روستاها برنامه بسیج برای سال 92 می باشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، سرتیپ بسیجی محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین روز گذشته با حضور در جمع گروه جهادی علمدار استان مازندران که در منطقه «خنافره شادگان» استان خوزستان فعالیت میکردند، خطاب به دانشجویان جهادگر بسیجی گفت: میشود آمد در چنین مناطقی خدماتی جزئی ارائه داد و کولهباری هم برداشت و رفت؛ اما انتظار ما از گروههای جهادی این است که به فعالیتهای خود در این قبیل مناطق عمیقتر نگاه کنند.
وی با تاکید بر این که باید طوری برنامهریزی کنیم تا تأثیرگذاری عمیق داشته باشیم، افزود این هم لازمهاش تداوم کارها در منطقه است چون بدین شکل میتوان با مردم منطقه ارتباط برقرار کرد.
نقدی یادآور شد: کار دستهجمعی و مشارکتی که دور هم جمع شوند و فکر کنند، میتواند کارها را موفقتر جلو ببرد لذا چنانچه این گونه عمل شود در درازمدت میتواند به مطالبه علمی تبدیل شود.
باید تمام امکانات را برای محرومیت زدایی از مناطق محروم به کار گیریم
وی در ادامه با اشاره به لزوم محرومیت زدایی از چهره ایران اسلامی افزود: باید تمام امکانات را برای محرومیت زدایی از مناطق محروم به کار گیریم، خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی شاهد رشد چشمگیر محرومیت زدایی و خدمت رسانی به محرومان هستیم.
نقدی تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی اطراف شهر کوچک تهران مملو از هزاران هزار زاغه بود که با ظرف های حلبی روغن ساخته شده بود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفان بیان داشت: اغلب روستاها، جاده مواصلاتی حتی خاکی نداشت؛ اغلب روستاها برق نداشت و حتی خیلی اوقات در شهرها نیز با مشکل برق مواجه بودیم و در آن موقع اساساً هیچ نقطه ای در کشور دارای لوله کشی گاز نبود حتی برخی استان ها فاقد یک وجب آسفالت بودند.
نقدی گفت: اکنون محرومیتی که در دورترین نقاط مرزی از آن حرف می زنیم غالباً محرومیت از امکانات اولیه نیست، بلکه بخشی از امکانات اولیه به روستائیان داده شده و رفع محرومیت نسبی در دستور کار است و اغلب درخواست ها دیگر آب و برق و راه و مدرسه نیست، بلکه مسجد، سالن ورزشی و امثال نیازهای دست دوم است.
وی تاکید کرد: یقیناً باید تمامی امکانات را برای رفع کامل محرومیت ها به کار بست؛ چرا که نظام اسلامی الگوی عدالت گستری در جهان بوده، و هیچ یک از مصادیق فقر و محرومیت شایسته چهره کشور اسلامی نیست.
محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در روستاها برنامه بسیج در سال 92 می باشد
نقدی در ادامه برنامه ریزی سال 92 بسیج را توجه به خدمات مولد در روستاها دانست و خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام اردوهای جهادی ارائه خدمات مولد به روستاها می باشد که هم محرومیت زدایی گردیده و هم اشتغال ایجاد می شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال پانصد هزار حلقه چاه پروانه دار وجود دارد که اگر زیر نیمی از این چاه ها استخر پرورش ماهی زده شود به اندازه کل شیلات کشور، ماهی تولید خواهد شد.
وی کار علمی را ضروری دانست و اظهار داشت: یکی دیگر از کارهای مهم و در عین حال ساده، تبدیل نهرهای خاکی به نهرهای سیمانی است تا با جلوگیری از هدر رفت آب، تولید را به میزان چشم گیری افزایش دهد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین نقش روستائیان در تکثیر مرغ خانگی و جوجه را یادآور شده و ادامه داد: 30 درصد مصرف مرغ در جامعه را می توان در خانه ها تولید کرد که اقدام اخیر بسیج سازندگی در تولید مرغ و جوجه در روستاهای سراسر کشور با استقبال بسیار زیادی مواجه گردیده است.
وی حضور گروه های جهادی را در روستاهای کشور موثر دانسته و تصریح کرد: از جمله خدمات گروه های جهادی، احیای فرهنگ کار و تلاش در روستاها می باشد.
نقدی در بخش پایانی صحبت هایشان خاطرنشان کرد: باید فرهنگ جهادی را آنگونه ترویج کنیم که هر انسان مومن احساس تکلیف کرده و سالی یکبار در اردوهای جهادی شرکت کند که این امر باعث حرکتی جهشی در سازندگی کشور خواهد شد.